Ημερίδες – Εκστρατείες

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ,  γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο για το 2018, με μία ημερίδα για τον Αιματολογικό Καρκίνο.

Η Ημέρα Επιβίωσης  είναι ένας ετήσιος, πολύτιμος εορτασμός της ζωής που πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις σε εθνικό επίπεδο και σε όλο τον κόσμο την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου. Εκδηλώνουμε τη χαρά μας και την αγάπη μας για όσους έχουν επιβιώσει, παρέχουμε αισιοδοξία και υποστήριξη σε όσους διαγνώσθηκαν πρόσφατα και σε όσους βρίσκονται σε μακρόχρονη θεραπεία, μνημονεύουμε όσους έφυγαν, προσφέρουμε υποστήριξη και φροντίδα για τις  οικογένειες των ασθενών και ενημερώνουμε για τη πρόληψη και τον καρκίνο, στις κοινότητες εντός των οποίων λειτουργούμε. Φέτος ο εορτασμός θα συμπέσει με τα δέκα χρόνια αφότου για πρώτη φορά συμμετείχε ένας σύλλογος από την Ελλάδα, με ένα μικρό άρθρο στην Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης.

Φέτος λοιπόν, για πρώτη φορά όλοι μαζί, εκπρόσωποι 35 Συλλόγων Ασθενών με καρκίνο, Ιατροί, Νοσηλευτές, φροντιστές, εθελοντές,  φίλοι και οικογένειες, θα είμαστε στο ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ  στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 2 Ιουνίου και μετά το πέρας της Επιστημονικής Ημερίδας για τον Αιματολογικό Καρκίνο, στις 18.30 μμ, θα δώσουμε ένα πανηγυρικό τόνο και θα γιορτάσουμε την υπέροχη αυτή μέρα!

Κοντά μας θα έχουμε τις υπέροχες FORTISSIMO, το διεθνώς γνωστό Quartette από τη Βόρειο Ελλάδα,  που έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές τις δικές μας, αλλά και όλου του κόσμου, οι οποίες αναδεικνύοντας την εθελοντική τους συνείδηση, την ευαισθητοποίηση και την προσφορά στο κοινωνικό Σύνολο, θα γίνουν πρέσβειρες  ζωής, αγάπης, αισιοδοξίας και ελπίδας και θα έρθουν κοντά μας με τη «Θεραπευτική Δύναμη της Μουσικής στον Καρκίνο»!

Παράλληλα, την ίδια μέρα, 5 γυναίκες καλλιτέχνιδες, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην αντιμετώπιση του καρκίνου, θα έχουν εκθέσει τα έργα τους δίνοντας μία άλλη διάσταση, μία διαφορετική οπτική, επιχειρώντας μία Ωδή στη Ζωή μέσα από την Τέχνη, καθώς θα μας καλέσουν να νιώσουμε τη δύναμη που έχουν, «Τα χρώματα και τα σχήματα στον Καρκίνο»!

Σας περιμένουμε όλες και όλους κοντά μας να ενώσουμε τις φωνές μας και να δώσουμε μηνύματα Αγάπης, Ελπίδας  και Αισιοδοξίας.

Βristol-Myers Squibb
Εταιρική Παρουσίαση

Η Βristol-Myers Squibb είναι μία διαφοροποιημένη εταιρία καθοδηγούμενη από τη στρατηγική ανάπτυξης βιοφαρμακευτικών προϊόντων, βάσει της οποίας αξιοποιεί τις δυνατότητες και τους πόρους μίας μεγάλης φαρμακευτικής εταιρίας σε συνδυασμό με το επιχειρηματικό πνεύμα και την ευελιξία μίας εταιρίας βιοτεχνολογίας. Εργαζόμαστε καθημερινά για να παρέχουμε καινοτόμα φάρμακα στους ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες σε τομείς όπως η ογκολογία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η ανοσολογία και η ίνωση.  Μέσω του τομέα  Έρευνας & Ανάπτυξης που διαθέτουμε, έχουμε δημιουργήσει μία βιώσιμη γραμμή ανάπτυξης πιθανών θεραπειών και αναπτύσσουμε συνεργασίες ώστε να διευρύνουμε και να επιταχύνουμε την πρόσβαση στην καινοτομία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας, στη διεύθυνση: www.bms-greece.gr

