Επιλογή Σελίδας

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Γεώργιος Καπετανάκης

Ο Γιώργος Καπετανάκης είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ και Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας.
Από το Μάιο του 2022 εξελέγη στη Θέση του Γραμματέα του Δ.Σ. της European Cancer Patient Coalition – ECPC.
Η εμπειρία του 12 χρόνια νωρίτερα με τον καρκίνο ήταν ο καταλύτης για να ξεκινήσει μια διαδικασία ενεργού συμμετοχής και ενασχόλησης με την υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών. Μαζί με άλλους ασθενείς που είχαν το ίδιο όραμα, εργάστηκε από το 2015 με συνέπεια για τη δημιουργία και ανάπτυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, ως το κεντρικό δευτεροβάθμιο φορέα των Οργανώσεων ασθενών με καρκίνο στη χώρα μας.
Είναι ενεργός εθελοντής και μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Δωρεάς Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», προωθώντας την εθνική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών. Είναι υπέρμαχος της ευρωπαϊκής προοπτικής, ως αναγκαία και ικανή συνθήκη, για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι σύγχρονες προκλήσεις για τη φροντίδα του καρκίνου και να μειωθούν οι ανισότητες που υπάρχουν. Επιπλέον, πιστεύει ότι η συνεργασία οργανώσεων ασθενών με καρκίνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να δώσει αποτελεσματικά λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι καρκινοπαθείς σε όλη την Ευρώπη. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο χώρο παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

 

Αντιπρόεδρος: Παρασκευή Μιχαλοπούλου

Η Παρασκευή Μιχαλοπούλου είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΛΟΚ ενώ διετέλεσε ταμίας του Δ.Σ. από το 2016 έως και το 2021.
Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».
Είναι Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμβολικού Αγώνα δρόμου και περιπάτου ενάντια στον καρκίνο του μαστού
GreeceRace for the Cure®.
Είναι οδοντίατρος, απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει ολοκληρώσει το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων με τίτλο: «Σύγχρονα Θέματα Βιοηθικής», που διοργανώνεται από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής.
Στην παρούσα φάση φοιτά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

 

 

 

 

Γραμματέας: Μαρία Θεοδωρίδου

H Mαρία Θεοδωρίδου είναι Γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΛΛΟΚ και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Ασθενών με Καρκίνο «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο» στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Η Μαρία είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα M.A.Sc. στην επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Από το 1986 εργάζεται ως μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.
Η σχέση της Μαρίας με τον καρκίνο είναι πολυδιάστατη. Με έναυσμα την ασθένεια της μητέρας της το 2006, δραστηριοποιήθηκε στον σύλλογο «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο» προκειμένου να μοιραστεί την εμπειρία της ως περιθάλπουσα, για να βοηθήσει οικογένειες ασθενών με καρκίνο και να βοηθηθεί. Το 2009 νόσησε ο πατέρας της με Μακροσφαιριναιμία
Waldenström, ένα σπάνιο Non Hodgkins λέμφωμα. Το 2012, όντας ήδη ενεργό μέλος του συλλόγου, νόσησε και η ίδια με καρκίνο του μαστού. Το 2020 έχασε τον σύντροφό της (βιολόγο, ενεργό στον τομέα της ιατρικής ακριβείας στην ογκολογία) από καρκίνο του οισοφάγου. Η απώλεια αυτή ενίσχυσε την απόφαση της να αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις, για το δικαίωμα του κάθε ασθενούς σε μια ολοκληρωμένη περίθαλψη.
Η ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους και η φροντίδα των ασθενών τελικού σταδίου αποτελούν για τη Μαρία θέματα πρωταρχικής σημασίας. Επίσης, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των ασθενών και των οικογενειών τους και για τις σύγχρονες εξελίξεις στην ογκολογία και την έρευνα για τον καρκίνο.

 

Ταμίας: Αγγελική Στεφανάκη

Μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΛΟΚ από τον Φεβρουάριο του 2020, ανέλαβε καθήκοντα Ταμία το 2021.
Από το 2007 μέλος του ΔΣ του ΣΓΚΜ ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ σε διάφορες θέσεις (ταμίας, γραμματέας, αντιπρόεδρος), ενώ από το 2021 Προέδρος του ΔΣ.
Είναι από την Πάτρα και είναι μητέρα τριών παιδιών. Συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον καρκίνο το 2001.
Το 2015 διαγνώστηκε με υποτροπή της νόσου και μεταστάσεις, ωστόσο δεν σταμάτησε στιγμή το εθελοντικό της έργο και τον ενεργό της ρόλο στη συνηγορία των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών.
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και δούλεψε ως στέλεχος στην Εθνική Τράπεζα για 34 χρόνια.
Βρίσκεται στην ΕΛΛΟΚ για να φέρει στο προσκήνιο τη φωνή και τα προβλήματα των μεταστατικών ασθενών.

 

 

 

 

Μέλος: Ιωάννα Καραβάνα

Η Ιωάννα Καραβάνα γεννήθηκε στη Λάρισα, είναι απόφοιτη του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως δικηγόρος από το 1993 έως σήμερα.
Το χρονικό διάστημα 2014-2017 εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ του Λογαριασμού Ενισχύσεως και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Πρωτοδικείου Λάρισας (Λ.Ε.Α.Δ.Π.Λ) ενώ παράλληλα κατά τα έτη 2016-2019 διετέλεσε ειδικός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών.
Από το 2015 είναι ενεργή και εκπαιδευμένη από το Gestalt Foundation εθελόντρια του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και εκπρόσωπός του στον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό Ασθενών με Καρκίνο (ECPC).
Σήμερα διανύει την 3η θητεία της ως πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας ενώ έχει εκλεγεί ως μέλος στο πρώτο ΔΣ της ΕΛΛΟΚ και ως Αντιπρόεδρος στη συνέχεια.
Η Ιωάννα Καραβάνα είναι μητέρα ενός ενήλικου γιου και αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας μετά την προσωπική εμπειρία της με τον καρκίνο του μαστού. Πιστεύει ότι οι ενημερωμένοι ασθενείς έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία τους και ότι η κατάρτιση και εμψύχωση των διοικήσεων και στελεχών των Συλλόγων ασθενών είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξή τους.
Στόχος της είναι η ανάδειξη και υπεράσπιση των δικαιωμάτων ασθενών και φροντιστών τους. Πιστεύει ότι το αγαθό της δημόσιας υγείας υπερέχει όλων, είναι υπέρτατο και μη διαπραγματεύσιμο και ότι τα εθνικά συστήματα υγείας επιβάλλεται να είναι ισχυρά και προικοδοτημένα με τους απαιτούμενους πόρους, οικονομικούς και ανθρώπινους, χωρίς φειδώ και τη συνήθη υποτίμηση που παρατηρείται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

 

Μέλος: Μαρία Τζίμα

Η Μαρία Τζίμα είναι Μέλος Δ.Σ. της ΕΛΛΟΚ και Μέλος ΔΣ, Γραμματέας του Συλλόγου Ασθενών με νεοπλασία φίλων και οικογενειών Βορειοδυτικής Ελλάδας, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ. Μετά την εμπειρία της με τον καρκίνο του μαστού, συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του Συλλόγου, με ευγενή σκοπό τη διεκδίκηση αξιοπρεπούς περίθαλψης και πρόσβασης των ασθενών σε όλες τις σύγχρονες θεραπείες.
Σπούδασε την Επιστήμη των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον, Ηνωμένο Βασίλειο. Το χρονικό διάστημα 2000-2006 ασχολήθηκε με τη διοικητική διαχείριση ευρωπαϊκών έργων-προγραμμάτων στην Μονάδα Ιατρικής Τεχνολογίας και Ευφυών Πληροφοριακών Συστημάτων του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων ενώ από το 2006 είναι διοικητικός υπάλληλος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

 

 

Μέλος: Απόστολος Χαριτωνίδης

Μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΛΟΚ και μέλος από την ίδρυση του το 2008 και νυν Ταμίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών «Π.Α.Σ.Μ.Μ.Ο».
Ο Απόστολος Χαριτωνίδης είναι Αθλητής, έχοντας κατακτήσει 18 μετάλλια και ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ σε Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες, σε αθλήματα όπως η κολύμβηση, η σφαιροβολία η δισκοβολία.
Από το 2009 όπου ασχολήθηκε ξανά με τον αθλητισμό μετά διάγνωση Οξείας Λευχαιμίας και την Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών όπου υποβλήθηκε, έχει συνδέσει τον Αθλητισμό και τις επιτυχίες του με την προώθηση της Εθελοντικής δωρεάς Μυελού των Οστων αλλά και την δωρεά αίματος και αιμοπεταλίων.
Η κληρονομία του στην κοινωνία είναι η του καμπάνια του, «Πετά τον Φόβο Μακριά Πέτα την Άγνοια Μακριά, Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών», η οποία εδώ και 13 χρόνια και έχει προσφέρει στην Παγκόσμια Δεξαμενή πάνω από 10.000 δότες.
Στόχος του είναι η προώθηση του αθλητισμού και της προγραμματισμένης σωματικής άσκησης για τους επιζώντες του καρκίνου, ώστε να περάσουν από τον Ζην στο Εύζην.