Επιλογή Σελίδας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου διοργανώνει επιστημονική ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους καρκίνους του πεπτικού συστήματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 στο ξενοδοχείο The Golden Age Hotel, στην Αθήνα.

Τις τελευταίες δεκαετίες οι καρκίνοι του πεπτικού συστήματος παρουσιάζουν σταθερά αυξητικές τάσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα όλο και συχνότερες είναι οι διαγνώσεις σε ηλικίες κάτω των 50 ετών.

Η αξία της πρόληψης είναι καίρια, καθώς πολλές από τις σημαντικότερες αιτίες εμφάνισης τους σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και τις καθημερινές συνήθειες. Οι προσυμπτωματικοί έλεγχοι είναι μεγάλης σημασίας, αφού κοινό χαρακτηριστικό των καρκίνων του πεπτικού συστήματος είναι η δυσκολία της έγκαιρης διάγνωσής τους, επειδή τα αρχικά συμπτώματά τους θεωρούνται κοινά και σπανίως αποτελούν λόγους ανησυχίας.

Λόγω της φύσης τους, της δυσκολίας έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισής τους, αλλά και της υψηλής θνητότητάς τους, οι καρκίνοι του πεπτικού συστήματος έχουν, πέραν των δυσκολιών της ίδιας της θεραπείας, και σημαντικές επιπτώσεις σε ψυχολογικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο στους ασθενείς και τους οικείους τους.

Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τους τρόπους πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των καρκίνων του πεπτικού συστήματος, καθώς και τους τρόπους βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης, φροντίδας, αποκατάστασης και εργασιακής και κοινωνικής επανένταξης για τους ασθενείς.

Ενδεικτικά, οι θεματικές ενότητες της Ημερίδας θα περιλαμβάνουν:

  • Πρόληψη, έλεγχος και έγκαιρη διάγνωση των καρκίνων του πεπτικού συστήματος
  • Προκλήσεις στην αντιμετώπιση των καρκίνων του πεπτικού συστήματος
  • Νέες θεραπευτικές εξελίξεις και επιλογές
  • Ποιότητα ζωής και προβλήματα μετά τη θεραπεία

Η Ημερίδα θα είναι ανοιχτή στο κοινό, αλλά και στους επαγγελματίες υγείας, τους διαμορφωτές πολιτικών υγείας, εκπροσώπους του ακαδημαϊκού χώρου και τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η Ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα και τη σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook.

Facebook event: https://fb.me/e/190VSEfNr

Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την Ημερίδα δια ζώσης, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/cctTpuv7bM6RuLzc8