Επιλογή Σελίδας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου συνεργάζεται με τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης – MOMus και την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) σε ένα πρόγραμμα εικαστικής ψυχοθεραπείας για ογκολογικούς ασθενείς, με τίτλο CAre Art.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 ξεκινά το τέταρτο κατά σειρά εργαστήριο εικαστικής ψυχοθεραπείας για ογκολογικούς ασθενείς, το οποίο θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, από τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου 2023, και ώρα 16:00-19:00 στον χώρο του MOMus – Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α΄, στην Προβλήτα Α’, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

Στόχος του εργαστήριου είναι οι συμμετέχοντες/ουσες με την υποστήριξη της εικαστικής ψυχοθεραπεύτριας Ιωάννας Βογιατζή να εκφράσουν και να επεξεργαστούν μέσω εικαστικών δημιουργιών και φωτογραφίας προσωπικές σκέψεις, βιώματα και συναισθήματα.

Πυρήνας του εργαστηρίου θα είναι τα έργα των εκθέσεων που φιλοξενούνται στον χώρο του μουσείου, καθώς και έργα από τις συλλογές και τα αρχεία του. Το περιεχόμενο της κάθε συνάντησης θα προκύψει μετά από διερεύνηση των προσωπικών αιτημάτων των συμμετεχόντων/ουσών στο πρόγραμμα. Κάθε συνάντηση ξεκινά με μία σύντομη ξενάγηση σε επιλεγμένα έργα της τρέχουσας έκθεσης στον χώρο. Στο τέλος, οι συμμετέχοντες/ουσες θα δημιουργήσουν το δικό τους έργο έχοντας ως αφορμή τις αφηγήσεις που θα προκύψουν από την επαφή με τα έργα τέχνης καθώς και τα προσωπικά τους αιτήματα με στόχο να εκφράσουν και να διαχειριστούν συναισθήματα και σκέψεις.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Πληροφορείς και δηλώσεις συμμέτοχής:
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο email education.photography@momus.gr, τηλ. 2310 566716 (εσωτ: 110), μέχρι και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος:
Ιωάννα Βογιατζή, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια
Μαρία Κεχαγιόγλου, Επιμελήτρια Εκπαίδευσης MOMus
Μαρία Κοκορότσκου, Επιμελήτρια Εκπαίδευσης MOMus

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: https://www.momus.gr/news/care-art-23/

Συνεργαζόμενοι φορείς: