Επιλογή Σελίδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 2 – 4 Φεβρουαρίου 2018 το 2ο Ετήσιο συνέδριο της ΕΛΛΟΚ στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στην Αθήνα, με κεντρικό σύνθημα και για τη φετινή χρονιά το #WecanIcan, σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, την 4η Φεβρουαρίου.

   Η ανάδειξη της ανάγκης να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μας ένα αποτελεσματικό Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου, σε συνδυασμό με ένα αξιόπιστο Εθνικό Μητρώο Νεοπλασιών και η επιβεβλημένη θεσμοθέτηση της συμμετοχής των Εκπροσώπων των Ογκολογικών Ασθενών στις επιτροπές και τα όργανα που τους αφορούν, ήταν τα κεντρικά μηνύματα που έστειλαν οι ασθενείς με καρκίνο με σαφήνεια προς την πολιτεία.

Παράλληλα η επισημοποίηση της συνεργασίας, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, μεταξύ των επιστημονικών ιατρικών εταιρειών στο χώρο της ογκολογίας, ΕΟΠΕ-ΕΕΑΟ & της ΕΛΛΟΚ, καθώς και οι επιστημονικές εξελίξεις στο μέτωπο της αντιμετώπισης του καρκίνου, μέσα από τις νέες στοχεύουσες θεραπείες και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται από την πρόοδο στις ανοσοθεραπείες, η ασφάλεια των ασθενών και ο ρόλος που επιτελεί ο ακτινοφυσικός, η σημασία που πρέπει να δοθεί στην θρόμβωση, ως τη Νο. 2 αιτία απώλειας ζωής για τους ογκολογικούς ασθενείς, μετά από την ίδια τη νόσο, αποτέλεσαν κεντρικά θέματα του συνεδρίου.

Η παρουσίαση του απολογισμού των δράσεων των ιατρικών επιστημονικών εταιρειών, στο πλαίσιο της συμμετοχής στην παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, για το 2017 αλλά και η ανακοίνωση του προγραμματισμού τους για το 2018, κράτησαν το ενδιαφέρον των συνέδρων αμείωτο. Ακόμη η δική μας άμεση συμμετοχή, ως άτομα, στις προσπάθειες για τον έλεγχο του καρκίνου μέσα από την υιοθέτηση υγιεινού τρόπου διαβίωσης και συνηθειών, η αλλαγή νοοτροπίας σε θέματα πρόληψης και συμμετοχής σε προσυμπτωματικούς ελέγχους ήταν θέματα που αναπτυχθήκαν κατά τις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου.

Η εκπαίδευση των εκπροσώπων των μελών μας σε θέματα διοίκησης και επικοινωνίας αποτέλεσαν σημαντικές ενότητες του συνεδρίου και ευκαιρία για να ακουστούν πρακτικές και προβλήματα. Οι συμμετέχοντες έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ζήτησαν να σχεδιαστεί ειδικό εργαστήριο για θέματα διοίκησης, οργάνωσης και επικοινωνίας των μελών μας και το λάβαμε σοβαρά υπόψη. Τέλος να αναφερθεί ότι παράλληλα με το συνέδριο πραγματοποιήθηκε και η 2η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΛΛΟΚ την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Μπορείτε να βρείτε τις παρουσιάσεις, φωτογραφίες, βίντεο και αναλυτική ενημέρωση επισκεπτόμενοι τη σελίδα του 2ου Ετήσιου Συνεδρίου στο site της ΕΛΛΟΚ και το Δελτίο Τύπου της ΕΛΛΟΚ.