Ημερίδες – Εκστρατείες

Επιστημονική Διημερίδα: “Η πρόσβαση στην εξατομικευμένη ιατρική σήμερα και αύριο”

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ διοργανώνει επιστημονική διημερίδα για την εξατομικευμένη ιατρική με τίτλο “Η πρόσβαση στην εξατομικευμένη ιατρική σήμερα και αύριο”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 & 10 Νοεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Athens Zafolia Hotel.

Οι εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στην εξατομικευμένη ιατρική τα τελευταία χρόνια έχουν προσφέρει σημαντική ώθηση στην αντιμετώπιση του καρκίνου σε όλα τα στάδιά του, βελτιώνοντας τις δυνατότητες της διάγνωσης, την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας και περίθαλψης και, κατ’επέκταση, την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Η αξιοποίηση αυτών των ελπιδοφόρων προοπτικών εξαρτάται από μία σειρά κρίσιμων παραγόντων, όπως είναι η ενημέρωση των ασθενών, οι γνώσεις των επαγγελματιών υγείας, το νομοθετικό και οργανωτικό πλαίσιο, οι δυνατότητες ισότιμης πρόσβασης των ασθενών σε εξατομικευμένη θεραπεία, καθώς και τα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν από την ανάπτυξη της εξατομικευμένης ιατρικής.

Ενδεικτικά η θεματολογία της διημερίδας θα περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχει η εξατομικευμένη ιατρική και οι γονιδιακοί έλεγχοι στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, τις προκλήσεις στην πρόσβαση των ασθενών στην εξατομικευμένη ιατρική στην Ελλάδα, την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός πλαισίου για την έγκριση και αποζημίωση των βιοδεικτών, την αναζήτηση εργαλείων χρηματοδότησης της καινοτομίας και των δράσεων για τον καρκίνο στην Ελλάδα, τον κλινικό και οικονομικό αντίκτυπο από την εφαρμογή των εξατομικευμένων θεραπειών και τη σημασία της δημιουργίας του Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών για την πρόσβαση στην εξατομικευμένη ιατρική.

Η διημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό. Θα διεξαχθεί στο Athens Zafolia Hotel (Λεωφ. Αλεξάνδρας 87-89, 11474, Αθήνα) και θα μεταδοθεί ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα και τη σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook.

Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε τη διημερίδα δια ζώσης, δηλώστε συμμετοχή εδώ: https://forms.gle/7oCMnuLtTxs1JvAZA

AstraZeneca
Εταιρική Παρουσίαση

Σχετικά με την AstraZeneca

Η AstraZeneca είναι μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, που εστιάζει στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία συνταγογραφούμενων φαρμάκων στην Ογκολογία, τις Σπάνιες Παθήσεις και τη Βιοφαρμακευτική, συμπεριλαμβανομένων των Καρδιαγγειακών, Νεφρικών και Μεταβολικών παθήσεων, Αναπνευστικών παθήσεων και στην Ανοσολογία. Με έδρα το Κέιμπριτζ του Ηνωμένου Βασιλείου, η AstraZeneca δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και τα καινοτόμα φάρμακά της χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για την AstraZeneca μπορείτε να βρείτε εδώ.

MSD
Εταιρική Παρουσίαση

MSD

Στην MSD, γνωστή ως Merck & Co., Inc., Rahway, NJ, ΗΠΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη του κοινού μας σκοπού: Χρησιμοποιούμε τη δύναμη των επιστημών αιχμής για να σώσουμε και να βελτιώσουμε τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 130 χρόνια φέρνουμε την ελπίδα στους ανθρώπους ανακαλύπτοντας και αναπτύσσοντας σημαντικές θεραπείες και εμβόλια. Φιλοδοξούμε να είμαστε η κορυφαία βιοφαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο, εστιάζοντας στην εντατική έρευνα και σήμερα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή ερευνών για την παροχή καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων, που προάγουν την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα.

