Επιλογή Σελίδας

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου 31 Ιανουαρίου 2022

Για περισσότερες πληροφορίες

Καίτη Αποστολίδου
Πρόεδρος ΕΛΛΟΚ
Τηλ.: 6932 449 000

Γεώργιος Καπετανάκης
Γραμματέας Δ.Σ. ΕΛΛΟΚ
Τηλ.: 6944 608 385


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Με σημείο αναφοράς την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου 2022,
η
Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, διοργανώνει το 6ο Ετήσιο Συνέδριο
της με τίτλο:


«Καρκίνος: Στο κατώφλι μιας νέας εποχής»

το οποίο θα διεξαχθεί στις 3 – 5 Φεβρουαρίου 2022.

Το 6ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου διοργανώνεται φέτος σε μία ιδιαίτερη συγκυρία: το 2022 αποτελεί ένα κομβικό έτος για τη νέα θεώρηση του καρκίνου στην Ευρώπη, καθώς τη χρονιά αυτή έχει ήδη αρχίσει η υλοποίηση των δύο εμβληματικών πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για τον Καρκίνο Us Beating Cancer Plan) και της Αποστολής για τον Καρκίνο (Cancer Mission). Αφετέρου, η συμπλήρωση δύο ετών από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, που παραμένει σε έξαρση, έχει αλλάξει δραματικά τα δεδομένα στον χώρο της υγείας, με πολύ σημαντικές και πολύπλευρες επιπτώσεις και στην περίθαλψη και φροντίδα των ασθενών με καρκίνο.

Το Συνέδριο, το οποίο μετά από πέντε συνεχόμενα χρόνια επιτυχούς διεξαγωγής του έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των μελών μας αλλά και της ογκολογικής κοινότητας της χώρας μας ως η κορυφαία ετήσια δράση της ΕΛΛΟΚ, στοχεύει να αποτελέσει και φέτος την αφετηρία γόνιμου διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων για την ογκολογική περίθαλψη, που χρειαζόμαστε στη μετά-Covid-19 εποχή.

Στο 6ο Ετήσιο Συνέδριο, με τη βοήθεια διακεκριμένων επιστημόνων, πολιτικών και εκπροσώπων επιστημονικών ιατρικών εταιρειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα εστιάσουμε στα μείζοντα θέματα πολιτικών υγείας που απασχολούν την ογκολογική κοινότητα και τους ασθενείς με καρκίνο σε πέντε μεγάλες θεματικές Ενότητες:

 • Δύο χρόνια πανδημίας (Covid-HTA)

 • Εξατομικευμένη Ιατρική

 • Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Κλείνουμε τα κενά στη φροντίδα του καρκίνου

 • Υπηρεσίες Υγείας & Ψηφιακός Μετασχηματισμός

 • Παρηγορική & Ανακουφιστική Φροντίδα

Κάθε ενότητα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, μετά το πέρας των οποίων θα διατεθεί ικανός χρόνος για συζήτηση. Στόχος μας είναι η ενεργή συμμετοχή του ακροατηρίου στη συζήτηση, ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα στην ογκολογική περίθαλψη και προτάσεις για τη βελτίωσή τους, καθώς και η παρουσίαση καλών πρακτικών που εφαρμόζουν μέλη μας.

Με τη συμμετοχή τους θα τιμήσουν το Συνέδριό μας οι κκ :

 • Μίνα Γκάγκα, Αν. Υπουργός Υγείας

 • Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας

 • Ειρήνη Αγαπηδάκη, Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας

 • Αθανάσιος Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας

 • Θάνος Δημόπουλος, Πρύτανης Ε.Κ.Π.Α.

 • Μαρία Σπυράκη, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 • Γεώργιος Μαργετίδης, Προϊστάμενος EU4HEALTH/HaDEA/DG R+I/EU Commission

 • Cary Adams, Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Ένωσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου (U.I.C.C.)

 • Matthias Schuppe, Επικεφαλής της Ομάδας Καρκίνος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 • Πρόεδροι των Ογκολογικών Ιατρικών Εταιρειών και φορέων

και άλλοι εκλεκτοί εκπρόσωποι από τον χώρο της ιατρικής, της νοσηλευτικής, της έρευνας και της καινοτομίας και των οικονομικών της υγείας.

Το 6ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία Covid-19 θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, δηλαδή είτε με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός» στην Αθήνα, είτε με διαδικτυακή συμμετοχή ομιλητών και συνέδρων.

Το Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ θα είναι ανοιχτό για το κοινό και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας της ΕΛΛΟΚ στο Facebook και της πλατφόρμας Zoom και θα είναι ελεύθερα προσβάσιμο για όλους, κατόπιν συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας συμμετοχής.

Οι παρουσιάσεις και όλο το υλικό θα είναι διαθέσιμα μετά το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΟΚ.


Το
6ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ, πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας καθώς και των Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών

 • Εταιρία Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδας, Ε.Ο.Π.Ε.

 • Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής, Ε.Ε.Π.Α.

 • Ελληνική Εταιρία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Ε.Ε.Α.Ο.

 • Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία, Ε.Α.Ε.

 • Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, Ε.Π.Ε.

 • Ελληνική Εταιρία Χειρουργικής Ογκολογίας, Ε.Ε.Χ.Ο.

Και με την ευγενική άνευ όρων χορηγία και υποστήριξη των εταιρειών:

Επίσημοι Χορηγοί:
Βιανέξ, Genenis Pharma, Gilead, Roche Hellas

Χορηγοί:
Bristol Myers Squibb, MSD

Υποστηρικτές:
Amgen, AstraZeneca, Ipsen, Lilly Φαρμασέρβ, Sanofi, Servier Hellas, Varian Papapostolou


Χορηγοί επικοινωνίας του 6ου Ετησίου Συνεδρίου της ΕΛΛΟΚ θα είναι οι:

Τηλεόραση της Βουλής, Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Αθήνα 9,84, DailyPharmaNews.gr, HealthDaily, Iατροnet, in.gr, News4Health, ONMED.GR, Το Αύριο της Υγείας, virus.com.gr

Χορηγός οπτικοακουστικού υλικού: CONEQ Hellas

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, με τίτλο «Καρκίνος: στο κατώφλι μίας νέας εποχής» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΟΚ.

Σχετικά με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, είναι το επίσημο δευτεροβάθμιο όργανο των Οργανώσεων Ασθενών με Καρκίνο στη χώρα μας. Σήμερα εκπροσωπεί ήδη 40 Συλλόγους Ασθενών με καρκίνο, σε όλη την Ελλάδα, που καλύπτουν όλους τους καρκίνους, κοινούς και σπάνιους. Αποτελεί την ενιαία φωνή και τον επίσημο εκπρόσωπο των Οργανώσεων Ασθενών με καρκίνο στη χώρα μας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου εργάζεται ώστε κάθε ασθενής με καρκίνο να έχει ολοκληρωμένη, έγκαιρη και οικονομικά προσιτή φροντίδα, που περιλαμβάνει άριστη διάγνωση, θεραπεία, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και αποκατάσταση και επανένταξη στην κοινωνία και την εργασία. Ταυτόχρονα αναπτύσσει δράση για την προάσπιση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο, των περιθαλπόντων και των μελών των οικογενειών τους. (www.ellok.org)