

ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΙΣΙΔΩΡΟΣ
ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ-ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ
Δ/ΝΤΗΣ Α’ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚOΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ HOSPITAL CENTER
Σύντομο βιογραφικό
Είμαι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Παν/μίου Θεσσαλονίκης (1980). Αφού απέκτησα τον τίτλο ειδικότητας Παθολογίας (1987) και ειδικεύτηκα στις Λοιμώξεις των Καρκινοπαθών στο Βέλγιο (1991), έλαβα τον τίτλο ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας (1999). Το διάστημα 1987-1997 υπήρξα Επιμελητής Β’ στο Α’ Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Μεταξά. Μετεκπαιδεύτηκα στο Institut Jules Bordet του Παν/μίου Βρυξελλών (1990-1992) και κατόπιν κατείχα θέση επιμελητή Α’ στο Ογκολογικό Τμήμα του νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» (1997-2001). Από το 2001-2016 υπήρξα Συντονιστής Δ/ντής στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων , ενώ το διάστημα 2015-2017 διετέλεσα Πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.
Έχω συμμετάσχει σε περισσότερα από 100 ερευνητικά προγράμματα, διεθνή και ελληνικά, ενώ περισσότερες από 100 εργασίες είναι δημοσιευμένες σε ελληνικά περιοδικά. Επιπλέον, σε αξιόλογα περιοδικά παγκόσμιας αναγνώρισης έχουν δημοσιευθεί περισσότερες από 90 εργασίες στην αγγλική και γαλλική γλώσσα που αφορούν πρωτότυπες μελέτες σε θέματα Ογκολογίας και Λοιμώξεων. Έχω συμμετάσχει στη συγγραφή 15 βιβλίων/μονογραφιών, ενώ στη διεθνή βιβλιογραφία καταγράφονται 400 Citations και 45 αναφορές στο MEDLINE.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Σύντομο βιογραφικό
Ο κύριος Γιαννόπουλος αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και μετέπειτα ακολούθησε τις ειδικότητες Παθολογίας και Ρευματολογίας στο Κοργιαλένειο Μπενάκειο, στο Λαϊκό και στο Ασκληπιείο της Βούλας νοσοκομείο αντίστοιχα. Το 2004 του απονεμήθηκε ο Διδακτορικός τίτλος από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Με την ειδικότητα στην ρευματολογία εργάστηκε ως ιατρός του ΕΣΥ για πάνω από δέκα χρόνια και η καριέρα του συνεχίστηκε ως αναπληρωτής διευθυντής ρευματολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου διατέλεσε και Διευθυντής Ρευματολογίας για 7 χρόνια, στο ίδιο νοσοκομείο.
Υπήρξε Διοικητής 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου Ιωνίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας και από το 2016 ως σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.

ΑΝΝΑ ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΟΥ- MD, FACP, ABIM, ABHem, ABMedOnc
π.Associate Professor of Neoplastic Diseases -Mount Sinai School of Medicine NY
ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ-CLINIGENE CA
Σύντομο βιογραφικό
Είναι η πρώτη ιατρός που αναγνωρίστηκε από την Πολιτεία με τον Τίτλο της Ογκολόγου-Παθολόγου στην Ελλάδα. Υπότροφος και απόφοιτος με Άριστα από την Ιατρική Σχολή του Παν/μιου Θεσ/νικης εκπαιδεύτηκε στις Η.Π.Α με υποτροφία τοθ Εθνικού Ινστιτούτου Υγιείς Έλαβε τους Τίτλους της Παθολόγου, Αιματολόγου και Κλινικής Ογκολογία στις Η.Π.Α. και Ελλαδικοί 1981 αγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου.
Διετέλεσε επί επταετία Καθηγήτρια Ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή Mount Sinai στη Νέα Υόρκη Η.Π.Α. Υπήρξε συν- ερευνήτρια και συνεργάτης του πάτερα της Ογκολογίας J.F. Holland και Διευθύντρια Ογκολογίας στο Elmhurst City Hospital.Δημοσίευσε σε Διεθνή περιοδικά και συνέβαλε στην εξέλιξη της φαρμακευτικής θεραπείας του Καρκίνου του Μαστού με δημοσιεύσεις για τα σχήματα FEC,TAC,Cist-Platinum Herceptin.
Με την Δημιουργία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης επέστρεψε στην Ελλάδα ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και υπήρξε από τους πρωτεργάτες στο στήσιμο της Ιατρικής Σχολής και του Παν/μιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου στον Κλινικό και Εργαστηριακό Τομέα. Το 1987 Εισήγαγε στον Οδηγό Σποδών και δίδαξε το Μάθημα της Κλινικής Ογκολογίας για πρώτη φορά στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Συνέχισε την Κλινική της καριέρα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως Τομεαρχης και Συντονίστρια Διευθύντρια στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείου Αθηνών «ο Άγιος Σάββας» όπου, ίδρυσε το Πρώτο ανεγνωρισμένο στην Ελλάδα Παθ/Ογκολογικό Τμήμα (1999) και την Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού στην Αθήνα (1990), καθώς και την Πρώτη Κλινική Συμβουλευτική Γενετική Μονάδα Πρόληψης και Θεραπείας του Κληρονομικού Καρκίνου του Μαστού στην Ελλάδα (2005-2013).
Βραβεύτηκε για το επιστημονικό και κοινωνικό της έργο από επιστημονικούς φορείς. Για την προσφορά της προς τον Έλληνα ασθενή, βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2001.
Συνεχίζει το επιστημονικό της έργο στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και στην Εταιρεία CLINIGENE-Ca οπού είναι Επιστημονικά υπεύθυνη του Τμήματος Κλινικής Γενετικής Συμβουλευτικής και Κληρονομικού Καρκίνου.