H MSD στην Ελλάδα

Από τo 2010, η MSD κάνει πράξη το όραμά της στην Ελλάδα, να σώζει και να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων, ανακαλύπτοντας θεραπείες στους τομείς της ογκολογίας, της ανοσολογίας, του διαβήτη και της καρδιολογίας, δεσμευόμενη μέσα από το έργο της να ωφελεί τους ασθενείς και να προασπίζει τη δημόσια υγεία. Ταυτόχρονα, διασφαλίζει ότι η δραστηριότητά της έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, υλοποιώντας δράσεις που συμβάλλουν σε μια βιώσιμη Ελλάδα και αναπτύσσοντας συνεργασίες που επενδύουν στην παραγωγικότητα και την ανάπτυξη της χώρας.

Σήμερα, η MSD απασχολεί πάνω από 200 εργαζομένους παρέχοντας ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα με την πιστοποίηση του Great Place to Work. Tο 2023 αναδείχθηκε για άλλη μια φορά ανάμεσα στις “Τhe most sustainable companies”  στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο νέο έντυπο ESG 2022 στο site μας https://www.msd.gr καθώς και στα Social Media channels της MSD Ελλάδος / LinkedIn, Facebook, Twitter και YouTube.

Roche
Εταιρική Παρουσίαση

Σχετικά με την Roche

Ιδρύθηκε το 1896 στη Βασιλεία της Ελβετίας ως μία από τις πρώτες βιομηχανίες κατασκευής επώνυμων φαρμάκων. Από τότε έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο και σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στα in vitro διαγνωστικά.

Η εταιρεία επιδιώκει την επιστημονική αριστεία για να ανακαλύψει και να αναπτύξει φάρμακα και διαγνωστικά εργαλεία που βελτιώνουν τη ζωή και σώζουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα της εξατομικευμένης φροντίδας υγείας και προσπαθούμε να μετασχηματίσουμε ακόμη περισσότερο τον τρόπο παροχής της υγειονομικής περίθαλψης με στόχο το μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο. Προκειμένου να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε κάθε άνθρωπο, συνεργαζόμαστε με εταίρους και συνδυάζουμε τη δύναμη του κλάδου των Φαρμάκων και των Διαγνωστικών βασισμένοι σε πραγματικά κλινικά δεδομένα.

Αναγνωρίζοντας την προσπάθειά μας να αποδίδουμε μακροπρόθεσμο ορίζοντα σε ό,τι κάνουμε, η Roche έχει αναδειχθεί για δεκατρία συνεχόμενα χρόνια ως μία από τις πιο βιώσιμες εταιρείες στον Κλάδο Φαρμάκου βάσει των Δεικτών Βιωσιμότητας Dow Jones. Ταυτόχρονα, η διάκριση αυτή αποτυπώνει τις προσπάθειές μας να βελτιώνουμε την πρόσβαση στη φροντίδα υγείας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, σε κάθε χώρα που δραστηριοποιούμαστε.

Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της, μέλος του Ομίλου της Roche. Η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.roche.com, www.roche.gr.

Denis Horgan

Chair, ICGC ARGO Independent Advisory Committee at International Cancer Genome Consortium; Executive Director, European Alliance for Personalised Medicine

ΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Υπουργείου Υγείας

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΓΟΥΡΙΔΗ

Δημοσιογράφος Υγείας, News4Health.gr – Flash.gr

ΕΠΙΚ. ΚΑΘ. Κωστας Αθανασακης

Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΚΑΘ. ΜΑΡΙΑ ΓΑΖΟΥΛΗ

Καθηγήτρια Βιολογίας-Γενετικής-Νανοϊατρικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

Ελευθεριος Ελευθεριαδης

Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής-ΕΕΠΑ, Διευθύνων Σύμβουλος ΙΣΤΟΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ Α.Ε.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΖΕΡΒΑΣ

