Επιλογή Σελίδας
Θανάσης Τραγιαννίδης

Θανάσης Τραγιαννίδης

Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας, ΑΠΘ

Ο Θανάσης Τραγιαννίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1971. Έλαβε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή της Τεργέστης το 1997 με άριστα. Είναι κάτοχος τίτλου διδακτορικής διατριβής τον οποίο έλαβε με άριστα το 2006 και που εκπόνησε στο πεδίο της Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας στο Α.Π.Θ. Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής ήταν «Εκτίμηση του οστικού μεταβολισμού σε παιδιά με ΟΛΛ».
Το 2010 εκλέχθηκε σε θέση Λέκτορα Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Αιματολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και το 2016 εξελίχθηκε στη θέση του Επίκουρου Καθηγητή Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας.
Μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδιατρική Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημίου του Μύνστερ στην Γερμανία το 2008 και έχει λάβει υποτροφία το 2017 ως επισκέπτης Καθηγητής στην ίδια κλινική από το DAAD (Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Γερμανίας). Έχει δημοσιεύσει 60 εργασίες στο  PUBMED και συνολικά >250 εργασίες σε διεθνή, ελληνικά περιοδικά και συνέδρια. Έχει βραβευτεί με Χωρέμειο Βραβείο (6), Κασσίμος (3) και έχει συμμετάσχει ως κύριος ερευνητής ή ως ερευνητής σε πολλές ερευνητικά διεθνή και ελληνικά πρωτόκολλα.