Επιλογή Σελίδας
Καίτη Αποστολίδου

Καίτη Αποστολίδου

Πρόεδρος ΕΛΛΟΚ

Γιώργος Καπετανάκης

Γιώργος Καπετανάκης

Γραμματέας του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας

Ολύμπιος Παπαδημητρίου

Ολύμπιος Παπαδημητρίου

Πρόεδρος, Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) & Γενικός Διευθυντής, Novo Nordisk Ελλάς

Ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου βρίσκεται στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Novo Nordisk Ελλάς, τα τελευταία 13 χρόνια.
Άρχισε την σταδιοδρομία του στο χώρο του φαρμάκου το 1990, σαν επιστημονικός συνεργάτης στην εταιρεία Wyeth, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Λίγους μήνες αργότερα μετακινήθηκε στην Schering AG Berlin, που σήμερα έχει απορροφηθεί από την εταιρεία Bayer. Εκεί είχε διάφορες αρμοδιότητες ως επιστημονικός συνεργάτης αρχικά, και ως υπεύθυνος κανονιστικών υποθέσεων και υπεύθυνος προϊόντων αργότερα, γεγονός που τον οδήγησε να μεταφέρει την έδρα του στην Αθήνα.
Στο δυναμικό της Novo Nordisk Ελλάς εντάχθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης, αφού μετοίκησε στη Θεσσαλονίκη για προσωπικούς λόγους. Ωστόσο 6 χρόνια αργότερα επανήλθε στην Αθήνα αφού μετακινήθηκε στο τμήμα marketing του διαβήτη. Εργάζεται πλέον για περισσότερα από 24 συναπτά έτη στη Novo Nordisk.
Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΦΕΕ στις δυο τελευταίες τριετίες.
Ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει το Young Manager’s Program στο INSEAD, ενώ μιλά την Αγγλική και τη Γερμανική γλώσσα.

Καθηγητής Νicola Normanno

Καθηγητής Νicola Normanno

Πρόεδρος του Διεθνούς Δικτύου Ποιότητας για την Παθολογία (IQN Path) και της Ιταλικής Εταιρίας Καρκίνου, μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ιατρικής Ογκολογίας (ESMO) και της Αμερικανικής Ένωσης Έρευνας για τον Καρκίνο (AACR), Επικεφαλής του Τμήματος Κυτταρικής Βιολογίας & Βιοθεραπείας του Νοσοκομείου της Νάπολι

Dr Verena Ahnert

Dr Verena Ahnert

Partner in the Life Science practice at L.E.K. Consulting

Verena Ahnert is a Partner in L.E.K. Consulting’s London office, focused on Life Sciences.
She advises a wide range of clients in the biopharmaceutical, diagnostics and research tool sectors.
Verena has extensive experience developing growth strategies for Life Science clients, with a particular interest in assessing market access conditions for innovative drugs and diagnostics. Verena has worked widely in the oncology space across a range of tumour types and therapeutic approaches.

Lea Ralph

L.E.K. Consultant

Αφροδίτη Nόννη

Αφροδίτη Nόννη

MD, PhD, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής, της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ολοκλήρωσα την ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του Π.Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων. Στη συνέχεια έλαβα διδακτορικό δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Είμαι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής του Α΄ Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής, στην Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επιπλέον, είμαι μέλος της European Society of Pathology, καθώς και της Pathological Society of Great Britain and Ireland.
Στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά μου περιλαμβάνονται οι ιστολογικές αλλοιώσεις του μαστού και του γυναικολογικού συστήματος. Έχω πάνω από 100 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συμμετοχή σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια.

Ζενια Σαριδάκη

Ζενια Σαριδάκη

Παθολόγος Ογκολόγος Πρόεδρος Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) Επιστημονικός Υπεύθυνος Ογκολογικού Τμήματος "Ασκληπιός ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ" Κλινική “Ασκληπιείον Κρήτης"

