Επιλογή Σελίδας

ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΕΟΠΕ

ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΕΟΠΕ

When

27/04/2017 - 29/04/2017    

Where

Megaron Athens International Conference Centre
Leoforos Vasilissis Sofias and Kokkali 1, Athina, 11521

Event Type

Φόρτωση χάρτη...

Το 23ο Ελληνικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας της ΕΟΠΕ, πραγματοποιήθηκε στις 27 – 29 Απριλίου στην Αθήνα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το ενδιαφέρον ήταν υψηλό, η θεματολογία πλούσια και το επίπεδο των συμμετεχόντων εξαιρετικό. Για 1η φορά στο Συνέδριο εκπροσωπήθηκε και η ΕΛΛΟΚ με την Πρόεδρο, Καίτη Αποστολίδου, την Αντιπρόεδρο, Ελένη Ντελιοπούλου και το Γραμματέα, Γιώργο Καπετανάκη.

Η Ελένη Ντελιοπούλου και ο Γιώργος Καπετανάκης  ήταν ομιλητές στην ενότητα της ΟΝΕΟ – ΕΟΠΕ, με τίτλο «Εφεξής… Νικώντας τον Καρκίνο». Η ενότητα ξεκίνησε με τον Γιώργο Καπετανάκη ο οποίος ανέπτυξε την «Διαδικασία της επανένταξης» στην εργασία και το κοινωνικό σύνολο και ολοκληρώθηκε με την κα Ντελιοπούλου, η οποία στην ομιλία της με τίτλο «Σε αυτή την πορεία δεν είμαστε μόνοι», ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο των οργανώσεων των ασθενών, στην αποκατάσταση και επανένταξή τους στην κοινωνία.

Η Καίτη Αποστολίδου ομίλησε για «Συμμετοχή του ογκολογικού ασθενούς στη διαμόρφωση της πολιτικής υγείας:  Προβληματισμοί και στόχοι»  στην ενότητα «Πολίτης και ογκολογική περίθαλψη». Η συμμετοχή των ασθενών στη διαμόρφωση πολιτικών υγείας είναι θέμα πολιτικής ανέφερε η κα Καίτη Αποστολίδου και ανέλυσε τις πτυχές του προβλήματος, τα επίπεδα συμμετοχής των ασθενών. Οι επιλογές πολιτικών για την υποστήριξη της συμμετοχής των ασθενών είναι στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Υγείας και των εξαρτώμενων οργανισμών, και υποστήριξε ότι στη χώρα μας έχουμε πλέον αριθμό έμπειρων ασθενών που μπορούν να βοηθήσουν τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για το σχεδιασμό ασθενο-κεντρικών πολιτικών και έκλεισε την ομιλία της με παραδείγματα καλών πρακτικών συμμετοχής των ασθενών στη διαμόρφωση πολιτικών υγείας για τον καρκίνο και τα φάρμακα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και την Eυρωπαϊκή Κοινή Δράση CanCon.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών και συνδιοργανωτές με την ΕΟΠΕ ήταν ΕΕΑΟ (Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, η ΕΕΧΟ (Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας) και ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος

Πρόγραμμα