Επιλογή Σελίδας

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κο Ιωάννη Μπασκόζο πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου στις αρχές Νοεμβρίου. Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, την ΕΛΛΟΚ εκπροσώπησαν η Πρόεδρος κα Καίτη Αποστολίδου, ο Γραμματέας κος Γιώργος Καπετανάκης και η Ταμίας κα Παρασκευή Μιχαλοπούλου.

Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε  η αναγκαιότητα να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μας Εθνικό Πρόγραμμα Δράσης για τον Ελεγχο του Καρκίνου και Εθνικό Μητρώο Νεοπλασιών, δεδομένο ότι αποτελεί τη μόνη χώρα μεταξύ των μελών του Ευρωπαϊκού τομέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που στερείται Μητρώου.

Στη συνάντηση έγινε σαφής η πρόθεση της ΕΛΛΟΚ να συνδράμει την προσπάθεια που εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει, όπως μας ενημέρωσε ο ΓΓΔΥ, ώστε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο μοντέλο που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της χώρας. Η θέση του ΥΥΚΑ όπως εκφράστηκε από τον κο Μπασκόζο είναι ότι είναι επιθυμητή η συμμετοχή των εκπροσώπων των ογκολογικών ασθενών και σύντομα θα απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής και ενημέρωσης σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, καλωσορίζοντας την θετική και συνεργατική πρόθεσή μας. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει και πάλι επικοινωνία και συνάντηση για την παρακολούθηση της εξέλιξης του θέματος.