H Ζαχαρένια (Ζένια) Σαριδάκη-Ζώρα, MD, PhD είναι Πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), στο οποίο εκλέγεται από το 2013, διανύοντας την 5η θητεία της, και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ογκολογικού Τμήματος «Ασκληπιός». Εργάζεται ως Παθολόγος – Ογκολόγος στον «Ασκληπιό» και στην ιδιωτική κλινική «Ασκληπιείον Κρήτης» στο Ηράκλειοτης Κρήτης.
Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της ομάδας “Γυναίκες στην Ογκολογία” “Women 4 Oncology – Hellas”.Με πτυχίο Ιατρικής και Διδακτορική Διατριβή από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Ιατρική Σχολή, ολοκλήρωσε την ειδικότητάτης στην Παθολογική – Ογκολογία στην Παθολογική – Ογκολογική Κλινικήτου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Έχει κλινική και εργαστηριακή ερευνητική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Oxford University, στο Medical Oncology Unit of the Churchill and John Radcliffe Hospitals και στο Department of Clinical Pharmacology in the Radcliffe Infirmary, αλλά και στο Katholieke Universiteit Leuven, Center for Human Genetics O&N1 και στο Department of Digestive Oncology, University Hospital Gasthuisberg, Leuven, Belgium.
Έχει πάνω από 50 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, ενώ είναι συν-συγγραφέας σε 3 ιατρικά βιβλία. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε περισσότερα από 180, και ως προσκεκλημένη πρόεδρος διαλέξεων και στρογγυλών τραπεζιών σε περισσότερα από 80 εθνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει υπάρξει στην οργανωτική επιτροπή περισσότερων από 60 εθνικών και διεθνών Συνεδρίων. Επίσης, έχει διατελέσει Deputy Managing Editor του επίσημου αγγλόφωνου περιοδικού της ΕΟΠΕ, Forum of Clinical Oncology (FCO) από το 2014 έως το 2017. Είναι ενεργό μέλος της Αμερικάνικης και της Ευρωπαικής Εταιρείας Παθολογικής Ογκολογίας (ASCO, από το 2008 και ESMO, από το 2010, αντίστοιχα).

Κώστας Σταματόπουλος

Κώστας Σταματόπουλος

Διευθυντής ΙΝΕΒ|ΕΚΕΤΑ, Συντονιστής ΕΔΙΑΟ

Ο Κώστας Σταματόπουλος είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών στο ΕΚΕΤΑ, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, στη Θεσσαλονίκη. Επίσης διατελεί Επισκέπτης Καθηγητής στο Ινστιτούτο Karolinska στη Σουηδία και Επιστημονικός Συνεργάτης της Αιματολογικής Κλινικής και Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων του ΓΝ Γ. Παπανικολάου.
Διατελεί μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ERIC, the European Research Initiative on CLL, ιδρυτικό μέλος του IMGT CLL-DB, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Splenic Lymphoma Group και του Euroclonality-NGS Working Group.
Τα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν την ιατρική ακριβείας στον καρκίνο, την ανοσοβιολογία των λεμφικών κακοηθειών, και την ενδυνάμωση των ασθενών στη διαχείριση του νοσήματός τους.

Αγγελική Αγγέλη

Αγγελική Αγγέλη

Chief Portfolio Value Officer - Roche

Η Αγγελική Αγγέλη είναι κάτοχος πτυχίου Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου King’s College London. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας στο London School of Economics.

Διαθέτει περισσότερα από 19 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στον υγειονομικό και φαρμακευτικό κλάδο, έχοντας διατελέσει στέλεχος σε ανώτατες διεθνείς διοικητικές θέσεις ευθύνης σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του χώρου στο Λονδίνο και την Ελλάδα, με ευρύ και πολυσχιδές γνωστικό αντικείμενο στα πεδία Market Access, Government Affairs, Public Affairs, Corporate Affairs, Marketing και Scientific Affairs. Συγκεκριμένα, η Αγγελική έχει ηγηθεί με επιτυχία πολυπληθών ομάδων ως Director και Επικεφαλής τμημάτων στις εταιρείες Aventis, Sanofi, AstraZeneca και Philip Morris International.

Από τον Σεπτέμβριο 2020 έχει αναλάβει τη θέση της Chief Portfolio Officer στην Roche Hellas με ευθύνη των τμημάτων Sales, Marketing και Market Access. Πρόκειται για έναν διευρυμένο ρόλο που καλείται να συντονίσει και ευθυγραμμίσει με τρόπο ολιστικό τη στρατηγική της εταιρείας, από την προετοιμασία για την είσοδο μια θεραπείας στην ελληνική αγορά έως την αποζημίωση από το υγειονομικό σύστημα και τη διάθεσή της στους επαγγελματίες υγείας, και κατ’ επέκταση στους ασθενείς, με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ασθενών.

Δραστηριοποιείται διαχρονικά ως ενεργό μέλος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του ΕλληνοΑμερικανικού Επιμελητηρίου (AmCham) και τoυ PhRMA Innovation Forum (PIF). Είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακοοικονομίας (ΕΕΕΦ).

Η Αγγελική είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών, της Κατερίνας και της Έλενας.