Γ. Γραμματέας Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιείας-ΕΠΕ, Πνευμονολόγος – Διευθυντής ΕΣΥ 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής & Κεντρικού Βρογχολογικού Εργαστηρίου “Χρίστος Γκάγκας”, Γ.Ν.Ν.Θ.Α “Σωτηρία”

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΘΗΡΑΙΟΣ

Διευθυντής ΕΣΥ, Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης – Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.), Γεν. Γραμματέας Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Επικεφαλής Τμήματος Health Technology Assessment-HTA, IQVIA Hellas

ΦΩΦΩ ΚΑΛΥΒΑ

Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΛΟΚ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΟΚΗΣ

Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της MSD Ελλάδας

ΘΕΑΝΩ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ

Διοικήτρια και Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΠΑΡΙΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ

Παθολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής Β’ Παθολογικής-Ογκολογικής Κλινικής Νοσοκομείου “Υγεία”

ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΕΑ

Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής – Ε.Ε.Π.Α.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Γενικός Διευθυντής του PhARMA Innovation Forum Greece, Πρώην Γ. Γ. Υπηρεσιών Υγείας

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ), Μέλος Δ.Σ. Ευρωπαϊκής Ένωσης Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών (ΕΑΗΡ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΛΟΚ

ΚΑΘ. ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ

Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Imperial College London School of Economics

ΑΝΑΠ. ΚΑΘ. ΦΛΩΡΑ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Πρόεδρος, Επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης, Υπουργείο Υγείας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΤΗΣ

Παθολόγος Ογκολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ., Α.Ν.Θ. “Θεαγένειο”, Ταμίας Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας – ΕΟΠΕ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ

Παθολόγος-Ογκολόγος

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΝΕΓΚΗΣ

Ιατρικός συντάκτης, Διευθυντής Virus.com.gr, Περιοδικό Pharma & Health Business

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παθολόγος Ογκολόγος, Επιμελητής Α’, Α’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική
Γ.Α.Ο.Ν.Α. “Ο Άγιος Σάββας”
Αντιπρόεδρος ΕΟΠΕ

ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΒΗ

Καθηγήτρια, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Κοσμήτωρ Σχολής Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Βιολόγος, Diagnostics Lead Oncology, AstraZeneca

ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Πρόεδρος, Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) & Γενικός Διευθυντής, Novo Nordisk Ελλάς

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Προϊστάμενος Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Ακτινοφυσικός Ιατρικής

ΕΥΗ ΠΟΥΛΙΟΥ

Βιολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ,
Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας στο Αιμοπαθολογοανατομικό Εργαστήριο Νοσ. “Ευαγγελισμός”

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αιματολόγος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών ΙΝΕΒ-ΕΚΕΤΑ, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

Παθολόγος – Ογκολόγος, MSc Βιοπληροφορική, Διευθυντής, Ογκολογική Κλινική, 401 ΓΣΝΑ, Επιστημονικός Συνεργάτης Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», Αθήνα

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΛΟΣ

Βιοχημικός, CEO – Genekor Medical S.A.

ΑΝΑΠ. ΚΑΘ. ΕΛΕΝΑ ΦΟΥΝΤΖΗΛΑ

Παθολόγος – Ογκολόγος,
Clinical Associate Professor, European University Cyprus,
Ακαδημαϊκός Υπότροφος Α.Π.Θ., Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

ΕΛΠΙΔΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ

Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Ειδικών Εφαρμογών, Διεύθυνση Λειτουργίας & Υποστήριξης Εφαρμογών, ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ

Πνευμονολόγος, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ, Γ.Ν.Ν.Θ.Α “Η Σωτηρία”

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΟΝΔΡΕΛΗΣ

Διευθυντής Ιατρικού Τμήματος ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ και Συντονιστής Ομάδας Κλινικών Μελετών Σ.Φ.Ε.Ε.

ΕΛΕΝΑ ΧΟΥΛΙΑΡΑ

Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου & Mέλος Δ.Σ. PhARMA Innovation Forum