Davide Mauri
Eπικουρου Καθηγητή Ογκολογιας, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Σύντομο βιογραφικό
Ο ιατρός Davide Mauri γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1969 στo Merate (Como – Ιταλία). Σπούδασε Ιατρική στο Scientific Institute Hospital San Raffaele-Πανεπιστήμιο του Milano και αποφοίτησε το 1995.
Τον Οκτώβριο του 1995 ο ιατρός πέρασε τον διαγωνισμό για την εισαγωγή στην ειδικότητα Ουρολογία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου San Martino της Genova (Ιταλία), όπου εργάστηκε έως τον Φεβρουάριο 1997 με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ογκολογικά θέματα της ειδικότητας.
Τον Φεβρουάριο 1997 αποχώρησε από την ειδικότητα για να τελέσει τα καθήκοντα στρατιωτικής θητείας. Τον Μάρτιο του 1999 μετακινήθηκε στην Ελλάδα και τον Οκτώβριο του 2005 ολοκλήρωσε την ειδικότητα Παθολογική Ογκολογία στο Ογκολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Από το 2002 έως το 2010 ήταν επιστημονικός υπεύθυνος της PACMeR-ΠΕΔΙΕ (Πανελλήνια Ένωση Διαρκούς Ιατρικής Έρευνας). Στις 22/10/2008 έγινε Διδάκτωρ – Διδακτορική Διατριβή με βαθμό <<΄Αριστα>> Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Από το Φεβρουάριο του 2009 έως τον Νοέμβριο του 2016 εργάσθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας ως Υπεύθυνος και Διευθυντής της Μονάδας Χημειοθεραπείας.
Από τον Ιανουάριο του 2010 έως το Νοέμβριο του 2014 συνεργάσθηκε με το American College of Physicians (ACP) για το ACP PIER On-Line Υλικό (PIER: Physicians’ Information and Education Resource) είτε ως Editorial Consultant for module update, είτε ως συγγραφέας.
Το Νοέμβριο του 2017 μετακινήθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ως Επίκουρος Καθηγητής Ογκολογίας.
Έχει δημοσιεύσει 84 άρθρα σε διεθνή ιατρικά περιοδικά με κριτές, με σχεδόν 2000 αναφορές.

