Συνεργασίες
Η ΕΛΛΟΚ επιδιώκει να αναπτύξει ισχυρές συμμαχίες με όλους τους εταίρους της ογκολογικής και της ερευνητικής κοινότητας καθώς και της δημόσιας υγείας, χτίζοντας νέες γέφυρας επικοινωνίας και συνεργασίας με όλους τους εταίρους της υγείας.
Σε πρώτο χρόνο επιδιώκουμε την ανάπτυξη συνεργασίας με τις επιστημονικές ιατρικές εταιρείες στο χώρο της ογκολογίας, της ιατρικής, της βιοηθικής και της βιοιατρικής έρευνας για τον καρκίνο.
Η επικοινωνία είναι βασικός τομέας δράσης των οργανώσεων ασθενών και στόχος μας είναι να ισχυροποιήσουμε την ΕΛΛΟΚ ως τη φωνή των ασθενών με καρκίνο στη χώρα μας. Επιθυμούμε να κάνουμε γνωστές τις θέσεις και τις δράσεις μας, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε στενή συνεργασία με τα μέλη μας.
Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο η ΕΛΛΟΚ είναι ήδη μέλος της ECPC-European Cancer Patient Coalition.

ΕΟΠΕ – Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας

Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία
Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1961 και αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η Εταιρεία μας είναι μία από τις παλαιότερες και δυναμικότερες ιατρικές εταιρείες στην Ελλάδα. Σήμερα μετράει 60 χρόνια παρουσίας και έχει 1.295 μέλη. Στα πλαίσια της λειτουργούν 9 Επιστημονικά Τμήματα που καλύπτουν όλο το φάσμα της Αιματολογίας. Ένας από τους σκοπούς της εταιρείας είναι η καλύτερη ενημέρωση των ασθενών με αιματολογικά νοσήματα καθώς και η ενίσχυση της ιατρικής έρευνας και του έργου νέων αιματολόγων.
ΕΕΑΟ – Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας
Η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ιδρύθηκε το 1989 και εδρεύει στην Αθήνα.Είναι μη κερδοσκοπικό επιστημονικό σωματείο και εκπροσωπεί τους Ογκολόγους Ακτινοθεραπευτές στη χώρα μας.Σκοποί της ΕΕΑΟ είναι η έρευνα, η εκπαίδευση και η ενημέρωση στον τομέα της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.
Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής
Η Ε.Ε.Π.Α. είναι η επιστημονική και επαγγελματική ένωση των Ελλήνων Παθολογοανατόμων, ιδρύθηκε το 1964 και αριθμεί σήμερα πάνω από 300 μέλη. Εκδίδει το Περιοδικό “Journal of Surgical and Molecular Pathology” και οργανώνει κάθε 2 χρόνια το Πανελλήνιο Συνέδριο Παθολογικής Ανατομικής. Είναι μέλος της Εuropean Society of Patholοgy (ΕSP). Στόχος είναι η επικοινωνία και η εκπαίδευση των απανταχού Ελλήνων Παθολογοανατόμων.
ΕΕΧΟ – Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας

Η Χειρουργική αποτελεί παραδοσιακά την πρώτη θεραπευτική επιλογή για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Για περισσότερες από τρεις χιλιετίες και μέχρι πρότινος αποτελούσε τη μοναδική μορφή θεραπείας του. Σήμερα αποτελεί το βασικό πυλώνα της θεραπείας του καρκίνου μαζί με την Ακτινοθεραπεία και τη Χημειοθεραπεία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας έχει θέσει μια σειρά από στόχους για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό της Εταιρείας, οργανώνοντας δράσεις τόσο για την εκπαίδευση των Χειρουργών Ογκολόγων σχετικά με της εξελίξεις στη χειρουργική των όγκων, όσο και για την ενημέρωση του κοινού, των ασθενών και των οικογενειών της για τα θέματα του καρκίνου.
Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) & Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ)

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) ιδρύθηκε το 2000, είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και συγκαταλέγεται μεταξύ των TOP-20 ερευνητικών φορέων της Ε.Ε. στην προσέλκυση πόρων από ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα.
Το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (INΕB – ΕΚΕΤΑ) ιδρύθηκε το 2012 με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της έρευνας αριστείας στο πεδίο των επιστημών ζωής και των εφαρμογών οι οποίες απαντούν στις ανάγκες των τελικών χρηστών. Η βιοϊατρική έρευνα στο ΙΝΕΒ – ΕΚΕΤΑ έχει ως βασικό αντικείμενο την κατανόηση της παθογένειας των νοσημάτων και την ανάπτυξη και επικύρωση καινοτόμων μεθοδολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών ιατρικού ενδιαφέροντος ώστε να προωθηθεί η μετάβαση από το εργαστήριο στην κλινική πράξη.
Κύρια πεδία ενδιαφέροντος του ΙΝΕΒ – ΕΚΕΤΑ είναι η μελέτη της παθοφυσιολογίας χρόνιων μη μεταδιδόμενων νοσημάτων και η αναγνώριση νέων προβλεπτικών βιοδεικτών και νέων θεραπευτικών στόχων, η μοριακή διαγνωστική, η ενοποίηση, ανάλυση και ερμηνεία ετερογενών βιοϊατρικών δεδομένων και, τέλος, η ανάπτυξη εφαρμογών για την προτυποποιημένη συλλογή κλινικοβιολογικών δεδομένων σε συνθήκες πραγματικής κλινικής πρακτικής (real world evidence).
ΕΠΕ – Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

ΕΣΝΕ/ΤΟΝ – Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδας-Τομέας Ογκολογίας

ΙΤΕ – Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Το Ίδρυμα επικεντρώνεται σε νέες διατμηματικές ερευνητικές κατευθύνσεις μεγάλου επιστημονικού, κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος και υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως: Επιστήμη Λέιζερ και Φωτονικής, Μικρο/Νανο-ηλεκτρονική, Προηγμένα Υλικά, Μοριακή Βιολογία και Γενετική, Βιοτεχνολογία, Πληροφορική, Βιοπληροφορική, Μεθόδολογίες και Τεχνολογίες Ιατρικής Ακριβείας, Βιολογία Συστημάτων, Ρομποτική, Τηλεπικοινωνίες, Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά, Χημική Μηχανική, Ενέργεια, Περιβάλλον, Κοινωνικές Επιστήμες, Αστροφυσική και Αστρονομία.
Ι.ΙΒ.Ε.Α.Α – Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών

Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμιγκ”

“ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”

Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας – ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α
