Επιλογή Σελίδας

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Πληροφορίες:

Καίτη Αποστολίδου

Πρόεδρος Δ.Σ.  ΕΛΛΟΚ

Τηλ. 6977340758

Kathi.apostolidis@ellok.org

 

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να αποδοθούν με λόγια οι εικόνες από τις πυρόπληκτες περιοχές που όλες τις προηγούμενες μέρες αντικρίζαμε από τις τηλεοράσεις μας. Τώρα όλοι οφείλουμε να βοηθήσουμε, άμεσα και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, τους ανθρώπους που βίωσαν αυτές τις σκληρές στιγμές και να σταθούμε πλάι τους.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου με επιστολή που απέστειλε στις 2 Αυγούστου προς τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών Αττικής και Πειραιώς, ζήτησε την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση και ανταπόκριση στις ανάγκες των ασθενών με καρκίνο που προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να αποφύγουν  επιπλέον ταλαιπωρίες με χρόνους αναμονής και καθυστερήσεις στις θεραπείες τους και σε κάθε σχετική με τη θεραπεία τους ενέργεια στην οποία θα πρέπει να προβούν το επόμενο διάστημα.

Ήδη η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, κα Όλγα Ιορδανίδου, ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημά μας και με σχετικό έγγραφο που έχει αποστείλει στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Μεταξά», που ανήκουν στη δικαιοδοσία της, ζητά να παρέχεται κάθε δυνατή προτεραιότητα, διευκόλυνση και υποστήριξη στους ασθενείς με καρκίνο που προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές. Αναμένουμε και από την 1η ΥΠΕ να προβεί σύντομα στην ίδια ενέργεια.

Παράλληλα η ΕΛΛΟΚ ενημέρωσε την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), από τις οποίες ζήτησε να ενημερώσουν όλα τα μέλη τους προκειμένου να συνδράμουν και με τις δικές τους δυνατότητες στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των εν λόγω ασθενών.

Τέλος, θέλουμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι τα μέλη μας

  1. Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Αλμα Ζωής” καθημερινά εργάσιμες ημέρες, (εκτός από Δευτέρα 13 έως και Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018),  από 9.00πμ-5.00μμ στο τηλέφωνο 2104180006
  2. Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών Φίλων και Ιατρών ΚΕΦΙ Αθηνών, καθημερινά εργάσιμες ημέρες, (εκτός από Δευτέρα 13 έως και Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018), από 10.00πμ-6.00μμ στο τηλέφωνο 2106468222
  3. Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, στο τηλέφωνο 6983587923.

παρά την περίοδο διακοπών που διατρέχουμε, θα εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, τους ασθενείς με καρκίνο των πυρόπληκτων περιοχών που χρειάζονται ψυχο – κοινωνική υποστήριξη για θέματα σχετικά με την ασθένειά τους. Οι ενδιαφερόμενοι ασθενείς και οι οικείοι τους μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη μας στα ανωτέρω τηλέφωνα.

Ευχόμαστε να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό αποκατάσταση στις ζωές όλων των ανθρώπων που βίωσαν πρωτόγνωρες καταστάσεις και να καταστούν αντιμετωπίσιμες όλες οι υλικές απώλειες.