Επιλογή Σελίδας

Ο Πρόεδρος της ECPC, Francesco De Lorenzo, συμμετείχε στην εκδήλωση ICOM (Ιταλικό Ινστιτούτο Ανταγωνιστικότητας) για την ψηφιακή υγεία. Ο αντίκτυπος των BIG DATA και της Τεχνητής Νοημοσύνης στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης της ΕΕ, ηταν το αντικείμενο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2017. Η εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε από τον Ευρωβουλευτή Michal Boni (EPP, Πολωνία), αποσκοπούσε στην ενημέρωση για τις προκλήσεις και τη προβολή των των προτάσεων σχετικά με τα ψηφιακά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στην ΕΕ, με ιδιαίτερη έμφαση στα Big Data και την τεχνητή νοημοσύνη.

Η I-COM παρουσίασε επίσης την πρόσφατη μελέτη με τίτλο Digital Health – Ο αντίκτυπος των  Big Data & της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης της ΕΕ. Το ινστιτούτο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις διατάξεις του Κανονισμού περί Γενικής Προστασίας Δεδομένων (GDPR) μέσω της μελέτης τους, η οποία εξέτασε τη σημασία των Μεγάλων Δεδομένων στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Η αντιπρόεδρος της ECPC, και Πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ Καίτη Αποστολίδου συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση και έκανε παρεμβάσεις σχετικά με την ανάγκη αξιολόγησης των κατευθυντηρίων οδηγιών κατασκευής εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας στην υγεια.