Επιλογή Σελίδας
Καίτη Αποστολίδου

Πρόεδρος ΕΛΛΟΚ, Πρόεδρος ΕCPC – European Cancer Patient Coalition, μέλος της Επιτροπής Καταναλωτών & Ασθενών (PCWP), και της Ομάδας Διοίκησης του ΕNCePP – Eυρωπαϊκού Δικτύου Κέντρων Φαρμακο – επιδημιολογίας & Φαρμακο – επαγρύπνησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, μέλος της  Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον Έλεγχο του Καρκίνου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την Ποιότητα της Πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Καρκίνο του Μαστού, μέλος  της Ομάδας Εργασίας για την αξιολόγηση των προδιαγραφών των εφαρμογών ψηφιακής τεχνολογίας στη κινητή τηλεφωνία στην υγεία, μέλος των Ομάδων Εργασίας της Κοινής Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για  τον έλεγχο του καρκίνου (CanCon),  και  εκπρόσωπος της ΕCPC στο ερευνητικό έργο eSMART, μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του έργου ΤRANSCANII.  Είναι μέλος της Society of Participatory Medicine /USA και της PAIR – Patient Advocates in Research. Είναι μέλος Ελληνικών & διεθνών οργανώσεων και επιτροπών ασθενών με καρκίνο.

Αιμίλιος Λάλλας: Αν. Καθ. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ο Dr. Αιμίλιος Λάλλας είναι Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Έχει εξειδικευθεί και ασχολείται κυρίως με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του δέρματος και τη διαχείριση και παρακολούθηση δερματο-ογκολογικών ασθενών.

Είναι Ακαδημαικός Υπότροφος της Α’ Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. που στεγάζεται στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος λειτουργίας της Μονάδας Καρκίνου του Δέρματος της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης.

Prof. Swen Malte John, MD, PhD

Ο Καθ. Swen Malte John, MD, PhD είναι Πρόεδρος του Τμήματος Δερματολογίας, Περιβαλλοντικής Ιατρικής, του Πανεπιστημίου του Osnabrueck, του Ινστιτούτου Διεπιστημονικής Δερματολογικής Πρόληψης και Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου του Osnabrueck και του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Δερματολογίας της Κάτω Σαξωνίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην επαγγελματική δερματολογία και αλλεργιολογία. Επίσης τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν την εφαρμογή και την επιστημονική αξιολόγηση συστηματικών διεπιστημονικών προσεγγίσεων της πρόληψης επαγγελματικών ασθενειών του δέρματος με έμφαση στη στρατηγική εκπαίδευσης των εργαζομένων.  Τό πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται γενικά στη Γερμανία και αποδείχθηκε εξαιρετικα πετυχημένο.

Ο Καθ.  John διετέλεσε για πολλά χρόνια εμπειρογνώμων  του ΠΟΥ και του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ΙLO), είναι πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για τις επαγγελματικές ασθένειες δέρματος της European Academy of Dermatology and Venereology (EADV)

Είναι επίσης πρόεδρος του έργου  COST StanDerm  στο πρόγραμμα Horizon2020, το οποίο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και την εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων για την πρόληψη επαγγελματικών δερματικών παθήσεων.  Στο StanDerm συμμετέχουν 28 ευρωπαϊκές χώρες και η Τουρκία, και περισσότεροι από 140 εμπειρογνώμονες του τομέα, συμπεριλαμβανομένων δερματολόγων, επιδημιολόγων, επαγγελματιών ιατρών και εκπαιδευτικών υγείας.

Καθ. Αλέξανδρος Ι. Στρατηγός

Ο Καθ. Αλέξανδρος Ι. Στρατηγός σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου έκανε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Ως ειδικευόμενος στην παθολογία εργάσθηκε σο Μassashusetts General Hospital της Βοστώνης/ΗΠΑ και στην συνέχεια έκανε την ειδικότητα του στο Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Harvard στη Βοστώνη. Από το 1999 είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Καθ. Αλ. Στρατηγός είναι μέλος πολλών Ελληνικών και Διεθνών επιστημονικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της European Academy of Dermatology-Venereology (EADV) της οποίας είναι President Elect, της European Association of Dermato-Oncology (EADO) της οποίας είναι Αντιπρόεδρος, της European Society of Cutaneous Lupus Erythematosus (ESCLE), και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μελανώματος της οποίας εκλέχθηκε πρόεδρος το 2020. Εχει περισσότερες από 80 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως προεδρείο ή ως ομιλητής σε περισσότερα από 50 Ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Κωνσταντίνα Φραγκιά - Τσίβου MD, Ph.D. / Παθολογοανατόμος, Επιστημονικά Υπεύθυνη HistoBio Diagnosis (HBD) Α.Ε.

Παθολογοανατόμος, πτυχιούχος και διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στον τομέα της Δερματοπαθολογοανατομίας και ιδιαίτερα της ογκολογίας και των μελαγχρωστικών αλλοιώσεων (σπίλων και μελανωμάτων). Επιστημονική διευθύντρια του παθολογοανατομικού εργαστηρίου HistoBio Diagnosis.

Διετέλεσε πρόεδρος της  Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μελανώματος (ΕΛ.Ε.Μ.ΜΕΛ) 2018-2019.

Ειρήνη Μπαρδάνη

Η Ειρήνη Μπαρδάνη, έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα εργασιακών σχέσεων και ασφάλειας  των εργαζομένων έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών Συντονίστρια Δικτύου Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΕΒ – Συνδέσμου Ελληνικής Βιομηχανίας, πριν αναλάβει καθήκοντα ως Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας – ΕΛΙΝΥΑΕ.