Επιλογή Σελίδας

Καρκίνος της Ουροδόχου Κύστης

O Μάιος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, που είναι ο πέμπτος κοινότερος καρκίνος στο Δυτικό κόσμο και ο δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος του ουρογεννητικού συστήματος μετά τον καρκίνο του προστάτη.

Με περισσότερους από 175.000 Ευρωπαίους που διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο της ουροδόχου κύστης, που είναι η 4η αιτία εμφάνισης καρκίνου στη χώρα μας, απαιτείται να γίνουν περισσότερα για να μειωθούν οι επιπτώσεις του καρκίνου στους ασθενείς αυτής της κατηγορίας. Βασιζόμενοι σε αυτές τις στατιστικές και στις ακόμη περισσότερο ανησυχητικές προβλέψεις, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην Ευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης και την Ομάδα Εργασίας για τον Καρκίνο της Ουροδόχου Κύστης που δημιούργησε η ΕCPC-European Cancer Patient Coalition, με τη συμμετοχή των λίγων οργανώσεων ασθενών που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Ο σκοπός μας είναι να παύσει ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης να είναι μια ελάχιστα γνωστή ασθένεια, να δημιουργηθεί, να δοθεί η δυνατότητα στους ασθενείς και τους οικείους προκειμένου να ενημερώσουμε, να εκπαιδεύσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες για να μην είναι πλέον ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης μια παραμελημένη ασθένεια.

[su_tabs] [su_tab title=”Δράσεις”]

[/su_tab] [su_tab title=”Ενημερωτικό υλικό 2019″]

  • Roche Hellas – Ε.ΛΛ.Ο.Κ.
   H Roche Hellas πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και της Ελληνικής Ερευνητικής Ομάδας Ουρο-Γεννητικού Καρκίνου (ΕΕΟΟΓΕΚ).
   Με κεντρικό εικαστικό ένα λεμόνι που σταδιακά από κίτρινο μετατρέπεται σε κόκκινο και με μήνυμα «Ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να αλλάζουν χρώμα», η εκστρατεία έχει ως στόχο να ενημερώσει το κοινό για τη σημασία της αναγνώρισης των συμπτωμάτων και την αξία της έγκαιρης διάγνωσης, δίνοντας έμφαση στην αιματουρία που αποτελεί το πιο συχνό και πολλές φορές το μοναδικό σύμπτωμα του καρκίνου της ουροδόχου κύστης.
   Κύριο όχημα της εκστρατείας είναι η ιστοσελίδα www.bladdercancer.gr, στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τα κύρια συμπτώματα του καρκίνου της ουροδόχου κύστης καθώς και τους παράγοντες κινδύνου. Παράλληλα ειδικά διαμορφωμένα μέσα μαζικής μεταφοράς κυκλοφορούν στην Αθήνα προτρέποντας το κοινό να ενημερωθεί για τη νόσο.

[/su_tab] [su_tab title=”Δράσεις Συλλόγων 2019″]

 • Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ»


 • Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Έβρου – «ΣΥΝΕΧΙΖΩ»


 • «ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο


 • Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας


 • Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών «Μαζί Σου»


 • Σύλλογος καρκινοπαθών Κατερίνης – Πιερίας – «Η Αγία Αικατερίνη»


 • Σύλλογος Καρκινοπαθών Βορείου Έβρου «Μαζί για Ζωή»


 • «Αγκαλιάζω» Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Αχαίας


 • Σύλλογος Φίλων ΑΝΘ Θεαγένειο «Αλέξανδρος Συμεωνίδης»


 • Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ξάνθης – “παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροι”

[/su_tab][/su_tabs]