Επιλογή Σελίδας

Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΕΛΛΟΚ διοικείται από επταμελές Δ.Σ., που εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των μελών με τριετή θητεία και του οποίου η πλειοψηφία είναι ασθενείς με καρκίνο. Το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές της 5ης Φεβρουαρίου 2017, κατά την 1η Ετήσια Γενική Συνέλευση, έχει εντολή για τρία χρόνια, και μετά τη συγκρότηση του σε σώμα έχει ως εξής:

Καίτη Αποστολίδου

Πρόεδρος ΕΛΛΟΚ, Πρόεδρος ΕCPC-European Cancer Patient Coalition, μέλος της Επιτροπής Καταναλωτών & Ασθενών (PCWP), και της Ομάδας Διοίκησης του ΕNCePP-Eυρωπαϊκού Δικτύου Κέντρων Φαρμακο-επιδημιολογίας & Φαρμακο-επαγρύπνησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον Έλεγχο του Καρκίνου της Ευρωπαικής Επιτροπής, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την Ποιότητα της Πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Καρκίνο του Μαστού, μελος της Ομάδας Εργασίας για την αξιολογηση των προδιαγραφών των εφαρμογών ψηφιακής τεχνολογίας στη κινητη τηλεφωνία στην υγεία, μέλος των Ομάδων Εργασίας της Κοινής Δράσης της Ευρωπαικής Επιτροπής για τον έλεγχο του καρκίνου (CanCon), και εκπρόσωπος της ΕCPC στο έρευνητικό έργο eSMART, μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του έργου ΤRANSCAN II. Είναι μέλος της Society of Participatory Medicine/USA και της PAIR-Patient Advocates in Research. Είναι μέλος Ελληνικών & διεθνών οργανώσεων και επιτροπών ασθενών με καρκίνο.


Ελένη Ντελιοπούλου

Αντιπρόεδρος ΕΛΛΟΚ, Ιδρυτικό μέλος και αμέσως προηγούμενη Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο μαστού “Άλμα Ζωής” Νομού θεσσαλονίκης. Η Ελένη εργάσθηκε πολύ μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου για τη δημιουργία προγραμμάτων υποστήριξης και κατάρτισης των ασθενών αλλά και για την επιμόρφωση των μελών του ΔΣ σε σύγχρονες μεθόδους διοίκησης μη κερδοσκοπικών οργανώσεων. Eίναι πτυχιούχος του ΑΠΘ και φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.


Γεώργιος Καπετανάκης

Γραμματέας ΕΛΛΟΚ Μετά την εμπειρία που είχε με τον αιματολογικό καρκίνο, ο Γιώργος έγινε μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης Ν Πιερίας και προσφέρει υπηρεσίες σε οργανωτικά θέματα. Ασχολείται με τον αθλητισμό και συμμετέχει σε αγώνες δρόμου. Είναι πτυχιούχος θετικών επιστημών, ζεί και εργάζεται στη Κατερίνη. Είναι υπέρμαχος της άποψης ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ογκολογικών ασθενών στη χώρα μας οφείλει να έχει και Ευρωπαϊκή προοπτική και υποστηρίζει τις Ευρωπαϊκές και διεθνείς συνεργασίες της ΕΛΛΟΚ. Είναι μέλος και εθελοντής δράσης του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Οραμα Ελπίδας».


Παρασκευή Μιχαλοπούλου

Ταμίας ΕΛΛΟΚ, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, στον οποίο δραστηριοποιείται από δεκαετίας. Η Παρασκευή είναι δραστήριο μέλος του Συλλόγου Αλμα Ζωής και έχει διατελέσει μέλος επιτροπών και προγραμμάτων παρά την επαγγελματική της απασχόληση ως οδοντίατρος.


Ζωή Γραμματόγλου

Μέλος Δ.Σ., Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Αθηνών Κ.Ε.Φ.Ι. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός με κατάρτιση στον Ερυθρό Σταυρό ως Εθελόντρια Κοινωνικής Πρόνοιας και προσφορά υπηρεσιών στο νοσοκομείο Αγιος Σάββας. Το 1993 νόσησε από καρκίνο του μαστού, γεγονός που απετέλεσε την αφετηρία για την εθελοντική της δράση. Η Ζωή υποστηρίζει τη θεσμοθέτηση της ένταξης της ανακουφιστικής φροντίδας των ασθενών με καρκίνο στη ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα στο πλαίσιο εθνικού συστήματος υγείας.


Μαρία Θεοδωρίδου

Μέλος Δ.Σ., Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Ασθενών με Καρκίνο «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο» στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η Μαρία είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα M.A.Sc. στην επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Από το 1986 εργάζεται ως μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Με έναυσμα την ασθένεια της μητέρας της το 2006, δραστηριοποιήθηκε στον σύλλογο «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο» προκειμένου να μοιραστεί την εμπειρία της ως περιθάλπουσα, για να βοηθήσει οικογένειες ασθενών με καρκίνο και να βοηθηθεί.

Ιωάννα Καραβάνα

Μέλος Δ.Σ., Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και πολύ δραστήριο κοινωνικά άτομο. Η Ιωάννα δραστηριοποιήθηκε στο Σύλλογο Λαρίσης μετά την εμπειρία της με τον καρκίνο του μαστού και συμμετείχε ενεργά στις δράσεις του. Η Ιωάννα έχει πολύπλευρη επαγγελματική δραστηριότητα ως δικηγόρος, ειδική επιστημονική συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Υπ. Εσωτερικών, καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης. Η Ιωάννα πιστεύει ότι οι ενημερωμένοι ασθενείς έχουν καλίτερα αποτελέσματα στην υγεία τους και ότι η κατάρτιση και εμψύχωση των διοικήσεων και των στελεχών των Συλλόγων ασθενών είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη τους.

Επιπλέον η ΕΛΛΟΚ υποστηρίζεται από:
Μαρούσα Πρωτοπαπαδάκη Δικηγόρο, Νομική Σύμβουλο ΕΛΛΟΚ, που προσφέρει εθελοντικά νομική συμβουλευτική στο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο μαστού “Άλμα Ζωής” Νομού Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι μέλος. Η Μαρούσα προσφέρει υπηρεσίες στο τομέα δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο, παροχής υπηρεσιών υγείας, διοίκησης και διαχείρισης συλλόγων.
Φωτεινή Ελίνα Αλεξοπούλου Υπεύθυνη Γραφείου