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΚΑΡΑΪΤΙΑΝΟΣ
Αμ. Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Συντονιστής Διευθυντής της Ογκολογικής Χειρουργικής Κλινικής
του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»
τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Saint Antoine Παρισίων
Σύντομο βιογραφικό
Έχει μετεκπαιδευτεί και εργαστεί σε Πανεπιστημιακές Χειρουργικές Κλινικές της Γενεύης, του Μπέρμιγχαμ, του Λονδίνου, του Άμστερνταμ και των Παρισίων, καθώς και στο διεθνούς φήμης Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Curie των Παρισίων.
Είναι:
- Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας
- Πρόεδρος της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας
- Πρόεδρος της Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών
- Εκδότης των Περιοδικών «Ιατρική» και «Hellenic Surgical Oncology»
- Μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γηριατρικών Εταιρειών (European Union Geriatric Medicine Society – EUGMS)
- τ. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κολοπρωκτολογίας
- τ. Πρόεδρος της Βαλκανικής Ιατρικής Εταιρείας
Επίσης, είναι μέλος 50 ακόμη Ιατρικών Επιστημονικών Εταιρειών της Ελλάδος και του εξωτερικού.
ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Έχει διατελέσει Πρόεδρος ή Μέλος Οργανωτικών Επιτροπών σε περισσότερα από 100 ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει περισσότερες από 55 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις και 140 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια.
Έχει δώσει 60 διαλέξεις, ομιλίες και εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια και περισσότερες από 170 διαλέξεις, ομιλίες και εισηγήσεις σε πανελλήνια συνέδρια.
Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 240 ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια και ελληνικές δημοσιεύσεις.
Έχει, επίσης, συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων σε 12 ιατρικά επιστημονικά συγγράμματα και έχει συμβάλει στην εκπόνηση 13 διδακτορικών διατριβών.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
Αμ. Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Συντονιστής Διευθυντής Ογκολογικής Χειρουργικής Κλινικής
Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Αγ. Σάββας”
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας

Εμμανουήλ Δ. Κοντοπόδης
Παθολόγος – Ογκολόγος, Επικουρικός Επιμελητής, Βενιζέλειο Γ. Ν. Ηρακλείου.
Σύντομο βιογραφικό
Ο Εμμανουήλ Δ. Κοντοπόδης, Παθολόγος – Ογκολόγος, είναι επικουρικός επιμελητής στην Μονάδα Ογκολογίας του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Έχει συμμετάσχει στην συγγραφή 25 δημοσιεύσεων σε αξιολογημένα περιοδικά και περισσότερων από 55 ανακοινώσεων σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
PhD, ErCLG, Κλινική Εργαστηριακή Γενετίστρια – Κύρια Ερευνήτρια
Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Σύντομο βιογραφικό
Αφού αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1990), πραγματοποίησε στο ίδιο Τμήμα τη διδακτορική της διατριβή στη Μοριακή Βιολογία και Γενετική – με αντικείμενο την εξελικτική πορεία των γονιδίων θερμικού σοκ σε διάφορα είδη Drosophila – και έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα το 1997.
Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών υπήρξε υπότροφος του προγράμματος Erasmus στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Umea στη Σουηδία, καθώς και Ειδική Μεταπτυχιακή Υπότροφος (ΕΜΥ) με διδακτικά καθήκοντα. Κατόπιν εντάχθηκε στο δυναμικό του Εργαστηρίου Μοριακής Διαγνωστικής του ΕΚΕΦΕ ‘Δημόκριτος’ ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια, υποστηριζόμενη αρχικά από τετραετή υποτροφία (1998-2002) και στη συνέχεια από το ερευνητικό πρόγραμμα ‘Αριστεία’ (2002-2006).
Από το 2007 εντάχθηκε στο μόνιμο προσωπικό του Κέντρου ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης, ενώ από το 2016 κατέχει θέση Ερευνήτριας Β’ βαθμίδας. Έχει πολυετή εμπειρία (από το 1998) και χαίρει διεθνούς αναγνώρισης στον τομέα της Γενετικής του Κληρονομικού Καρκίνου. Είναι συν-συγγραφέας 56 δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες ανακοινώσεις εργασιών σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι δραστήριο μέλος διεθνών κοινοπραξιών που διερευνούν την συσχέτιση γονιδίων ή γονιδιακών τόπων με την κληρονομική προδιάθεση για καρκίνο.

