Επιλογή Σελίδας

WORLD PANCREATIC CANCER COALITION MEETING (Montreal, Καναδάς) 2-5 ΜΑΙΟΥ 2017

WORLD PANCREATIC CANCER COALITION MEETING (Montreal, Καναδάς) 2-5 ΜΑΙΟΥ 2017

When

02/05/2017 - 05/05/2017    

Where

WPCC meeting
Hyatt Regency Hotel, Montreal

Event Type

Φόρτωση χάρτη...

Στο Montreal του Καναδά, έγινε στις 2-5 Μαίου η Παγκόσμια Συνάντηση για τον Καρκίνο του Παγκρέατος. Παρούσα η Ελλάδα με την ΕΛΛΟΚ, εκπροσωπούμενη τη Μαρία Θεοδωρίδου, μέλος ΔΣ. Η κα Θεοδωρίδου παρουσίασε τις δράσεις της ΕΛΛΟΚ και των μελών της για την ενημέρωση για τον παγκρεατικό καρκίνο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναπτύχθηκαν τομείς υψηλού ενδιαφέροντος από τον χώρο των ασθενών όπως: Μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλον, όπου έγινε ανταλλαγή εμπειρίας, καλών πρακτικών και εργαλείων, Συνηγορία και Ενθάρρυνση – Ενδυνάμωση των ασθενών και των φροντιστών, Στρατηγικές για την ανεύρεση πόρων, με τίτλο «μαζεύω χρήματα και ταυτόχρονα ευαισθητοποιώ»

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι νέες θεραπείες για τον καρκίνο του παγκρέατος, ενώ παρουσιάστηκε και το ογκολογικό δίκτυο για τον παγκρεατικό καρκίνο PANC ONE. Πρόκειται για μια νέα ερευνητική δραστηριότητα που χρηματοδοτείται από την οργάνωση Pancreatic Cancer Canada και αποσκοπεί στην ολοκλήρωση ερευνητικών προγραμμάτων και την ενίσχυση συνεργασιών. Ακόμη έγινε εκτενής αναφορά στην ενημέρωση που χρειάζεται σχετικά με την συμπτωματολογία, δεδομένου ότι τα συμπτώματα της ασθένειας είναι ασαφή και δυνατον να συγχέονται εύκολα με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS).