Επιλογή Σελίδας
Βλαχάκη Ευθυμία

Βλαχάκη Ευθυμία

Επίκουρη Καθηγήτρια Αιματολογίας-Αιμοσφαιρινοπαθειών, Α.Π.Θ.

Γεννήθηκα στην Καβάλα. Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1988. Έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας της Αιματολογίας το 1996 και αναγορεύθηκα διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής, ΑΠΘ,  το 2003 με το βαθμό <Άριστα>. Τίτλος διατριβής « Μελέτη της επίδρασης συνδυασμού κυτταροκινών επί των CD34+ άωρων αιμοποιητικών κυττάρων αίματος ομφάλιου λώρου σε σύστημα υγρής καλλιέργειας».

Από το 1997 -2003 εργάστηκα ως Επιμελήτρια Αιματολόγος στο Νοσοκομείο Βεροίας, στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης και στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Από το 2003 εργάζομαι συνεχώς στη Β Παθολογική κλινική  του ΑΠΘ και στη Μονάδα  Μεσογειακής Αναιμίας Ενηλίκων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Από το 2015 είμαι Επίκουρη Καθηγήτρια Αιματολογίας-Αιμοσφαιρινοπαθειών.  Μετεκπαιδεύτηκα  στο τμήμα Αιματολογίας και Μοριακής Βιολογίας του St George’ s Medical University Hospital London το 2005 και στη Δρεπανοκυτταρική νόσο στο Νοσοκομείο Homerton του Λονδίνου το 2017. Tο επιστημονικό μου έργο περιλαμβάνει 60 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 10 δημοσιεύσεις και κεφάλαια βιβλίων σε ελληνικές εκδόσεις και περισσότερες από 150 ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.