Νίκος Κωστάρας
Γενικός Διευθυντής IQVIA, Ελλάδα
Σύντομο βιογραφικό
Ο Νίκος ξεκίνησε στην IMS Health το 2009 ως Επικεφαλής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ για να οικοδομήσει τη νέα ομάδα πωλήσεων και να καθοδηγήσει την πελατοκεντρική προσέγγιση της εμπορικής ομάδας.
Το 2014 ανέλαβε το ρόλο του Γενικού Διευθυντή και, μετά την εξαγορά της Cegedim και την συγχώνευση της IMS Health με την κορυφαία εταιρία κλινικών μελετών Quintiles, διευθύνει την εταιρία υπό την νέα ονομασία IQVIA.
Η εργασιακή του πορεία καλύπτει πολυεθνικές επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους όπως καταναλωτικών αγαθών, φαρμακευτικών, χρηματο-οικονομικών και εταιρειών παροχής υπηρεσιών. Από το 1994 κατέχει νευραλγικές εμπορικές θέσεις με αυξημένες αρμοδιότητες σε παγκόσμιους οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, κυρίως σε εταιρείες όπως η Mars, η Procter & Gamble και η Novartis OTC. Η εμπειρία του προέρχεται τόσο από το χώρο του Μάρκετινγκ όσο και από το χώρο των Πωλήσεων, αφού κατείχε θέσεις Marketing Manager και National Sales Manager στον φαρμακευτικό και καταναλωτικό κλάδο, με ιστορικό επιτυχημένων και βραβευμένων λανσαρισμάτων. Οι βασικοί τομείς της εξειδίκευσής του αφορούν τα Business development, commercial effectiveness, planning, product management, sales-force effectiveness και sales reorganization, μεταξύ άλλων.
Ο Νίκος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά και κάτοχος MBA από το ALBA. Μητρική του γλώσσα είναι η ελληνική και μιλά πολύ καλά Αγγλικά και Ιταλικά.

ΙΩΑΝΝΑ ΛΕΤΣΑ
PgD(Lon) MRCP(UK)(Medical Oncology)
Παθολόγος – Ογκολόγος
Σύντομο βιογραφικό
Η Ιωάννα Λέτσα αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων και το 2002 συνέχισε την κλινική εκπαίδευση στην ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο (Leicester, Northwick Park, Middlesex). Το 2007 κρίθηκε επιτυχώς πλήρες μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Παθολόγων του Λονδίνου (MRCP) κατόπιν των αντίστοιχων εθνικών εξετάσεων.
Το 2008 εργάσθηκε στο Ογκολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Southampton, όπου απέκτησε εμπειρία στην αντιμετώπιση επειγόντων ογκολογικών περιστατικών.
Το 2009 ξεκίνησε το επίσημο εθνικό πρόγραμμα ειδίκευσης στην Παθολογική Ογκολογία στο Ογκολογικό Κέντρο Royal Marsden Hospital στο Λονδίνο (50.000 νέα περιστατικά ετησίως), όπου εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας, και υπήρξε μέλος ερευνητικών προγραμμάτων με καινοτόμα αντικαρκινικά φάρμακα, τα οποία σήμερα αποτελούν την αιχμή του δόρατος στον πόλεμο εντάντια στις νεοπλασίες.
Η ειδίκευση στην Παθολογική Ογκολογία ολοκληρώθηκε το 2014, κατόπιν επιτυχίας στις εθνικές εξετάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, και της απενεμήθη ο τίτλος της ειδικότητας στην Παθολογική Ογκολογία (CCT) φθάνοντας έτσι μέχρι το βαθμό του Διευθυντή Ογκολογικής Κλινικής (Consultant). Έκτοτε είναι πλήρες μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Παθολόγων του Λονδίνου ως Παθολόγος-Ογκολόγος με τον τίτλο MRCP(UK)(Medical Oncology).
Παράλληλα απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη μοριακή βιολογία του καρκίνου (PgD) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, κατόπιν διετούς φοίτησης στο Institute of Cancer Research. Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε διεθνή ιατρικά συνέδρια με πρωτότυπες εργασίες, έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά ενώ το 2012 αποτέλεσε μέλος της επιτροπής έγκρισης άρθρων προς δημοσίευση (Peer Reviewer) στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Cancer.
Μεταξύ 2011 και 2013 διετέλεσε επίσημη εκπρόσωπος του Βασιλικού Κολεγίου Παθολόγων του Λονδίνου, αναλαμβάνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των νέων ειδικευόμενων στο Royal Marsden Hospital.
Στα τέλη του 2014 επέστρεψε στην Ελλάδα και έκτοτε εργάζεται ως Παθολόγος-Ογκολόγος και Επιστημονική Συνεργάτις του Ιατρικού Κέντρου Ψυχικού.
Είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της πρόληψης κατά του καρκίνου, της άσκησης της ιατρικής με επιστημονική τεκμηρίωση (Evidence-based Medicine) καθώς και της ανάληψης δράσεων για την προαγωγή της συμπτωματικής θεραπείας και ανακούφισης του καρκινοπαθούς ασθενούς.

