Επιλογή Σελίδας

“ΜΑΖΙ ΣΟΥ” Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική ασθένεια και Φίλων αυτών «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» N. Καστοριάς σε συνεργασία τη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Embryolab, διοργάνωσαν με επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση στην Καστοριά, με θέμα “Δικαίωμα στη Γονιμότητα”, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου και προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της τοπικής κοινωνίας για τα νέα δεδομένα που επιτρέπουν με ασφάλεια σε γυναίκες που νοσούν από καρκίνο να διεκδικήσουν τη γονιμότητά τους.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς, ειδικοί επιστήμονες όπως οι: κα Αλεξία Χατζηπαρασίδου, κα Σοφία Μπάκα και ο κ. Μιχάλης Κυριακίδης προσέγγισαν το θέμα Καρκίνος και Γονιμότητα για τις γυναίκες. Η συντήρηση της γονιμότητας των γυναικών με καρκίνο του μαστού, η επίτευξη εγκυμοσύνης, η κύηση και ο θηλασμός ήταν κάποια από τα θέματα που αναφέρθηκαν. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς.