Επιλογή Σελίδας

“Πάτα το κουμπί, χτύπα τον καρκίνο” είναι το μήνυμα της πανελλαδικής εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που υλοποιείται από την Bristol-Myers Squibb με την αιγίδα της ΕΛΛΟΚ και της Εταιρίας Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου.

Πρωταγωνιστής της εκστρατείας είναι ένα καρκινικό κύτταρο, το οποίο καλούνται οι πολίτες να συρρικνώσουν με μια απλή, αλλά συμβολική κίνηση: «Το πάτημα ενός κουμπιού». Πατώντας το κουμπί, η Bristol-Myers Squibb (BMS) συνεισφέρει οικονοµικά στο έργο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ

Πάτησε κι εσύ το κουμπί εδώ ➜ www.patatokoubi.gr

Φέτος το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου είναι «I am Αnd I Will» – Είμαι ασθενής και θέλω να ακουστεί η φωνή μου – σύνθημα που μας προτρέπει να δεσμευτούμε ατομικά, αλλά και συλλογικά ως φορείς, να μιλήσουμε ανοιχτά για τον καρκίνο, να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και να αναλάβουμε δράση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και την αναβάθμιση της ογκολογικής περίθαλψης.

Το 2019 σηματοδοτεί την έναρξη της νέας τριετούς εκστρατείας της UICC για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, με το σύνθημα #IAmAndIWill, ένα σύνθημα που αποτελεί ισχυρή παρότρυνση για ατομική και συλλογική δράση, μια προτροπή να μιλάμε για τον καρκίνο, να μοιραστούμε τις ιστορίες μας και την εμπειρία μας για να συμβάλει ο καθένας με τον τρόπο του στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών και την αναβάθμιση των υπηρεσιών φροντίδας.

#IAmAndIWill

‘Όποιοι κι αν είμαστε, έχουμε τη δύναμη να μειώσουμε τον καρκίνο

για τον εαυτό μας, τους ανθρώπους που αγαπάμε, για όλους.

Ήρθε η ώρα να δεσμευτούμε προσωπικά.

Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας

Το ετήσιο συνέδριο της ΕΛΛΟΚ που πραγματοποιείται και φέτος με σημείο αναφοράς την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου (1-3 Φεβρουαρίου 2019, Royal Olympic Hotel) έχει γίνει πλέον θεσμός για το σύνολο της ογκολογικής κοινότητας και αποτελεί μια ευκαιρία για ευρύτερη συζήτηση των θεμάτων που αφορούν την ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα.

Το Συνέδριο εντάσσεται στον παγκόσμιο χάρτη των δράσεων που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο για την Παγκόσμια Μέρα κατά του καρκίνου, πραγματοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, και την ευγενική χορηγία και άνευ όρων υποστήριξη της ΒΙΑΝΕΞ (Μέγας Χορηγός) και της BRISTOL-MYERS SQUIBB (Επίσημος χορηγός)

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναμένονται σημαντικές παρεμβάσεις από ομιλητές διεθνούς κύρους μεταξύ των οποίων ο καθηγητής Αθανάσιος Μελέτιος Δημόπουλος, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, η κα Shannon Boldon, Senior Researcher The Health Policy Partnership, ο κύριος Α.Α. Αργυρίου από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Dr. Cary Adams, CEO της Διεθνούς Ένωσης κατά του καρκίνου (UICC), ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Dr. Marc van den Bulcke, Ηead Cancer Centre/ScienceSano, ο Dr. Xavier Kurz, Head of Surveillance & Epidemiology Service/EMA, καθώς και από τους εκπροσώπους τομέων υγείας των πολιτικών κομμάτων.

Διαβάστε περισσότερα για το Συνέδριο, δείτε όλους τους ομιλητές και αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ ➜ https://ellok.org/synedrio19/

Σας περιμένουμε!