Νικόλαος Μητσιμπόνας
Παθολόγος Ογκολόγος
Συνεργάτης Α’ Ογκολογικής Κλινικής “ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ”
Σύντομο βιογραφικό
Ως απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών από τον Αύγουστο του 2018 είμαι Συνεργάτης Ά της Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ καθώς την ειδίκευση μου την υλοποίησα στην Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας και Αιματολογίας στο Marienhoppital, Dusseldorf.
Έχω συγγράψει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κύρια συγγραφή του ESMO Patient Guide on Survivorship (ESMO Guidelines) καθώς έκανα και την μετάφραση και επιμέλεια του ESMO Patient Guide on Survivorship στα ελληνικά υπό την αιγίδα της EΟΠΕ

Παναγιωτίδης Παναγιώτης
Καθηγητής Αιματολογίας ΕΚΠΑ
Πρόεδρος Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας
Σύντομο βιογραφικό
O κος Παναγιωτίδης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1982) και μετέπειτα εκπαιδεύτηκε στο Αιματολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Karolinska, Στοκχόλμη, Σουηδία καθώς και στην Αιματολογία στην Α΄Παθολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, ΓΝΑ «Λαϊκό»
Σημαντικές ακαδημαϊκές στιγμές της ζωής του ως Διδάκτορας (1992), Λέκτορας (1996), Επίκουρος Καθηγητής (2002), Αναπληρωτής Καθηγητής (2008) και Τακτικός Καθηγητής (2014) Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (ΕΑΕ) για τρεις θητείες: 2008-10, 2010-12 και 2014-16 και Πρόεδρος ΕΑΕ για το διάστημα 2017-18. Είναι εκπρόσωπος της ΕΑΕ στην Πανευρωπαϊκή Ομάδα Εργασίας EUTOS για τη Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (ΧΜΛ) και στην Πανευρωπαϊκή μελέτη EUROSKI για τη διακοπή θεραπείας των ασθενών με ΧΜΛ και μέλος της steering committee της μελέτης αυτής.
Είναι υπεύθυνος του τακτικού Εξωτερικού Αιματολογικού Ιατρείου της Κλινικής επί της Σεβαστουπόλεως 16, με 1.400 επισκέψεις αιματολογικών ασθενών ανά έτος και του Ερευνητικού Αιματολογικού Εργαστηρίου της Α΄ΠΠ Κλινικής, επί της οδού Μιχαλακοπούλου 176 (www.hemalab176.gr) που ασχολείται κλινικά και ερευνητικά με τη βιολογία αιματολογικών νεοπλασιών με κύρια επικέντρωση στη ΧΛΛ και ΧΜΛ.

ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΣΕΑ
Ιατρός Παθολογοανατόμος
Διευθύντρια του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου Metropolitan General
Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής (ΕΕΠΑ)
Σύντομο βιογραφικό
Ελαβα το πτυχίο Ιατρικής το 1986 απο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( ΕΚΠΑ) και την ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής το 1995 απο το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθηνών “Αγιος Σαββας ” μετα απο 3ετή υπηρεσία υπαίθρου ( 1987-90 / Μαραθόκαμπος Σάμου ) .
Απο το 1996 εργάστηκα ως επιστημονικά υπεύθυνη στη Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική “ΗΡΑ” και εν συνεχεία στη Γενική Κλινική ΙΑΣΩ , αρχικά ως επιστημονικά υπεύθυνη και αργότερα ως Διευθύντρια του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου ( 2001-2017) και έκτοτε Διαευθύντρια του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου του Μetropolitan General .
Μέλος επι σειρά ετών του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής και υπεύθυνη του παθολογοανατομικού αρχείου νεοπλασιών (ΠΑΝ ) απο το 2012 έως σήμερα .

