Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Υγεία είναι η λέξη που ακούγεται από τα χείλη όλων μας ως ευχή, ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών ή εκείνες που είναι σημαντικές για τον καθένα μας. Υγεία για εμάς, υγεία για τους αγαπημένους μας, υγεία για όλο τον κόσμο!

Όλοι μας επιζητούμε στη ζωή μας επιτυχία, κέρδη, αναγνώριση, δημιουργικότητα, ευτυχία, αλλά κατανοούμε πολύ καλά, ότι χωρίς την υγεία μας, μικρή σημασία έχουν αρκετά από αυτά, ενώ άλλα δεν μπορούν να πραγματωθούν, αν δεν την έχουμε.

Οι προσδοκίες που γεννά ο ερχομός του νέου έτους πάντα είναι μεγάλες, όμως από μόνες τους δεν αρκούν για να αλλάξουμε σελίδα. Απαραίτητη είναι και η δική μας βούληση για ενεργή συμμετοχή και ανάληψη δράσης, που θα οδηγήσει στην πραγμάτωση όσο το δυνατόν περισσότερων από αυτές. Και αυτό έχει αξία αν ξεκινήσουμε πρώτα από εμάς τους ίδιους. Αν δεσμευτούμε ότι θα φροντίσουμε περισσότερο τον εαυτό μας και την οικογένειά μας, με τη διενέργεια των προβλεπόμενων τακτικών ιατρικών ελέγχων, τη συνειδητή υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, περιορίζοντας ό,τι μας βλάπτει και επιλέγοντας σωστή διατροφή και περισσότερη άσκηση, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα ό,τι οι δικοί μας άνθρωποι μας χρειάζονται: να είμαστε δίπλα τους, γεροί και δυνατοί.