

Mαρία Παγώνη
Καθ Αιμ. Προεδρος ΕΑΕ
Εργάστηκε ως ειδικευόμενη παθολογίας στην Β’ Παθολογική Κλινική του ΓΝΑ Βόλου και ακολούθως εκπαιδεύτηκε στην Αιματολογία στην Αιματολογική-Λεμφωμάτων Κλινική του ΓΝΑ Ευαγγελισμός. Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας παρέμεινε στο ΓΝΑ Ευαγγελισμός, αποκτώντας εμπειρία στη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων. Εν συνεχεία, κατόπιν κρίσης, διορίστηκε στην ίδια Κλινική, όπου παραμένει μέχρι σήμερα. Ασχολείται με τις μυελικές κακοήθειες και ιδιαίτερα με την Οξεία και Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία, αλλά και σπανιότερα νοσήματα, όπως η Συστηματική Μαστοκυττάρωση. Από το 2006, εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, που έχει υπηρετήσει από διάφορες θέσεις, ενώ το 2021 εξελέγη Πρόεδρος του ΔΣ. Έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δραστηριότητα στον τομέα του εθελοντισμού από τα φοιτητικά της χρόνια με έμφαση στην ενημέρωση για τη δωρεά αίματος και αιμοποιητικών κυττάρων.

Γεράσιμος Πάγκαλης
Καθηγητής Αιματολογίας, Δ/ντής Αιματολογικής Κλινικής Ιατρικού Αθηνών-Ψυχικού
Γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά. Πραγματοποίησε την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του στην Αθήνα και το 1967 απεφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Παθολογία και την Αιματολογία στην Αθήνα, καθώς επίσης και στο City of Hope Εθνικό Ιατρικό Κέντρο και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Stanford στην Καλιφόρνια. Ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές του (διδάκτωρ και υφηγητής) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ανακηρύχθηκε λέκτορας, επίκουρος καθηγητής, αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Αιματολογίας και το 1999 τακτικός καθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας. Από το 2002-2008 διετέλεσε Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Λαϊκό Νοσοκομείο, και από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2008 πρώτος Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Αιματολογικής Κλινικής. Τις περιόδους 2001-2005 και 2007-2008 διετέλεσε Διευθυντής του Τομέως Παθολογίας και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής πολλών ιατρικών περιοδικών και ιδρυτικό μέλος του περιοδικού Leukemia Lymphoma. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Αιματολογικής Εταιρείας και είναι μέλος της Αμερικανικής Αιματολογικής Εταιρείας. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και ως Γραμματέας της ERIC (Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Έρευνας στη ΧΛΛ). Από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι σήμερα, είναι Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του Ιατρικού Αθηνών-Ψυχικού.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από διακόσιες πενήντα εργασίες, με χιλιάδες αναφορές, και έχει συγγράψει κεφάλαια σε βιβλία σχετικά με λευχαιμίες και λεμφώματα. Το 2008 εξέδωσε το βιβλίο «ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ», Εκδόσεις Πασχαλίδη, ενώ ευρίσκεται υπό εκτύπωση η 2η έκδοση. Είναι ο ιδρυτής και ο πρώτος Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε τον Μάιο του 2008.

Ιωάννης Κοτσιανίδης
Καθηγητής Αιματολογίας/ διευθυντής της Αιματολογικής κλινικής του ΠΓΝΑ
Ο κ. Κοτσιανίδης είναι καθηγητής Αιματολογίας στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης και διευθυντής της Αιματολογικής κλινικής του Π.Γ.Ν.Αλεξ/πολης από το 2016. Έλαβε το πτυχίο ιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θες/νίκης, όπου εισήχθη με πανελλαδικές εξετάσεις. Μετεκπαιδεύτηκε για 2,5 έτη στο νοσοκομείο Hammersmith, Imperial College London του Λονδίνου, όπου συμμετείχε στην ανακάλυψη του υπεύθυνου γονιδίου για την κληρονομική παροξυντική αιμοσφαιρινουρία. Ο κ. Κοτσιανίδης είναι μέλος διάφορων διεθνών επιστημονικών εταιριών, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας, αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του τμήματος Μυελικής Ανεπάρκειας και Μυελοδυσπλαστικών Συνδρόμων, μέλος της διοικούσας επιτροπής της πανευρωπαϊκής ομάδας ΜΔΣ (EU-MDS) και συνεργάτης υψηλού κύρους διεθνών ερευνητικών ομάδων, όπως το Groupe Franco-phone des Myelodysplasies (GFM) και το International Working Group for Prognosis in MDS (IWG-PM). Διαθέτει ευρύ κλινικό και ερευνητικό έργο με > 1800 ετεροαναφορές, H-index 22 και είναι κύριος ερευνητής σε πολλές κλινικές μελέτες. Επιπρόσθετα, είναι κριτής ερευνητικών εργασιών (reviewer) σε 28 διεθνή περιοδικά στα πεδία της Αιματολογίας, Ανοσολογίας, Μοριακής Μιολογίας, Πνευμονολογίας και Φαρμακολογίας. Μελέτες του έχουν βραβευθεί σε τοπικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει συγγράψει πολλές επιστημονικές εργασίες σε υψηλής απήχησης επιστημονικά περιοδικά.