Ευαγγελία Ραζή, MD PhD
Παθολόγος – Ογκολόγος
Διευθύντρια Γ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ
Σύντομο βιογραφικό
Η κα Ραζή σπούδασε ιατρική στο Τιμητικό Πρόγραμμα Ιατρικής Εκπαίδευσης (Honors Program in Medical Education – HPME) του Northwestern University, στο Σικάγο. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα Παθολογίας στο Beth Israel Medical Center και την ειδικότητα Ογκολογίας στο New York Medical College/Westchester County Medical Center. Στη συνέχεια έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στην Ιατρική στην Ελλάδα.
Είναι διευθύντρια της Γ’ Παθολογικής – Ογκολογικής κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ στην Αθήνα. Την άνοιξη του 2016, η κα Ραζή οδήγησε την κλινική της στην -πρώτη διεθνώς εκτός των ΗΠΑ – πιστοποίηση ποιότητας του ASCO. Επιπλέον, είναι μέλος του ASCO Quality Steering Group, του International Affairs Committee του ASCO καθώς και των Breast cancer και Brain tumor groups της EORTC.
Έχει εργαστεί εθελοντικά στη Σρι Λάνκα, στην Ονδούρα, στη Ζιμπάμπουε, στο Σουδάν, στη Ρουάντα και στην Κεφαλλονιά. Στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνονται ο καρκίνος μαστού και η νευρο-ογκολογία. Συμμετέχει ενεργά σε μεγάλο αριθμό ιατρικών εταιρειών και συνεργαζόμενων ομάδων, έχει πάνω από 90 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, έχει παρουσιάσει μεγάλο αριθμό αναρτημένων παρουσιάσεων σε διεθνή συνέδρια, και έχει διοργανώσει διεθνή εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργασία με το ASCO και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νευρο-Ογκολογίας.

Iωάννης Σιταράς
Δντης Διευθυνσης Διαπίστευσης Εργαστηρίων. Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης
Σύντομο βιογραφικό
Ο Ιωάννης Σιταράς είναι Δρ. Χημικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Χημεία Περιβάλλοντος και στην Αναλυτική Χημεία. Εργάζεται στο ΕΣΥΔ από το 2005 και είναι Διευθυντής της Δνσης Διαπίστευσης Εργαστηρίων. Επίσης είναι μέλος του Management Group της Εργαστηριακής Επιτροπής της Εuropean Co-operation for Accreditation (ΕΑ). Είναι Επικεφαλής Αξιολογητής στα πρότυπα ISO/IEC 17025, ISO 15189, ISO/IEC 17043 και επίσης Διαξιολογητής (peer evaluator) της ΕΑ.
Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 500 αξιολογήσεις εργαστηρίων, ιατρικών εργαστηρίων, διοργανωτών εξωτερικού ελέγχου ποιότητας και διαξιολογήσεις φορέων διαπίστευσης και έχει κάνει 7 δημοσιεύσεις σε επιστημονικές επιθεωρήσεις και συνέδρια. Σχετικά με τη διαπίστευση ιατρικών εργαστηρίων ασχολείται από το 2007 και έχει συμμετάσχει στην εκπαίδευση φορέων διαπίστευσης του εξωτερικού για το σχετικό πρότυπο διαπίστευσης, ενώ έχει μια σχετική δημοσίευση σε επιστημονικές επιθεωρήσεις.
Επίσης, είναι Α΄Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Σπυριδωνίδης Αλέξανδρος
Καθηγητής Αιματολογίας
Διευθ. Μονάδος Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών
και Κέντρου Δοτών ΚΕΔΜΟΠ (GR2)
Πανεπιστήμιο Πατρών
Σύντομο βιογραφικό
Είμαι Καθηγητής Αιματολογίας και Διευθυντής της Μονάδος Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών (www.bmtpatra.gr), του Εργ. Κυτταρομετρείας και του Κέντρου Δοτών Μυελού ΚΕΔΜΟΠ (www.xarisezoi.gr) στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχω σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης, ειδικεύθηκα στην Εσωτερική Παθολογία και στην Αιματολογία/Ογκολογία με περαιτέρω εξειδίκευση στη Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών στο Παν. του Freiburg Γερμανίας όπου μετά από υφηγεσία (Venia Legendi) έγινα Επίκουρος Καθηγητής και μετέπειτα στο Πανεπιστήμιο Πατρών ανέπτυξα εκ νέου ένα πλήρως διαπιστευμένο πρόγραμμα αλλογενών μεταμοσχεύσεων. Το 2012 στα πλαίσια ερευνητικής εκπαιδευτικής άδειας εργάστηκα στο National Institute of Health στην Washington/USA όπου ανέπτυξα σε προκλινικό επίπεδο κυτταροθεραπείες που πλέον ελέγχονται σε κλινικό επίπεδο. Σε εθνικό επίπεδο υπήρξα/είμαι μέλος ΔΣ της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (EAE), ιδρυτικό μέλος και ειδικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Γονιδιακής Θεραπείας και Αναγεννητικής Ιατρικής, Πρόεδρος του Τμήματος Μεταμοσχεύσεων της ΕΑΕ και μέλος επιστημονικών επιτροπών διαφόρων οργανισμών που ασχολούνται με την Αιματολογία. Σε διεθνές επίπεδο, υπήρξα/είμαι πρόεδρος της επιτροπής RIC της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων (ΕΒΜΤ), εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην Επιτροπή Ιστών και Κυττάρων, μέλος του ΔΣ του Κέντρου Μελετών των Αιματολογικών Κακοηθειών Κύπρου, μέντορας της Ευρωπαϊκής Αιματολογικής Εταιρείας (ΕΗΑ), επιθεωρητής του Οργανισμού Διαπίστευσης Μονάδων Μεταμόσχευσης (JACIE) και εξεταστής σε φοιτητές μεταπτυχιακού επιπέδου σε διάφορα ερευνητικά ινστιτούτα του εξωτερικού. Το κλινικό και ερευνητικό μου έργο εστιάζεται στην κατανόηση της αιμοποίησης και των αιματολογικών κακοηθειών και την δημιουργία καινοτόμων κυτταρικών θεραπειών. Έχω λάβει περισσότερα από 1.5 εκατομμύρια Ευρώ σε ανταγωνιστικά ερευνητικά κονδύλια. Έχω περισσότερες από 80 δημοσιεύσεις σε διεθνή peer-reviewed περιοδικά και έχω συγγράψει 23 κεφάλαια σε διεθνή βιβλία. Έχω λάβει 15 ελληνικά και 11 διεθνή βραβεία, εκ των οποίων 3 σημαντικές διακρίσεις από το EBMT.

