Η Ομάδα

Οι δράσεις της ΕΛΛΟΚ υποστηρίζονται από μία ομάδα εξειδικευμένων στελεχών που συμμερίζονται το όραμά της:

ΜΑΡΟΥΣΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗ
Νομική Σύμβουλος

Δικηγόρος, που προσφέρει εθελοντικά νομική συμβουλευτική στο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι μέλος. Η Μαρούσα προσφέρει υπηρεσίες στον τομέα δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο, παροχής υπηρεσιών υγείας, διοίκησης και διαχείρισης συλλόγων.

MAΡΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ
Διευθύντρια

Σπούδασε Επικοινωνία και Μ.Μ.Ε. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει Master στις τέχνες και τη Διοίκηση Πολιτιστικών Οργανισμών από το Rome Business School. Έχει εργαστεί στον χώρο των μη κερδοσκοπικών οργανισμών για περισσότερα από είκοσι χρόνια σε διεθνείς και τοπικές οργανώσεις, συμβάλλοντας στην προστασία ευπαθών ομάδων (θύματα ασθενειών, φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών καθώς και θύματα βίας) και έχει εκτενή εμπειρία στην επικοινωνία, την ανεύρεση πόρων και τη διοίκηση. Στον ελεύθερο χρόνο της γράφει βιβλία για παιδιά.

ΑΡΗΣ ΚΑΠΑΡΑΚΗΣ
Υπεύθυνος Προγραμμάτων

Από το 2020 ο Άρης Καπαράκης είναι μέλος της ομάδας της ΕΛΛΟΚ, ως υπεύθυνος προγραμμάτων. Πτυχιούχος πολιτικός επιστήμονας, στο παρελθόν έχει εργαστεί σε ελληνικά και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία (ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο) στον τομέα των διεθνών σχέσεων και πολιτικής, περιβάλλοντος και θεμάτων κοινωνικής πολιτικής. Στη συνέχεια ανέλαβε διοικητικές θέσεις σε Μ.Κ.Ο. και δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα και φορείς ως εκπρόσωπος τύπου και υπεύθυνος διοργάνωσης εκδηλώσεων, και ως υπεύθυνος υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων για ζητήματα που αφορούν περιβαλλοντικά θέματα (κλιματική αλλαγή) και ένταξη, εκπαίδευση και πρόσβαση στην υγεία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (μακροχρόνια άνεργοι, μειονότητες, Ρομά, κτλ).

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΗΤΑΡΑ
Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Η Κατερίνα Νικηταρά έχει σπουδάσει Επιστήμη Διατροφής και Διαιτολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και έχει πραγματοποιήσει το μεταπτυχιακό της στην «Αγωγή και Προαγωγή Υγείας» στο τμήμα Ιατρικής του ΕΚΠΑ. Τα προηγούμενα πέντε έτη εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου του καρκίνου, όπως είναι το κάπνισμα. Στην Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου έχει αναλάβει το ρόλο της Υπεύθυνης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΙΝΕΣΗΣ
Υπεύθυνος Επικοινωνίας, Μάρκετινγκ και Εκδηλώσεων

Ο Παναγιώτης Παινέσης είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση στη Δημοσιογραφία. Έχει πραγματοποιήσει το μεταπτυχιακό του στην Ψυχολογία στο University of East London. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Υπεύθυνος Επικοινωνίας και κειμενογράφος σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό – Φορέα Τέχνης στην Υγεία, που εξειδικεύεται στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ασθενών με καρκίνο, μέσω των εικαστικών τεχνών. Στην ΕΛΛΟΚ εργάζεται ως Υπεύθυνος Επικοινωνίας, Marketing και Εκδηλώσεων. 

ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΕΡΟΝΤΣΗ
Υπεύθυνη Προγράμματος Φιλοξενίας και Ανάπτυξης Μελών

Η Ευδοκία Περόντση είναι Κοινωνική Λειτουργός απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης – Κοινωνικής Διοίκησης, κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, μέλος του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), πιστοποιημένη στη διαχείριση του συναισθηματικού και ψυχικού τραύματος από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων όπως πρόσφυγες, μετανάστες, άστεγοι και ΑμεΑ. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν τις εξαρτήσεις, την τέχνη ως μέσο εμψύχωσης και το διάστημα αυτό ολοκληρώνει τις σπουδές της στην πιστοποίηση Παιδαγωγικής Επάρκειας στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Είναι μέλος εθελοντικής ομάδας σε φορέα παιδικής προστασίας. Στην ΕΛΛΟΚ είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα φιλοξενίας ασθενών, τη διαχείριση αιτημάτων ασθενών με καρκίνο για παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, αλλά και την ανάπτυξη των μελών της ΕΛΛΟΚ.