Επιλογή Σελίδας

ESMO ΜΑΔΡΙΤΗ 8 – 12 Σεπτεμβρίου

Το διάστημα 8 – 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της ESMO, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στη Μαδρίτη. Στο Συνέδριο θα είναι παρούσα η ΕΛΛΟΚ καθώς και εκπρόσωποι των  μελών μας. Η Πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ, κα Καίτη Αποστολίδου, ως Αντιπρόεδρος της ECPC, θα προεδρεύσει σε μία πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα του Συνεδρίου, σχετικά με την Έρευνα για τις Υπηρεσίες Υγείας την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου στις 16.15 μ.μ. το απόγευμα, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους μας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το περίπτερο της ECPC no S12 στο Society Village, αλλά και να παρακολουθήσετε τις ομιλίες και παρουσιάσεις που θα κάνει η ECPC στη διάρκεια του Συνεδρίου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

HEAD & NECK CAMPAIGN ΑΘΗΝΑ 22 – 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δράσης για το 2017, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Καμπάνια MAKESENSECampaign 2017 και προγραμματίζει την πραγματοποίηση διημερίδας με θέμα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον Καρκίνο Κεφαλής και Τραχήλου (ΚΚ&Τ) .

Η διημερίδα θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 22 & 23 Σεπτεμβρίου του 2017 και θα απευθύνεται στα στελέχη των μελών της ΕΛΛΟΚ από όλη την Ελλάδα και εξειδικευμένη Ιατρική Κοινότητα.  Σκοπός της διημερίδας είναι μέσα από την ενημέρωση των στελεχών των μελών μας, να ευαισθητοποιήσουμε τους ασθενείς και το γενικό πληθυσμό για τη ανάγκη έγκαιρης και ορθής διάγνωσης και θεραπείας της νόσου,  καθώς και φυσικής και ψυχο-κοινωνικής αποκατάστασης και να ενθαρρύνουμε τους ίδιους τους ασθενείς να μιλήσουν για την νόσο και την αντιμετώπισή της και να μειώσουμε το κοινωνικό στίγμα που επιφέρει. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

1η Πανελλήνια Έρευνα για τον Ουρογεννητικό Καρκίνο

Στα πλαίσια της καμπάνιας που διεξάγει φέτος η ΕΛΛΟΚ για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τον ουρογεννητικό καρκίνο, οργανώνει την 1η Πανελλήνια Έρευνα που απευθύνεται σε ασθενείς.

Συγκεκριμένα η έρευνα απευθύνεται σε ασθενείς που έχουν νοσήσει ή νοσούν από καρκίνο των νεφρών, και της ουροδόχου κύστης και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν σε  ημερίδα που πρόκειται να διοργανώσει η ΕΛΛΟΚ το προσεχές διάστημα και για την οποία θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε ανάγκες και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι ασθενείς και να επεξεργαστούμε λύσεις και απαντήσεις επί αυτών. Επίσης τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν και για την εξαγωγή συμπερασμάτων για τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας σε σχέση με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Καλούμε όλα τα μέλη μας και όλες τις οργανώσεις των ασθενών και φίλων να στηρίξουν την έρευνα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2017, προτρέποντας τα μέλη τους που νοσούν ή έχουν νοσήσει από τους παραπάνω τύπους καρκίνου, να συμμετάσχουν ώστε να υπάρξει ικανός αριθμός συμμετοχών που θα εξασφαλίσει την επιτυχία της έρευνας και θα δώσει την πραγματική διάσταση των συνθηκών στη χώρα μας. Μπορείτε να συμπληρώσετε την έρευνα εδώ.

Άλμα Ζωής : Race for the cure

Race for the Cure είναι ο τίτλος του αγώνα που διοργανώνει για 9η χρονιά φέτος ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του Μαστού, Άλμα Ζωής στην Αθήνα την 1Η Οκτωβρίου, εγκαινιάζοντας έτσι τις εκδηλώσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του Μαστού που θα γίνουν από όλους τους συλλόγους όλο το μήνα.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η ΕΛΛΟΚ με ομάδα συμμετοχής, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί. Επίσης πολλοί φορείς, σύλλογοι και επιχειρήσεις έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και έχουν δημιουργήσει τις ομάδες τους. Καλούμε όλα τα μέλη μας να πλαισιώσουν την προσπάθεια και να συμμετέχουν στον αγώνα. Πληροφορίες και λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πανελλήνιο Αντάμωμα Καρκινοπαθών : ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. 29 Σεπτ – 2Οκτ 2017

Φέτος ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη» και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, διοργανώνει το Πανελλήνιο Αντάμωμα Καρκινοπαθών  στην περιοχή της Αργολίδας.

H συνάντηση έχει σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συλλόγων ασθενών και την αλληλοενημέρωση για θέματα που απασχολούν τους ασθενείς με καρκίνο.

Οι προσκλήσεις έχουν σταλεί, οι προετοιμασίες ξεκίνησαν και ήδη πολλοί Σύλλογοι οργανώνουν την συμμετοχή τους με ομαδικές μετακινήσεις. Παρότι οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες, ευχόμαστε να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή και να δοθεί έτσι μία καλή ευκαιρία να συναντηθούν ασθενείς με καρκίνο από όλη την Ελλάδα σε ένα πραγματικά πολύ όμορφο νομό, όπου θα απολαύσουν τη φιλοξενία, τη ζεστή διάθεση και την προθυμία των οικοδεσποτών να τους προσφέρουν κάθε άνεση, ξενάγηση στην περιοχή και διασκέδαση. Η ΕΛΛΟΚ θα είναι παρούσα στο Αντάμωμα και θα εκπροσωπηθεί από την Αντιπρόεδρο κα Ελένη Ντελιοπούλου