Τσιρώνης Ν. Γεώργιος,
MD, MSc, Παθολόγος Ογκολόγος,
Ακαδημαϊκός Υπότροφος Θεραπευτική Κλινική ΕΚΠΑ, ΓΝΑ Αλεξάνδρα
Σύντομο βιογραφικό
Ο κος Τσιρώνης Γεώργιος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4/1/1983. Αποφοίτησε από το 21ο Λύκειο Αθηνών και εισάχθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική το 2006 και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην «Ογκολογία Θώρακος: Σύγχρονη Κλκνικοεργαστηριακή Προσέγγιση και Έρευνα» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2015 καθώς και δίπλωμα από την Ακαδημία Ογκολογίας (Ε.Α.Κ.Ο./Ε.Ο.Π.Ε.) το 2017.
Για την απόκτηση της ειδικότητας της Παθολογικής Ογκολογίας, ασκήθηκε στην παθολογία στην Ά Παθολογική κλινική του ΓΝΕ «Θριάσιο» και την αιματολογία στο τμήμα αιματολογίας στην Β΄ Παθολογική κλινική του ΕΚΠΑ. Ολοκλήρωσε δε την ειδίκευση του στην Αιματολογική- Ογκολογική Μονάδα στην Θεραπευτική κλινική του ΕΚΠΑ, όπου και από τον Σεπτέμβριο του 2017, οπόταν και απέκτησε τον τίτλο της Παθολογικής Ογκολογίας εργάζεται ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος απασχολούμενος στο τμήμα κλινικών μελετών.
Ο κος Τσιρώνης έχει συμμετάσχει ενεργά σε μια σειρά διεθνείς κλινικές μελέτες που διεξήχθησαν στην Αιματολογική- Ογκολογική μονάδα του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» ως sub-investigator και έχει παρουσία σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις (ενδεικτικά «Μια αναδρομική μελέτη των αγγειακών θρομβοεμβολικών επεισοδίων (ΑΘΕΕ) σε ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία πρώτης γραμμής για προχωρημένο ουροθηλιακό καρκίνο (ΟΘΚ)», “Challenges in the application of Guidelines in Genitourinary Cancer”, Αθήνα- η εργασία τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο «Κωνσταντινος Δημόπουλος», “Second- Line Chemotherapy Treatment Options, In Malignant Mesothelioma Tumors, Resistant To Pemetrexed”, 15th World Conference on Lung Cancer, Sydney, Australia και «Ο ρόλος των αναστολέων PARP στον καρκίνο ωοθηκών», «Σύγχρονες μοριακές εξελίξεις. Νέα φάρμακα, νέες θεραπείες», Αθήνα).
Παράλληλα έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά περιοδικά (ενδεικτικά «Phase II study of panitumumab combined with Capecitabine and oxaliplatin as first line treatment in metastatic colorectal cancer patients: clinical results including extended tumor genotyping» Med Oncol. 2018 May 31;35(7):101, και «Breakthroughs in the treatment of advanced squamous-cell NSCLC: not the neglected sibling anymore?», atm.2018.02.18) ενώ έχει επίσης συμμετάσχει στην συγγραφή βιβλίων (ενδεικτικά «Νεοπλάσματα πνεύμονα- πεπτικού» στο «Θεραπευτικές Εξελίξεις 2018», Εκδόσεις Επιστήμων).