Ελένη Παπαδάκη
Καθηγήτρια Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης και του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μελέτης Αιμοποίησης της Ιατρικής Σχολής Κρήτης.
Η Ελένη Α. Παπαδάκη είναι Καθηγήτρια Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (https://www.cordbloodbankcrete.gr/) και του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μελέτης Αιμοποίησης της Ιατρικής Σχολής Κρήτης (https://www.haemopoiesis.med.uoc.gr/).
Η κ. Παπαδάκη πήρε το πτυχίο της από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας με άριστα, έκανε Ειδικότητα και Διαδακτορικές Σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και Μεταδιδακτορικές Σπουδές με υποτροφία ΕΜΒΟ στο Saint George’s Medical School, London, UK. Έχει διατελέσει Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (2013-2015), μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Αιματολογικής Εταιρείας (2016-2020) και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (2018-2021). Είναι μέλος της Επιτροπής των Βιολογικών Θεραπειών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και Πρόεδρος της Επιτροπής των Μελών της Ευρωπαϊκής Αιματολογικής Εταιρείας.
Το κλινικό της έργο αφορά σε όλο το φάσμα της Αιματολογίας κυρίως όμως στα κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα και το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στα Σύνδρομα Μυελικής Ανεπάρκειας και κυρίως στις χρόνιες ουδετεροπενίες. Έχει συντονίσει μεγάλο αριθμό εθνικών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων, έχει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και μεγάλο αριθμό προσκλήσεων για ομιλίες σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και επιστημονικές συναντήσεις.
Μαρία Γαβριατοπούλου
Παθολόγος Ογκολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Θεραπευτικής
Παθολόγος Ογκολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Θεραπευτικής Κλινικής, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2017. Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Κλινική Παθολογία, την Αιματολογική Ογκολογία και την Παθολογική Ογκολογία με έμφαση στη θεραπευτική των κακοήθων νοσημάτων του αίματος στην Αιματολογική και Ογκολογική μονάδα της Θεραπευτικής Κλινικής του νοσοκομείου Αλεξάνδρα. Κλινικό και ερευνητικό έργο και διδασκαλία επί κλίνης και από αμφιθεάτρου σε φοιτητές της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ (Θεραπευτική, Παθολογία). Κύρια ερευνήτρια ή συνερευνήτρια σε περισσότερες από 150 κλινικές μελέτες τα τελευταία 15 έτη. Ο κύριος τομέας της ερευνητικής δραστηριότητας αφορά στην κλινική έρευνα στον τομέα των πλασματοκυτταρικών δυσκρασιών αλλά και των λεμφοϋπερπλαστικών νεοπλασμάτων και των συμπαγών όγκων. Μέλος σε πολλές ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές ομάδες και συντονίστρια της ένωσης νέων ογκολόγων ελλάδος (ΟΝΕΟ). Μέλος του board του European Myeloma Network και του European Consortium for Waldenstrom Macroglobulinemia. Μετεκπαίδευση στις Κλινικές Μελέτες στο Clinical Research and Medical Education Department, National Institute of Health (NIH) και στο John Hopkins University, Department of Epidemiology, Bloomberg School of Public Health. Συγγραφέας περισσότερων από 190 δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά με υψηλό συντελεστή απήχησης με περισσότερες από 4000 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία. Προσκεκλημένη ομιλήτρια σε περισσότερες από 150 ομιλίες σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια.

Κώστας Σταματόπουλος
Διευθυντής ΙΝΕΒ|ΕΚΕΤΑ, Συντονιστής Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία
Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης | Θεσσαλονίκη | Ελλάδα
Ο Κώστας Σταματόπουλος είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών στο ΕΚΕΤΑ, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, στη Θεσσαλονίκη. Επίσης διατελεί Επισκέπτης Καθηγητής στο Ινστιτούτο Karolinska στη Σουηδία και Επιστημονικός Συνεργάτης της Αιματολογικής Κλινικής και Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων του ΓΝ Γ. Παπανικολάου. Διατελεί μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ERIC, the European Research Initiative on CLL, ιδρυτικό μέλος του IMGT CLL-DB, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Splenic Lymphoma Group και του Euroclonality-NGS Working Group. Τα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν την ιατρική ακριβείας στον καρκίνο, την ανοσοβιολογία των λεμφικών κακοηθειών, και την ενδυνάμωση των ασθενών στη διαχείριση του νοσήματός τους.
Γιώργος Βασιλόπουλος
Καθ.Παθολογίας – Αιματολογίας – Δ/της ς Αιμ/κής Κλινικής ΠΓΝΛ – μέλος Εργαστήριου Γενετικής & Γονιδιακής Θεραπείας (ΙΙΒΕΑΑ)

