ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”
Ο Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου είπαν Ναι στην Συνεργασία! Ναι στην Συμμαχία!
Την Πέμπτη 07 Μαρτίου 2019 υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας για την ευαισθητοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας γύρω από την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών αλλά και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μεταξύ του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε στην ομιλία της: “Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για εμάς, καθώς με την συμπλήρωση πέντε χρόνων λειτουργίας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», η προσπάθειά μας αγκαλιάζεται από τρεις ακόμα σημαντικούς συμμάχους. Τρεις εξέχοντες φορείς, από τρείς διαφορετικούς τομείς, τον πολιτισμό και την παιδεία, τον αθλητισμό καθώς και τον εθελοντισμό για την υγεία, που πλέον το έργο τους θα συγκλίνει προς έναν μεγάλο ανθρωπιστικό σκοπό: το δώρο της ζωής σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Δεν υπάρχει για εμάς πιο σημαντική προσφορά και έκφραση αλληλεγγύης από την συμμετοχή σας σε αυτόν τον αγώνα”.
Η κα Αποστολίδου, εν συνεχεία, δήλωσε πως: “Οι ασθενείς με καρκίνο αναγνωρίζουν και στηρίζουν το έργο που επιτελείται από το Όραμα Ελπίδας ενισχύοντας, με τη διοργάνωση δράσεων ενημέρωσης του κοινού, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Οι ασθενείς με καρκίνο είναι εκείνοι που από πρώτο χέρι γνωρίζουν την σημασία εύρεσης συμβατού δότη καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι η μόνη ελπίδα επιβίωσης”.