Επιλογή Σελίδας

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου των Νεφρών

Παγκόσμια Ημέρα  Καρκίνου των Νεφρών

When

22/06/2017    

Event Type

Γιατί μια Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο των Νεφρών;

Η Πέμπτη  22  Ιουνίου 2017,  θα είναι η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο των Νεφρών, ημέρα κινητοποίησης της  παγκόσμιας κοινότητας των ασθενών με καρκίνο των νεφρών, των οικείων και των περιθαλπόντων τους, της ιατρικής κοινότητας και οργανώσεων ασθενών μεκαρκίνο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού για τη σοβαρή αυτή ασθένεια αλλά και  για την  συνεισφορά στην έρευνα για τον καρκίνο των νεφρών.

Ο καρκίνος των νεφρών είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια που προσβάλλει εκατοντάδες ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και αλλά και την οικογένεια και δημιουργεί ερωτήσεις χωρίς απάντηση. H παγκόσμια συχνότητα εμφάνισης αυτού του καρκίνου εκτιμάται ότι θα ανέλθει κατά 22% μέχρι το 2020 ενώ η αιτία εμφάνισης καρκίνου των νεφρών παραμένει άγνωστη κατά το μεγαλύτερο μέρος.

Ο καρκίνος των νεφρών δεν γνωρίζει σύνορα και οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες συμφωνούν στο ότι υπάρχει μια ευκαιρία για παγκόσμια συνεργασία για την ευαισθητοποίηση για την ασθένεια με τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχουν σημασία για τους ασθενείς.

Η ΕΛΛΟΚ συνεργάζεται με την IKCC-International Kidney Cancer Coalition, για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τον καρκίνο των νεφρών στις 22 Ιουνίου.

Τι είναι το Quiz για τον Καρκίνο των Νεφρών;

Το κουίζ είναι μέρος της καμπάνιας για τη Παγκόσμια Ημέρα των Νεφρών. Πρόκειται για ένα διαδραστικό τέστ ερωτήσεων – απαντήσεων που μετρά σημαντικά βασικά δεδομένα που γνωρίζει ο κόσμος για  τον καρκίνο των νεφρών. Με τη συμπλήρωση του τεστ δωρίζονται $5 για να βρεθούν απαντήσεις σε ζωτικά θέματα

Πως λοιπόν τα Quiz θα σώσουν ζωές?

Διαδίδοντας το Quiz θα μπορούμε όλοι μας να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον καρκίνο των νεφρών, αναδεικνύοντας τη σημασία που πρέπει να δοθεί   παγκοσμίως. Μέσω της συμμετοχής μας στην καμπάνια αυτή στοχεύουμε επιπλέον  να βοηθήσουμε τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο των νεφρών να συνδεθούν και να απευθυνθούν στις οργανώσεις ασθενών με καρκίνο στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα θέλουμε να ενθαρρύνουμε τις δραστηριότητες συγκέντρωσης χρημάτων από τις οργανώσεις ασθενών με καρκίνο, για να αναπτύξουν και δικές δράσεις και δραστηριότητες στο ίδιο πνεύμα.

Επιπλέον, μέσω της ιστοσελίδας της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο των Νεφρών (www.worldkidneycancerday.org), η IKCC θα παρακολουθεί τον αριθμό των ολοκληρωμένων κουίζ σε όλο τον κόσμο και θα διαθέτει κονδύλια για την υποστήριξη κορυφαίων ερευνητικών προτεραιοτήτων για τη μείωση του παγκόσμιου βάρους του καρκίνου των νεφρών.

Πως μπορείτε να συμμετέχετε

Η 22η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου του Κνίδου. Προσθέστε τη φωνή σας στην καμπάνια!

  • Κάντε το Q & A Quiz στο org. Είναι μόνο επτά ερωτήσεις και μόλις την ολοκληρώσετε, θα δοθούν $ 5!!!
  • Μοιραστείτε το Quiz με την οικογένεια και τους φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα γιατί κάθε φορά που γίνεται το κουίζ, χρηματοδοτείται περισσότερη έρευνα για τον καρκίνο των νεφρών.
  • Διαδώστε τη λέξη για τον Παγκόσμιο Καρκίνο Νεφρού Q & A Day ακολουθώντας την IKCC στο Twitter @IKCCorg και το Facebook και ανεβάζοντας τα post. Χρησιμοποιήστε το hashtag #kidneycancer σε οποιαδήποτε από τις αναρτήσεις σας για να συμμετάσχετε στην παγκόσμια διαδικτυακή συνομιλία.
  • Πάρτε μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.