Επιλογή Σελίδας

“ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΙ ΦΙΛΟΙ” – ΑΡΤΑ

“I AM AND I WILL” : Τα … μηνύματα μιας διαφορετικής διαδρομής του Δρόμου του Γιοφυριού στην Άρτα!

Πολλοί έκοψαν το νήμα στο Δρόμο του Γιοφυριού 2019, την μεγάλη αθλητική διοργάνωση που διοργανώθηκε για 5η φορά φέτος από τον Δήμο Αρταίων, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου από την τοπική κοινωνία και από πολλά μέρη της Ελλάδος. Σ’ όλα τα αγωνίσματα του “Δρόμου του Γιοφυριού” η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, και με τον καιρό να είναι σύμμαχος, οι αθλητές κάθε ηλικίας απόλαυσαν τη διαδρομή, η οποία περνά από τα σπουδαία Βυζαντινά μνημεία της Άρτας, αλλά και από τον κάμπο της.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντών κατά του καρκίνου του μαστού “ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΡΤΑΣ” και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονιών παιδιών με καρκίνο “ΦΛΟΓΑ” ο αγώνας φέτος ήταν αφιερωμένος στη μάχη κατά του καρκίνου και στην Διεθνή εκστρατεία “I AM AND I WILL” κινητοποιώντας πλήθος κόσμου σε κοινό αγώνα κατά του καρκίνου, υπέρ της πρόληψης, υπέρ της άσκησης, υπέρ του… χαμόγελου στη Ζωή.

Όλοι μαζί ως μια μεγάλη αγκαλιά για τον συνάνθρωπο που νοσεί, ο Σύλλογος έδωσε το κεντρικό σύνθημα: “ΕΙΜΑΣΤΕ Άνθρωποι και ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ στηρίξουμε τον συνάνθρωπο που νοσεί και να προωθήσουμε δράσεις πρόληψης για λιγότερο καρκίνο στη ζωή μας”.

Στην μεγάλη αυτή διοργάνωση μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια που προέτρεπαν τους συμπολίτες: “Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές. Εντάξτε τον προληπτικό έλεγχο στη ζωή σας. Κάντε σήμερα την προσωπική σας δέσμευση”.

Επίσης έγινε μια εκστρατεία ενημέρωσης για εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών η οποία απέδωσε καρπούς εγγράφοντας 60 νέους υποψήφιους δότες σε μόνο μια μέρα.Με τα κορδελάκια κατά του καρκίνου τυπωμένα στα μπλουζάκια «χέρι –χέρι» (χρυσό για τον παιδικό καρκίνο και ροζ για τον καρκίνο του μαστού) ένωσαν όλοι τη φωνή τους υπέρ της πρόληψης.

Το σύνθημα “I Am and I Will” της Παγκόσμιας Ένωσης Κατά του Καρκίνου (UICC), επίσης τυπωμένο στα μπλουζάκια, απηύθυνε μια δυνατή έκκληση για δράση ζητώντας ταυτόχρονα και μια προσωπική δέσμευση από όλους για την μείωση των επιπτώσεων του καρκίνου σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο.