Επιλογή Σελίδας

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ                                                       

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΟΚ, εκφράζοντας τη βαθιά του οδύνη για την απώλειά του Σταύρου Χατζηγεωργίου, Ιδρυτή και μέχρι πρόσφατα Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών ΠΑΣΜΜΟ, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  1. Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα
  2. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στη Διοίκηση του ΠΑΣΜΜΟ
  3. Να παραστούν εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΕΛΛΟΚ στην επικήδειο τελετή, καταθέτοντας στεφάνι σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του.
  4. Να ανακοινώσει το παρόν ψήφισμα και να το αναρτήσει στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΟΚ.

 Ο Σταύρος Χατζηγεωργίου υπήρξε ένα άτομο με βαθιά συναίσθηση της αξίας του συνεταιριστικού και συνδικαλιστικού κινήματος ήδη από τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του, όπου υπηρέτησε με αυταπάρνηση τα δικαιώματα των εργαζομένων στον επαγγελματικό του χώρο επί σειρά ετών.  Μετά την προσωπική του εμπειρία με τον αιματολογικό καρκίνο, αντιλήφθηκε το μεγάλο κενό που υπήρχε στην εκπροσώπηση των μεταμοσχευμένων ασθενών με Μυελό των Οστών και υπήρξε ο εμπνευστής, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος από την ίδρυση και μέχρι και πρόσφατα του Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών (ΠΑΣΜΜΟ), τον οποίο υπηρέτησε με θέρμη, στηρίζοντας όλους τους μεταμοσχευμένους ασθενείς στη χώρα μας ενώ παράλληλα ήταν αρωγός  στο έργο της μονάδας μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της αιματολογικής κλινικής του Γ.Ν. Νικόλαος Παπανικολάου.

Άτομο διορατικό και κοινωνικά δημιουργικό, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της ίδρυσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, στην οποία ο ΠΑΣΜΜΟ συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος στηρίζοντας από την πρώτη στιγμή το έργο και τις δράσεις της με κάθε τρόπο. Ο Σταύρος ήταν άτομο με ιδιαίτερες κοινωνικές ευαισθησίες και ανησυχίες, αγαπητό μέλος της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης και έχαιρε της εκτίμησης και του σεβασμού των συνεργατών του αλλά και όσων τον γνώρισαν σε κάθε τομέα που δραστηριοποιήθηκε. Ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Στην αγαπημένη του σύζυγο και την οικογένειά του, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και να τους δώσει ο Θεός και η αγάπη του κόσμου τη δύναμη να αντέξουν την απώλειά του.

Η κηδεία θα τελεστεί σήμερα, στις 3.00 το απόγευμα, στον ιερό ναό του κοιμητηρίου Θέρμης Θεσσαλονίκης.

To Διοικητικό Συμβούλιο

της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