Επιλογή Σελίδας

6ο SAIL FOR PINK – ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαΐου από το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, το 6o Sail for Pink με κεντρικό σύνθημα “Ελάτε να κινήσουμε γη και θάλασσα”, όπου ακούσθηκαν ηχηρά μηνύματα από τις γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού, εκπροσώπους συλλόγων ασθενών με καρκίνο, της ΕΛΛΟΚ Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, του Ιατρικού Συλλόγου, της Περιφέρειας, του Δήμου και πολλών άλλων συμμετεχόντων. Την ΕΛΛΟΚ εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος κα Ελένη Ντελιοπούλου, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου ‘Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης, η Ταμίας της ΕΛΛΟΚ κα Παρασκευή Μιχαλοπούλου και η Νομική Σύμβουλος, κα Μαρούσα Πρωτοπαπαδάκη.

 ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ: “Αποφασίζω γιατί γνωρίζω”

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”, αναγνωρίζοντας τη σημασία της πληροφόρησης για θέματα που αφορούν στον καρκίνο του μαστού, διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά τα καθιερωμένα πλέον εκπαιδευτικά σεμινάρια “Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω”. Με ανανεωμένη θεματολογία, τα σεμινάρια “Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω” έχουν ως στόχο την παροχή έγκυρης, αξιόπιστης ενημέρωσης από ειδικούς επιστήμονες για την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής κατά τη διάρκεια της περιπέτειας με τον καρκίνο του μαστού, αλλά και μετά τη λήξη της.

ΚΕΦΙ: “Σοκολάτα για την παγκόσμια Ημέρα καρκίνου των Ωοθηκών”

Η 8η Μαΐου είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για τις γυναίκες που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο των ωοθηκών. Έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου των Ωοθηκών, με σκοπό την επαρκή και αξιόπιστη ενημέρωση των γυναικών αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από αυτή την ασθένεια. Φέτος από το Βερολίνο ξεκίνησε μια παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης με το βίντεο “Σοκολάτα” μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Είναι μεταφρασμένο σε παραπάνω από 20 γλώσσες και υποστηρίζεται από πολλές οργανώσεις και δίκτυα ασθενών, επιστημονικών ιατρικών εταιρειών.

Την ημέρα αυτή οι κοινότητες ασθενών με καρκίνο των ωοθηκών παγκοσμίως, συνδέθηκαν για πρώτη φορά διαδικτυακά για να ενημερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σχετικά με αυτή τη σπάνια αλλά και πολύ σοβαρή γυναικολογική ασθένεια. Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ και η Ομάδα Ασθενών Γυναικολογικού Καρκίνου “Εριφύλη” με αφορμή αυτή την ημέρα, συμμετείχε στις δράσεις που έγιναν παγκοσμίως για την ενημέρωση των γυναικών και διοργάνωσε εκδήλωση στα γραφεία του συλλόγου με τίτλο “Το Κενό Μέσα μου”.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Γυναίκας Μάρτιος 2018: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας τίμησε αυτή την ημέρα με μια σημαντική και με ιδιαίτερη χροιά δράση. Εθελοντές και μέλη του Συλλόγου μας βρέθηκαν στις Ογκολογικές Κλινικές και στις Κλινικές Ημερήσιας Νοσηλείας των δύο νοσοκομείων της πόλης μας και χάρισαν από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο σε κάθε μία γυναίκα που βρισκόταν εκεί, στη δύσκολη αναμονή της χημειοθεραπείας της. Το κόκκινο τριαντάφυλλο αποτέλεσε για όλες αυτές τις γυναίκες ένα σύμβολο ελπίδας, κάνοντάς τες να χαμογελάσουν και να αισθανθούν πως μια απλή και γλυκιά χειρονομία μπορεί να απαλύνει ακόμη και τις δυσκολότερες καταστάσεις! Σε καμία περίπτωση, φυσικά, δε θα παραλείπαμε να προσφέρουμε από ένα τριαντάφυλλο και στις γυναίκες ιατρούς και νοσηλεύτριες που βρίσκονταν εκεί, οι οποίες δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό και ένα κομμάτι από την ψυχή τους, για να αντεπεξέλθουν στις αντιξοότητες και στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Ενημερωτική εκδήλωση “CaComics”: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16.02.2018 στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Καρκίνου, η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “CaComics” και θέμα τον καρκίνο και τις τελευταίες εξελίξεις. Στην εκδήλωση αυτή, μεταξύ των συνδιοργανωτών της οποίας, ήτοι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Μιμητισμού Ελλάδας – Έρευνα και Καινοτομία και της Καλλιτεχνικής Ομάδας “ΦΕΤΑ Κόμικς”, ήταν και ο Σύλλογός Καρκινοπαθών Λάρισας, παρέστησαν εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, της αυτοδιοίκησης και διαφόρων φορέων και μίλησαν “ανοιχτά” για τον καρκίνο.