Βristol-Myers Squibb is a differentiated company, led by our unique BioPharma strategy that leverages the reach and resources of a major pharma company paired with the entrepreneurial spirit and agility of a biotech firm. We work every day to deliver innovative medicines for patients with serious and life-threatening diseases.
Each day, our employees around the world work together for patients – it drives everything we do. We are focused on helping millions of patients around the world in disease areas such as oncology, cardiovascular, immunoscience and fibrosis. Through our R&D organization, we have built a sustainable pipeline of potential therapies, and actively partner to access external innovation to broaden and accelerate our work.
For more information visit our website www.bms-greece.gr

ΒΙΑΝΕΞ
Εταιρική Παρουσίαση

Η ζωντανή ιστορία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

 Η ΒΙΑΝΕΞ A.E. είναι μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα συγκρινόμενη όχι μόνο με ελληνικές, αλλά και με διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες.

Με περισσότερα από 90 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του φαρμάκου, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε καταγράφει κορυφαίες επιδόσεις σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων το οποίο περιλαμβάνει παραγωγή, εμπορία, διανομή και εξαγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. διαθέτει τέσσερα state-of-the-art, εξειδικευμένα εργοστάσια, με εξαιρετικές δυνατότητες σε όλο το φάσμα της παραγωγής φαρμάκου, ενώ ενισχύεισυνεχώς το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών επενδύοντας σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

Για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της εμπιστεύονται διαχρονικά την ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε μεγάλοι πολυεθνικοί φαρμακευτικοί οίκοι, συνάπτοντας συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλη χρονική διάρκεια.

Ο τομέας των εξαγωγών αποτελεί στρατηγική επιλογή για τη ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., με το 60% της παραγωγής της εταιρείας να προορίζεται για εξαγωγή, σε 30 χώρες παγκοσμίως.

Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 1.100 άτομα, στην πλειονότητά τους υψηλής επιστημονικής ειδίκευσης, ενώ παράλληλα επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού.

Genesis Pharma
Εταιρική Παρουσίαση

Η GENESIS Pharma υπήρξε μεταξύ των πρώτων φαρμακευτικών εταιρειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο με εξειδίκευση σε προϊόντα φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας και είναι σήμερα η μεγαλύτερη μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που εξειδικεύονται σε καινοτόμα φάρμακα. Διαθέτει ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής τεχνολογίας για σοβαρές και σπάνιες παθήσεις, λειτουργώντας ως εμπορικός συνεργάτης κορυφαίων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών έρευνας και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.
Η GENESIS Pharma δραστηριοποιείται σε διάφορους θεραπευτικούς τομείς. Διαθέτει σημαντικό εύρος καινοτόμων θεραπειών για σπάνιες αιματολογικές κακοήθειες και απειλητικές μορφές καρκίνου, όπως το πολλαπλό μυέλωμα, μορφές λευχαιμίας, ο μεταστατικός καρκίνος του παγκρέατος, ο μεταστατικός καρκίνος του μαστού κ.α. Μπορεί, επίσης, να χαρακτηριστεί ως μια από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρείες στην Ελλάδα στον τομέα της πολλαπλής σκλήρυνσης. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στους τομείς της δερματολογίας, ρευματολογίας και της νεφρολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες www.genesispharma.com.

Αναγνωστόπουλος Αχιλλέας

Συντονιστής Διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής, Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων, Μονάδας Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας, Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλιοπλακουντικού Αίματος Γ.Ν.Θ. “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”

Αποστολίδου Καίτη

Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛ.Ο.Κ.
Αντιπρόεδρος ECPC – Εuropean Cancer Patient Coalition

Βασιλόπουλος Γιώργος

Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Αιματολογίας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Π.Γ.Ν. Λάρισας, Συνεργαζόμενος Ερευνητής, Εργαστήριο Γενετικής και Γονιδιακής Θεραπείας, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, Ακαδημίας Αθηνών

Βλαχάκη Ευθυμία

Επίκουρη Καθηγήτρια Αιματολογίας-Αιμοσφαιρινοπαθειών, ΑΠΘ

Γεωργοσοπούλου Ειρήνη

Επίτιμη πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών & Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια & Φίλων Αυτών «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» Kαστοριάς