Μαρία Τσουμακίδου
Πνευμονολογος, Ερευνητρια ΕΚΕΒΕ Αλέξανδρος Φλέμινγκ.
Σύντομο βιογραφικό
Η Δρ Μαρία Τσουμακίδου είναι ειδικευμένη Πνευμονολόγος με διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και μεταδιδακτορικές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου. Είναι ανεξάρτητη ερευνήτρια στο ΕΚΕΒΕ Αλέξανδρος Φλέμινγκ. Οι ερευνητικές δραστηριότητές της ομάδας της επικεντρώνονται στην καλύτερη κατανόηση των ανοσοκατασταλτικών μηχανισμών του καρκίνου του πνεύμονα με σκοπό την εύρεση νέων ανοσοθεραπευτικών στόχων. Έχει πάνω από 30 δημοσιευμένες εργασίες στο PubMed. Το ΕΛΙΔΕΚ πρόσφατα χρηματοδότησε το εργαστήριο της με 200.000 ευρώ προκειμένου να σχεδιάσει ένα νέο αντι-καρκινικό εμβόλιο.

Αμάντα Ψυρρή, MD, PhD
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας Ογκολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή
Υπεύθυνη Ογκολογικού Τμήματος ΒΠΠΚ Αττικό Νοσοκομείο
Σύντομο βιογραφικό
H Αμάντα Ψυρρή αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 1993 ενώ έλαβε τον τίτλο της διδάκτορος το 2008 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εξειδικευτεί στην Παθολογία και την Παθολογική Ογκολογία στο Πανεπιστήμιο Yale των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ διετέλεσε Λέκτορας (2002-2003) και Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Ογκολογίας στο Yale (2003-2009).
Είναι υπεύθυνη του Ογκολογικού Τμήματος της Β΄Παθολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ. Την περίοδο 2007-2015 διετέλεσε επικεφαλής μεταφραστικής έρευνας του Head and Neck Cancer Group του European Organization for Research and Treatment of Cancer. Είναι faculty του European Society of Medical Oncology.
Είναι προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πάνω από 150 διεθνή συνέδρια συμπεριλαμβανομένων των Lancet HPV Conference, European Society of Medical Oncology, American Society of Clinical Oncology. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην καρκινογένεση από ιό HPV, βιοδείκτες και ανοσοθεραπεία του καρκίνου. Είναι διεθνώς κύρια ερευνήτρια σε τυχαιοποιημένη μελέτη ανοσοθεραπείας στον καρκίνο κεφαλής τραχήλου (KESTREL).
Σε αναγνώριση του ερευνητικού της έργου, εργασίες της έχουν προβληθεί σαν κύριο θέμα σε περιοδικά υψηλής απήχησης όπως Clinical Cancer Research και Annals of Oncology και έχει τιμηθεί με πρώτο βραβείο σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει 151 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά υψηλού δείκτη απήχησης (Journal of Clinical Oncology, Journal of National Cancer Institute, JAMA Oncology, Cancer Research, Clinical Cancer Research, Annals of Oncology) και κεφάλαια σε διεθνή βιβλία συμπεριλαμβανομένου του «Cancer: Principles and Practice of Oncology: DeVita» που αποτελεί το βασικό βιβλίο εκπαίδευσης στην Ογκολογία.
Δείτε και κατεβάστε τη λίστα με τους ομιλητές πατώντας εδώ.
Με την Αιγίδα