Ιωάννης Τσώνης
Αιματολόγος, Αιματολογική - Λεμφωμάτων Κλινική και Μ.Μ.Μ.Ο., Γ.Ν.A ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Γιώργος Καπετανάκης
Γραμματέας του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας

Σοφία Λεονάρδου
Ασθενής με ΧΜΛ
Είμαι έγγαμη μητέρα μιας κόρης 14 ετών, και πριν από 12 έτη διαγνώσθηκα με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία στην ηλικία των 33 ετών. Έκτοτε βρίσκομαι υπό καθημερινή θεραπεία.Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης των ΤΕΙ Αθηνών.
Επί σειρά ετών συμμετείχα σε εθελοντική βάση σε δράσεις συλλόγου καρκινοπαθών όπου η αρχική μου ενασχόληση εστιάστηκε στην ενημέρωση των ασθενών για τα δικαιώματά τους. Μέσα από εκεί μου δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσω μία σειρά από Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια συνέδρια αποκομίζοντας γνώση και εμπειρία,ξεχωρίζοντας,την συμμετοχή μου στην Πανευρωπαϊκή προσπάθεια ενημέρωσης για τη «θρόμβωση σχετιζόμενη με τον καρκίνο».
Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή που ακολούθησα, αλλά και η συνεχής άσκηση, με βοήθησαν να αντιμετωπίσω την Χ.Μ.Λ, σε μεγάλο βαθμό αντικρίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και χαμόγελο.
Ι Λάππας
Eκπαιδευτικός
Ονομάζομαι Γιάννης Λάππας και είμαι 53 ετών. Είμαι παντρεμένος και ζούμε με τη γυναίκα μου στο Μοσχάτο.
Η μουσική και η διδασκαλία υπήρξαν ανέκαθεν οι δύο βασικοί πυλώνες που καθόρισαν τη ζωή μου. Από τη μία μεγαλώνοντας με μία Γαλλίδα, έχω τα γαλλικά ως μητρική γλώσσα και έτσι αποφάσισα να σπουδάσω Γαλλική φιλολογία.Από την άλλη, επηρεασμένος από την μητέρα μου που ασχολείται ερασιτεχνικά με την μουσική παίζοντας βιολί, έμαθα βιολί παίρνοντας τελικά πτυχίο στο Ελληνικό Ωδείο.
Έτσι, πριν ακόμα τελειώσω το λύκειο, έδινα μαθήματα τόσο γαλλικών όσο και βιολιού σε παιδιά, αρχίζοντας να εισπράττω το μοναδικό συναίσθημα της ικανοποίησης βλέποντας τα παιδιά να εξελλίσονται.
Στη συνέχεια ήμουν μέλος της ορχήστρας της ΕΡΤ, για 4 χρόνια μέχρι που παρουσιάστηκα στο στρατό, ενώ παράλληλα άνοιξα και κέντρο εκπαίδευσης ξένων γλωσσών, το οποίο διατήρησα μέχρι το2018 οπότε και χρειάστηκε να κάνω τη πρώτη μεταμόσχευση.
Έκτοτε απασχολούμαι σε μία εξαγωγική εταιρεία ως υπεύθυνος επικοινωνίας με τους αντιπροσώπους εξωτερικού,κάνοντας μία παρένθεση για να υποβληθώ στη δεύτερη μεταμόσχευση, αυτή με τα Car t cells στα τέλη του προηγούμενου έτους.
Πλέον , ετοιμάζομαι για νέες προκλήσεις, πάντα όμως σε σχέση με την ανθρώπινη επαφή.

Χρήστος Μυλωνάς
Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Ασθενών με ΧΛΛ - Ορθοπεδικός Χειρουργός

Χρυσόθεμις Μαρκή
Ασθενής με πολλαπλό μυέλωμα

Καίτη Αποστολίδου
Πρόεδρος ΕΛΛΟΚ
Η Καίτη είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΛΛΟΚ και διανύει τη δεύτερη θητεία της ως Πρόεδρος (2019-2022). Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της ΕCPC – Εuropean Cancer Patient Coalition από το 2013 έως το 2020, και από τον Ιανουάριο 2021 είναι μέλος του Δ.Σ..
Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής και Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Παν/μιο ΜcGill. Έχει εργασθεί ως Διευθυντικό Στέλεχος Μarketing & Business Development μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων καθώς και στο Διπλωματικό Σώμα. Είχε διπλή εμπειρία καρκίνου του μαστού καθώς και εμπειρία φροντιστού ασθενών με καρκίνο. Ασχολήθηκε ενεργά με τον εθελοντισμό ως μέλος οργανώσεων ασθενών με καρκίνο από τα μέσα της δεκαετίας ’90 και από το 2010 με την πολιτική υγείας για τον καρκίνο και τη συνένωση δυνάμεων για τη δημιουργία της ΕΛΛΟΚ