Επιλογή Σελίδας

43o Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο – Κλινικό Φροντιστήριο, Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (ΗΦΥ) στην ΠΦΥ – 12 Mαίου 2017

When

10/05/2017 - 13/05/2017    

Where

Divani Caravel Hotel
Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Athens 161 21, Athens

Event Type

Φόρτωση χάρτη...

Η Πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ, Καίτη Αποστολίδου προσεκλήθη από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών να συμμετάσχει ως ομιλήτρια με θέμα «Ο ΗΦΥ και οι απόψεις των ασθενών» στο Κλινικό Φροντιστήριο για τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας.

Η ΕΛΛΟΚ συμμετείχε στην ενότητα με παρουσίαση και εγχειρίδιο για τους συμμετέχοντες που συνέταξαν οι
• Καίτη Αποστολίδου-Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛΟΚ και
• Mαρούσα Πρωτοπαπαδάκη-Νομική Σύμβουλος- ΕΛΛΟΚ

Εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα και πολύ ουσιαστικές όλες οι εισηγήσεις των κ.κ. Ε.Θηραίου, Α.Μπέρλερ, Χ.Καρανίκα, Γ.Δαφούλα και Δ. Κουναλάκη. Ο ΗΦΥ, που ενσωματώνει το δικαίωμα των ασθενών να έχουν ασφαλώς καταχωρημένα και ευχερώς προσβάσιμα τα δεδομένα που αφορούν την υγεία τους, εντός του συστήματος υγείας, είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την επιτυχία της ενσωμάτωσης των ψηφιακών ΤΠΕ-τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας στην καθημερινή κλινική πρακτική. Ο ΗΦΥ μπορεί να προσφέρει άμεση πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε όλες τις πληροφορίες που αφορούν τον ασθενή και το ιστορικό του, να συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση των Υπηρεσιών Υγείας και στην εξασφάλιση της συνέχειας της ιατρικής φροντίδας με προφανώς αυξημένη σημασία για τους χρόνιους ασθενείς. Απαραίτητη ωστόσο είναι η εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας και της ασφαλούς διαχείρισης των δεδομένων των Η.Φ.Υ. καθώς και της ισότιμης πρόσβασης στα δεδομένα με τους επαγγελματίες υγείας.

Πρόγραμμα