Στην εκδήλωση αυτή, μεταξύ άλλων, χαιρετισμό απηύθυναν, η πρόεδρος του Συλλόγου κα Ιωάννα Καραβάνα, περνώντας το μήνυμα πως “ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ”, ο εκπρόσωπος της Ι.Μ. Λαρίσης & Τύρναβου π. Σέργιος, τονίζοντας τον ρόλο της Εκκλησίας και τη συμβολή της στα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας κος Χαρ. Μπιλλίνης, υποστηρίζοντας πως ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος, αλλά και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κος Νέστορας Αντωνίου, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους του Υπουργείου Υγείας. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κεντρικό θέμα των ομιλιών, τις οποίες συντόνισε η κα Μαρία Τόλλια, επίκουρος καθηγήτρια Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, ήταν η καινοτομία στην εποχή ογκολογικών θεραπειών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

“Τρίτες στο Σύλλογο” : Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας στο πλαίσιο των δράσεων του για την ενημέρωση των μελών και των φίλων του γύρω από τη νόσο του καρκίνου συνεχίζει τις καθιερωμένες ανοιχτές “Τρίτες στο Σύλλογο”, όπου συμμετέχοντες και ειδικό επιστημονικό προσωπικό συζητούν για θέματα που απασχολούν όλους μας. Ειδικότερα στις πρόσφατες συναντήσεις μας, μας απασχόλησαν τα θέματα: “Νοηματοδότηση της εμπειρίας του καρκίνου” με ομιλητή τον κ. Νίκο Τσουγένη Ψυχολόγο MSc, το “Άγχος που προκαλεί ο καρκίνος και η διαχείρισή του” με ομιλήτρια την κα Ειρήνη Μακρίδου, Ψυχολόγο- Ψυχοθεραπεύτρια ΜΑ, το “Ρόλο του φροντιστή στον καρκίνο” με ομιλήτρια την κα Δήμητρα Παπαστεργίου, Ψυχολόγο MSc, Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την “Άσκηση ως μέσο πρόληψης κατά του καρκίνου”, με ομιλητή τον κ. Βασίλειο Γκουράβα, Διδάκτορα Φυσικής Αγωγής, τον “Καρκινικό Πόνο” με ομιλήτρια την κα Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου, Αναισθησιολόγο Επιμελήτρια Α΄ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, τον «Καρκίνο μαστού-Χειρουργική Αντιμετώπιση» με ομιλητή τον κ. Απόστολο Ζαβό, Χειρουργό Γυναικολόγο, Διδάκτορα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εξειδικευθέντα στη χειρουργική και διαγνωστική μαστού και “Διατροφή και Καρκίνος” με ομιλήτρια τη κα Χρυσούλα Μπάκαβου, Διαιτολόγο- Διατροφολόγο, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

9ος Ιπποκράτειος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας έδωσε για 3η χρονιά δυναμικό “παρών” με εθελοντές, μέλη και άπειρους φίλους του, που είτε συμμετείχαν είτε βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή του 9ου Ιπποκράτειου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου!

Καρκινάκι biosimilars

Η κα Μένια Κουκουγιάννη, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, συμμετείχε ως ομιλήτρια στην έκτη ημερίδα για τα βιο-ομοειδή φάρμακα που πραγματοποιήθηκε στις 30/4/2018 στο Ινστιτούτο Παστέρ από τη διαδικτυακή πύλη Iatronet, Πρόσφατα η ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ έγινε μέλος του PanCare, του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τους επιβιώσαντες από τον Καρκίνο της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας, στο οποίο συμμετέχουν γιατροί, νοσηλευτές, γονείς, επιβιώσαντες με σκοπό να εξασφαλίσουν την καλύτερη ποιότητα ζωής παιδιών και εφήβων μετά την θεραπεία τους και συμμετείχε στην 21η συνέλευση του Pancare στην Πράγα