Επιλογή Σελίδας

Πλέον εδώ και ένα μήνα ο νέος νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) είναι γεγονός. Μία νέα εποχή για την ΠΦΥ αρχίζει για τη χώρα μας και σε αυτή δεν θα περιλαμβάνεται μέριμνα για τους ασθενείς με καρκίνο, ως αποτέλεσμα της έλλειψης Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον έλεγχο του Καρκίνου.

Περί τα τέλη Ιουνίου, αντιπροσωπία της ΕΛΛΟΚ, συναντήθηκε στο Υπουργείο Υγείας  με τον  κο David Kelly, Εμπειρογνώμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) από τη Μ. Βρετανία και με εκπρόσωπο του Υπουργείου.  Σκοπός της συνάντησης ήταν να εκφράσουμε τις απόψεις μας και τις θέσεις μας σχετικά με το σχέδιο νόμου για την ΠΦΥ, το οποίο είχε ήδη αναρτηθεί.

Στη συνάντηση αυτή θέσαμε υπόψη των εκπροσώπων του ΠΟΥ τις επιφυλάξεις μας για την παντελή έλλειψη φροντίδας των ογκολογικών ασθενών από το εν λόγω νομοσχέδιο, και όλα τα επιμέρους θέματα που μας αφορούν όπως την ανακουφιστική φροντίδα, την παρακολούθηση των ασθενών και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα στείλαμε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία ζητήσαμε συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και πάλι μας αγνόησε το Υπουργείο. Στη συνέχεια εκδώσαμε Δελτίο Τύπου με το οποίο εξηγούμε τους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει μέριμνα για τους ογκολογικούς ασθενείς στο νέο νόμο για την ΠΦΥ.