Επιλογή Σελίδας

“Κ.Ε.Φ.Ι.” ΑΘΗΝΑ

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. απέσπασε το βραβείο Συλλόγων Ασθενών «PatientInitiativeAward» των PrixGalien 2019, στην κατηγορία: Καλύτερη Καμπάνια Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Κοινού.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από τον τομέα της Υγείας. Η βραβευμένη καμπάνια αφορά στη σειρά δράσεων που πραγματοποίησε ο Σύλλογος τον Νοέμβριο του 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Παγκρέατος.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.) διοργάνωσε μια σειρά δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση του Κοινού στη γνώση και τη πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Mall Athens, ενημέρωση από εθελοντές και εθελόντριες, όπου γυναίκες κάθε ηλικίας είχαν την ευκαιρία να μάθουν σχετικά με τον προληπτικό εμβολιασμό, να λάβουν ενημερωτικό υλικό και να συμμετάσχουν σε μια διαδραστική επικοινωνία με θέμα: Γιατί λέμε ΝΑΙ στη ζωή, ΝΑΙ στη πρόληψη.

Παράλληλα έγινε διαδικτυακή έρευνα αποτύπωσης της ευαισθητοποίησης των γυναικών στο προληπτικό έλεγχο, τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιευθούν σύντομα.

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου διεξάχθηκε με μεγάλη επιτυχία Ημερίδα Ενημέρωσης Κοινού στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ιδρύματος Παστέρ, με ομιλίες σημαντικών προσωπικοτήτων στο χώρο της Ογκολογίας, σχετικά με τον Γυναικολογικό Καρκίνο.