Επιλογή Σελίδας

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στις 16 – 18 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ECPC, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Α.Ε. της Πριγκίπισσας Αστριντ του Βελγίου.

Φέτος η Ελληνική παρουσία ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, αποδεικνύοντας έτσι το ενδιαφέρον που δείχνουν οι Έλληνες ασθενείς με καρκίνο στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν, να παρέμβουν και να συνδιαμορφώσουν την ατζέντα για τα θέματα του καρκίνου στην Ευρώπη.

Παρουσιάσεις καλών πρακτικών σε δράσεις, έγιναν από την ΕΛΛΟΚ και τα μέλη της, Άλμα Ζωής Αχαίας και Καρκινάκι, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό το υψηλό επίπεδο που λειτουργούν οι οργανώσεις ασθενών στην Ελλάδα αλλά και εμφανίζοντας το έργο που γίνεται.

Φέτος συμμετείχαν στο Συνέδριο και την Ετήσια Γενική Συνέλευση  περισσότεροι από 180 σύνεδροι. Αυτή η ετήσια εκδήλωση είναι η μεγαλύτερη συνάντηση ασθενών με καρκίνο στην Ευρώπη και φέτος συμμετείχαν εκπρόσωποι από 141 οργανώσεις από 42 διαφορετικές χώρες, που προσέφεραν δυναμικό συνδυασμό γνώσεων, εμπειριών και ιδεών. Το Συνέδριο που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου, περιελάμβανε παρουσιάσεις από γνωστούς Ευρωπαίους κλινικούς γιατρούς/ερευνητές στο τομέα πολιτικής για τον καρκίνο, ενημέρωση από τα μέλη σχετικά με τις εθνικές τους δραστηριότητες, πολύ ζωντανή συζήτηση, ένα διαδραστικό εργαστήριο και μεγάλες ευκαιρίες δικτύωσης.

Επίσης διεξήχθησαν τρία εργαστήρια που έδωσαν τη δυνατότητα στις ομάδες εργασίας της ΕCPC να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να σχεδιάσουν τις δράσεις τους για την επόμενη περίοδο:

  • την Ομάδα Εργασίας της ECPC για τους σπάνιους καρκίνους, (WGRC),
  • την Ομάδα Εργασίας για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης (WGBC) και
  • την Ομάδα Εργασίας νομικής δικτύωσης προκειμένου να ενισχυθεί η μελλοντική συνεργασία.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου περιλάμβανε ένα σαφώς γεμάτο πρόγραμμα, ξεκινώντας με παρουσιάσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Κοινή Δράση για τον Ελεγχο του Καρκίνο (Cancer Control Joint Action), και τον Ευρωπαϊκό Οδηγό για τη βελτίωση της ποιότητας για τον ολοκληρωμένο έλεγχο του καρκίνου. Στη συνέχεια παρουσιάσθηκαν τα  αποτελέσματα της έρευνας ECPC Nutrition and Cancer υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατροφικής υποστήριξης για τους ασθενείς με καρκίνο.

H συνεδρία για τη συμμετοχή των ασθενών στην βιοιατρική έρευνα για τον καρκίνο προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, και κατά τη διάρκεια της υπογράφηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ECPC-Εuropean Cancer Patient Coalition και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας και Θεραπείας του Καρκίνου (EORTC).

Mπορείτε να κατεβάσετε τις παρουσιάσεις και όλο το υλικό του Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης εδώ

Μπορείτε να αναζητήσετε τις φωτογραφίες του Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης εδώ