Επιλογή Σελίδας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου διοργανώνει το 7ο Ετήσιο Συνέδριό της με τίτλο “Ο άνθρωπος στο επίκεντρο”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Φεβρουαρίου 2023 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στην Αθήνα.

Το Συνέδριο θα εστιάσει σε θέματα των πολιτικών υγείας και της παρεχόμενης ογκολογικής περίθαλψης που απασχολούν την ογκολογική κοινότητα, τα οποία και θα αποτελέσουν τους κύριους άξονες δράσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου για τη νέα χρονιά.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου έχει, όπως κάθε χρόνο, ως σημείο αναφοράς την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου, η οποία παρέχει την ευκαιρία ευρύτερης ανάδειξης και συζήτησης όλων των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τους ασθενείς με καρκίνο.

Μεταξύ αυτών, το Συνέδριο εστιάζει στην ποιότητα, την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, την ειδική μέριμνα και φροντίδα που απαιτείται για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τη συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης στην αντιμετώπιση του καρκίνου, την ανάγκη για ουσιαστική επένδυση στην καινοτομία και την έρευνα, αλλά και τη θεραπευτική επίδραση της τέχνης στους ασθενείς με καρκίνο.

Επιπλέον, το Συνέδριο θα εξετάσει τις προκλήσεις στην εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών υγείας για τον καρκίνο, με σημείο αφετηρίας τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών, την κατάρτιση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο, τη λειτουργία του Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών, σε συνδυασμό με το ευρωπαϊκό περιβάλλον και την αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργούνται από την εστίαση στο Ευρωπαϊκό Σχέδιο κατά του Καρκίνου και την Αποστολή Καρκίνος.

To 7o Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ εντάσσεται στο πλαίσιο της τριετούς (2021-2024) Εκστρατείας της Διεθνούς Ένωσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου (U.I.C.C), με κεντρικό σύνθημα το #CloseTheCareGap (“Κλείνοντας τα κενά της ογκολογικής περίθαλψης”).

Η θεματολογία του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Πώς Ζω με τον Καρκίνο; Η ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο στην Ελλάδα
  • Καρκίνος & τρίτη ηλικία
  • Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Πολιτικές για τον καρκίνο στην Ελλάδα & την Ευρώπη
  • Η οικονομική προσέγγιση της ογκολογικής περίθαλψης & φροντίδας
  • Καινοτομία & νέες θεραπευτικές επιλογές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
  • Υγεία & Διαδίκτυο
  • Η θεραπευτική επίδραση της τέχνης στους ασθενείς με καρκίνο

Κάθε ενότητα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών, πολιτικών και εκπροσώπων των ασθενών.

Το Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφετηρία γόνιμου διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στην ογκολογική περίθαλψη, ενημερώνοντας για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την ογκολογική κοινότητα και ειδικότερα τους ασθενείς και τους οικείους τους.

Απευθύνεται στα μέλη των συλλόγων της ΕΛΛΟΚ, σε εκπροσώπους οργανώσεων υγείας από την Ελλάδα και την Ευρώπη, σε μέλη επιστημονικών εταιρειών και επαγγελματίες υγείας, σε εκπροσώπους του ερευνητικού και του ακαδημαϊκού χώρου, σε διαμορφωτές πολιτικών υγείας, σε εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. και στο ευρύ κοινό.

✔️ Για να παρακολουθήσετε το 7ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ δια ζώσης, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/NY19gMQkeRM2KgWX7

📌 Facebook event: https://www.facebook.com/events/554067129583579