Επιλογή Σελίδας

Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ESMO)

Το διάστημα 8 – 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της ESMO, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στη Μαδρίτη. Στο Συνέδριο θα είναι παρούσα η ΕΛΛΟΚ καθώς και εκπρόσωποι των  μελών μας. Η Πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ, κα Καίτη Αποστολίδου, ως Αντιπρόεδρος της ECPC, θα προεδρεύσει σε μία πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα του Συνεδρίου, σχετικά με την Έρευνα για τις Υπηρεσίες Υγείας την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου στις 16.15 μ.μ. το απόγευμα, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους μας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το περίπτερο της ECPC no S12 στο Society Village, αλλά και να παρακολουθήσετε τις ομιλίες και παρουσιάσεις που θα κάνει η ECPC στη διάρκεια του Συνεδρίου.

Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, 16.15-17.15, Αίθουσα Palma

H Αντιπρόεδρος της ECPC, Καίτη Αποστολίδου, θα προεδρεύσει της Ενότητας για την Έρευνα Υπηρεσιών Υγείας

Πρόεδρος : Καίτη Αποστολίδου, Συμπρόεδρος : Δρ. Γιάννης Μούντζιος

16:15-16:30: Η έρευνα για τις υπηρεσίες υγείας στην Ευρώπη και η συμμετοχή της στην διαμόρφωση της πολιτικής για τον καρκίνο   T. Albrecht (ΣΛΟΒΕΝΙΑ)

16:30-16:45: Οι εμπειρίες των ασθενών με καρκίνο από την έκδοση του παραπεμπτικού μέχρι  την εκτέλεσή του στις νοσοκομειακές μονάδες-Γ. Λυρατζόπουλος (Ηνωμένο Βασίλειο)

16:45-16:55: Τι θέλουν οι ασθενείς με καρκίνο K. Benn (Ιταλία)

16:55-17:05: Η σημασία της έρευνας για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης για τη βελτίωση της υγείας στις χώρες της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης-V. Voiculescu (Ρουμανία)

17:05-17:15: Συζήτηση

Η έρευνα των υπηρεσιών υγείας, είναι το διεπιστημονικό πεδίο της επιστημονικής έρευνας το οποίο μελετά το πώς οι κοινωνικοί παράγοντες, τα συστήματα χρηματοδότησης, οι οργανωτικές δομές και διαδικασίες, οι πολιτικές και οι κανονισμοί, η ιατρική τεχνολογία και  οι προσωπικές συμπεριφορές, επηρεάζουν την πρόσβαση στην υγειονομική και ογκολογική περίθαλψη,  την ποιότητα και το κόστος της περίθαλψης, και τέλος την ίδια την υγεία και ευημερία μας. Οι κύριοι στόχοι της έρευνας για τις υπηρεσίες υγείας είναι πολύ σημαντικοί για την ογκολογική περίθαλψη, καθώς βοηθούν να προσδιορισθουν οι πλέον αποτελεσματικοί τρόποι για την οργάνωση, διαχείριση, ρύθμιση, χρηματοδότηση και τελικά επίτευξη υψηλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης. Συντελεί στο να μειωθούν τα ιατρικά λάθη, να βελτιωθεί η ασφάλεια των ασθενών, τα αποτελέσματα και οι εμπειρίες τους συνεισφέροντας στον έλεγχο του καρκίνου.

Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017, 13:45 μ.μ. Αίθουσα Τύπου

Ο Πρόεδρος της ECPC Francesco De Lorenzo θα παρουσιάσει τον Οδηγό Επιβιωσάντων της ESMO στην Αίθουσα Τύπου

Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017, 16:30 μ.μ. Αίθουσα Tarragona

H ECPC θα παρουσιάσει το Poster 1440PD σχετικά με την «ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ»

ecpc/org/innovation

Ευρωπαϊκές Ανισότητες: Διαβάστε την Λευκή Βίβλο της ECPC για την Ευρώπη των Ανισοτήτων

http://www.ecpc.org/Documents/Policy&Advocacy/Europe%20of%20Disparities/Europe%20%20%Disparities%2027th%20Sept202015.pdf

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017, 11:45 μ.μ. – Περίπτερο ESMO

Ο Πρόεδρος της ECPC Francesco De Lorenzo θα παρουσιάσει τον Οδηγό Επιβιωσάντων της ESMO

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017, 13:15 μ.μ., Αίθουσα 8

H ECPC θα παρουσιάσει τo Poster 1450P– «Ευρωπαϊκή Έρευνα για τη διατροφή ασθενών με καρκίνο»ecpc.org/edu/nutrition

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017, 14:45 μ.μ. – Αμφιθέατρο Alicante

Ο Πρόεδρος της ECPC Francesco De Lorenzo θα προεδρεύσει στην Ενότητα του συνεδρίου #ESMO2017 για τα οικονομικά του καρκίνου.