Επιλογή Σελίδας

Ημερίδα ουρογεννητικού καρκίνου

Καρκίνος της ουροδόχου κύστης & των νεφρών

Tετάρτη, 22 Νοεμβρίου στις 8:30 π.μ. – 4:30 μ.μ.
Titania Hotel Πανεπιστημίου 52, 10678 Αθήνα

Δηλώστε συμμετοχήΖωντανή Αναμετάδοση

Η ΕΛΛΟΚ επιθυμεί να συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού, των ασθενών και των οικείων τους για τους καρκίνους του ουρογεννητικού συστήματος.

Στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας διεξάγει Πανελλήνια Έρευνα που απευθύνεται σε ασθενείς που έχουν νοσήσει ή νοσούν από καρκίνο των νεφρών, και της ουροδόχου κύστης.

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης αν και είναι μια κοινή μορφή καρκίνου, εν τούτοις δεν έχει τη προσοχή που απαιτεί, επηρεάζει δραματικά τη ζωή των χιλιάδων ασθενών στη χώρα μας και έχει  επιπτώσεις και στο σύστημα υγείας. Ο καρκίνος των νεφρών είναι δυνητικά απειλητικός για τη ζωή των ασθενών.

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι ο πέμπτος συνηθέστερος καρκίνος στον δυτικό κόσμο και η δεύτερη πιο συχνή κακοήθεια του ουροποιητικού συστήματος μετά τον καρκίνο του προστάτη. Με περισσότερους από 175.000 ανθρώπους που διαγιγνώσκονται με καρκίνο της ουροδόχου κύστης στην Ευρώπη κάθε χρόνο, χρειάζεται να καταβληθεί περισσότερη προσπάθεια για τη μείωση των επιπτώσεων του στους ασθενείς.

Δυστυχώς οι καρκίνοι που πλήττουν το ουρογεννητικό σύστημα έχουν μικρή αναγνωρισιμότητα, παρόλο που ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι η 4η αιτία εμφάνισης καρκίνου στη χώρα μας, σύμφωνα με δεδομένα του IARC-International Agency for Research in Cancer. Αντίστοιχα ο καρκίνος των νεφρών έχει μικρή συχνότητα εμφάνισης, αλλά  παρά την πρόοδο στην αντιμετώπισή του, εξακολουθεί να παρουσιάζει μεγάλη θνησιμότητα. Σύμφωνα με δεδομένα του IARC  το 2012, διαγνώσθηκαν στη χώρα μας 1.094 περιστατικά καρκίνου των νεφρών και απεβίωσαν 604.