Επιλογή Σελίδας

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ : ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΡΟΖ!

Ο Οκτώβρης δεν πρόλαβε να μπει καλά καλά και δυναμικά ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις ενημερωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του Μαστού. Τα τρία «AΛΜΑΤΑ» είχαν την τιμητική τους, αλλά και οι άλλοι σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα δεν έμειναν πίσω. Το ξεκίνημα έγινε με το γνωστό σε όλους μας RACE for a CURE που διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία για 9η χρονιά φέτος ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του Μαστού, Άλμα Ζωής στην Αθήνα την 1Η Οκτωβρίου, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 36.000 δρομείς και συμμετέχοντες.

Την Τετάρτη 4 Οκτώβρη ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής Ν. Θεσ/νικης φωταγώγησε το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του, επί της οδού Παύλου Μελά 38 και διατήρησε το “ροζ” χρώμα του όλο το μήνα. Είναι μια από τις πολλές δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη που κάθε χρόνο πραγματοποιεί, δίνοντας μάλιστα με έναν πιο έντονο τρόπο και το στίγμα του για τη στήριξη που στο χώρο αυτό παρέχει καθημερινά στις ασθενείς. Την ημέρα της έναρξης, η φωταγώγηση συνδυάστηκε με την καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση των μελών του αλλά και με την παρουσίαση του ετήσιου και επετειακού ημερολογίου 2018 του Συλλόγου, καθώς η χρονιά που πλησιάζει θα αποτελέσει το 10ο χρόνο λειτουργίας του.

Το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, που με το pink the City, φωταγώγησε το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, συνέχισαν με δράσεις, ενημερωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις, όλο το μήνα, να προβάλουν την αξία της πρόληψης και τους απαραίτητους ελέγχους τους οποίους θα πρέπει συστηματικά να ακολουθούν όλες οι γυναίκες, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο.

Εκδηλώσεις για τον καρκίνο του Μαστού έγιναν και από το Σύλλογο ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ στην Κρήτη, όπου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης , με αθλητικούς φορείς του τόπου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου και χορηγών της πόλης του Ηρακλείου, πραγματοποίησε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει, να παρακινήσει και να ενημερώσει ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. ‘Έτσι πλήθος γυναικών –ανδρών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, κατέκλυσαν την Λεωφόρο 25ης Αυγούστου και την παραλιακή προς δυτικό λιμενοβραχίονα και έτρεξαν-περπάτησαν την διαδρομή των 4χλμ που δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα.

Εκδήλωση και δωρεάν μαστογραφίες από το Σύλλογο Δύναμη Ψυχής Μυκόνου. Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2017, η ομάδα γιατρών του Κέντρου Μαστού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών, μετά από πρόσκληση του συλλόγου, μετέβη στη Μύκονο  και πραγματοποίησε δωρεάν κλινική εξέταση σε 123 γυναίκες του νησιού.  Η ομάδα των γιατρών, έλαβε πλήρη ιστορικό από τις γυναίκες. Σε όλες έγινε ψηλάφηση, σε ορισμένες γυναίκες  υπέρηχος μαστού και σε πολύ λίγες περιπτώσεις έγινε λήψη δείγματος για βιοψία. Για να πραγματοποιηθεί η δράση, ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, σε συνεργασία με τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου ενέκριναν την παραχώρηση του Κέντρου Υγείας Μυκόνου. Επίσης το Σάββατο 13, ο Οκτωβρίου, καθηγητής και επικεφαλής της ομάδας, καθηγητής κος Ζωγράφος Γιώργος, με την υπέροχη ομάδα του, έκαναν ομιλία για τον καρκίνο του μαστού, την διάγνωση και την θεραπεία, στο Πνευματικό Κέντρο στην Άνω Μερά. Οι ομιλητές, όλοι γιατροί ειδικευμένοι στο αντικείμενό τους, έκαναν εκτενή αναφορά στη σημασία της πρώιμης διάγνωσης, τις νέες μεθόδους θεραπείας και στη σημασία της πρόληψης.

Ροζ πανδαισία και από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας ο οποίος φέτος φώτισε κεντρικό κτίριο της πόλης σε ροζ αποχρώσεις, ενώ ταυτόχρονα με μία σειρά εκδηλώσεων με τη συμμετοχή του κόσμου, δόθηκε το μήνυμα της πρόληψης και των έγκαιρων διαγνωστικών ελέγχων, τους οποίους κάθε γυναίκα έχει υποχρέωση προς τον ίδιο της τον εαυτό να πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το μήνυμα είναι ότι ο καρκίνος του Μαστού μπορεί να νικηθεί και σε αυτό οφείλουμε κι εμείς να συμβάλουμε λειτουργώντας υπεύθυνα, με ωριμότητα και σεβασμό στην ύπαρξή μας.