Επιλογή Σελίδας

H All.Can Greece υλοποιεί την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022, 16.00-18.20, επιστημονική ημερίδα με θέμα

«Ποιότητα Ζωής των Ασθενών με Καρκίνο:
Μία δια-τομεακή προσέγγιση»

Σκοπός της Ημερίδας, είναι να καταγράψει και να αναδείξει την σημασία της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος της θεραπείας τους.
Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό, ότι η έννοια της ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής περίθαλψης και φροντίδας για τους ασθενείς με καρκίνο, οφείλει να συμπεριλαμβάνει, ως παράμετρο καίριας σημασίας, όχι μόνο τη θεραπεία του ασθενούς και την εξασφάλιση της επιβίωσής του, αλλά και την ποιότητα ζωής του. Παρόλα αυτά, ελάχιστα μέτρα έχουν παρθεί προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο στη χώρα μας, με τις ελλείψεις και τα εμπόδια να εξακολουθούν να αποτελούν τροχοπέδη, δυσχεραίνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των ασθενών.

Οι εισηγήσεις της Ημερίδας, θα περιλαμβάνουν τις εξής θεματικές:
•Επιπτώσεις των νέων διαγνωστικών και θεραπευτικών προσεγγίσεων στην ποιότητα της ζωής των ασθενών με καρκίνο
•Εκτίμηση ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο στην Ελλάδα
•Συνεχής μετεκπαίδευση και υποστήριξη επαγγελματιών υγείας για αποτελεσματική ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα
•Η συμβολή της χειρουργικής ογκολογίας στην ποιότητα ζωής των ασθενών – Ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο πριν και μετά την χειρουργική αφαίρεση του όγκου
•Η υιοθέτηση υγιεινού τρόπου διαβίωσης ως καταλύτης για την ποιότητα ζωής & την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο
•Η ζωή του ασθενούς με καρκίνο μετά τη θεραπεία – Κοινωνική & επαγγελματική επανένταξη

Των εισηγήσεων, θα ακολουθήσει συζήτηση των συμμετεχόντων, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απαντηθούν και ερωτήσεις του κοινού.

Η Ημερίδα θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Facebook της ΕΛΛΟΚ και από την ιστοσελίδα της ΕΛΛΟΚ.