Γκούμας Γιάννης

Γραμματέας Δ.Σ. Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας

Γραμματόγλου Ζωή

Μέλος Δ.Σ. ΕΛΛ.Ο.Κ.
Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών

Γραφάκος Στέλιος

Παιδιάτρος – Αιματολόγος
Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Επιστημονικός Διευθυντής Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Δεμίρη Χαρά

Μεταμοσχευμένη ασθενής
Ιατρός

Θεοδωρίδου Μαρία

Μέλος Δ.Σ. ΕΛΛ.Ο.Κ.
Αντιπρόεδρος Συλλόγου «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο», Ηράκλειο Κρήτης

Ισκάς Μιχαήλ

Αιματολόγος
Επικουρικός Επιμελητής
Αιματολογική Κλινική & Μονάδα Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων
Γ.Ν.Θ. “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”

Καλογιαννίδης Στέφανος

Ασθενής Οξείας Λεμφοβλαστικής Λευχαιμίας
Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικά Νοσήματα Βορείου Ελλάδος “ΛΑΜΨΗ”

Καλουτά Εύη

Ψυχολόγος Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής Ν. Θεσ/νίκης

Καμπουράκη Παναγιώτα

Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ατόμων με Νεοπλασματική Ασθένεια κατά την Παιδική και Εφηβική ηλικία – το ΚΥΤΤΑΡΟ

Καπετανάκης Γιώργος

Γραμματέας ΕΛΛ.Ο.Κ.
Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης Ν. Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη»

Καραβάνα Ιωάννα

Μέλος Δ.Σ. ΕΛΛ.Ο.Κ.
Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας

Καρακάνα Χρύσα

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης

Κατωδρύτου Ειρήνη

Αιματολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ
Αιματολογική Κλινική, A.N.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»

Δρ. Κιοσσές Βασίλης

PgDip. PhD
Ψυχοθεραπευτής- Ιατρικός Εκπαιδευτής

Κομνηνού Δέσποινα

Ιατρός – Διατροφολόγος
Επιστηµονικός Συνεργάτης Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό & Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Θεσσαλονίκης, Τµήµα Διατροφής & Διαιτολογίας
Επιστημονική σύμβουλος Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, ΕΚΕΤΑ

Κοτσιανίδης Ιωάννης

Καθηγητής Αιματολογίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Διευθυντής Αιματολογικής κλινικής, Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης

Κουκουγιάννη Μένια

Πρόεδρος ΑμΚΕ «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ»

Κύρκος Αντώνης

Επιχειρηματίας
Ασθενής ΧΜΛ

Κωνσταντινίδου Δέσποινα

Μητέρα του μικρού Δημήτρη
Αντιπρόεδρος ΑμΚΕ «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ»
Μέλος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικά Νοσήματα Βορείου Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ»
Δικηγόρος- Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια

Λεονάρδου Σοφία

Εθελόντρια Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι.
Ασθενής ΧΜΛ

Μανδαλά Ευδοκία

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αιματολογίας, Α. Π. Θ.
Δ΄ Παθολογική Πανεπιστημιακή Κλινική, Γ.Ν.Θ. Iπποκράτειο

Μιχαλοπούλου Παρασκευή

Μέλος Δ.Σ.-Ταμίας ΕΛΛ.Ο.Κ.
Γραμματέας Δ.Σ. Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Μπάτσης Ιωάννης

Επιμελητής Α’, Αιματολογική Κλινική, Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, Γ.Ν.Θ. ″Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ″

Ντελιοπούλου Ελένη

Αντιπρόεδρος ΕΛΛ.Ο.Κ.
Ιδρυτικό μέλος και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης

Παπαλά Λευκοθέα

Μεταμοσχευμένη ασθενής

Παπαπέτρου Χάρης

Ψυχολόγος Msc Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων
Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β.Ελλάδος “Η ΛΑΜΨΗ”

Πρωτοπαπαδάκη Μαρούσα

Δικηγόρος
Νομική Σύμβουλος ΕΛΛ.Ο.Κ.

Σαμαρά Αθανασία

Εθελόντρια ΚΕΦΙ
Υπεύθυνη ομάδας ασθενών με ΧΜΛ

Σταματόπουλος Κώστας

Αιματολόγος
Διευθυντής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, ΕΚΕΤΑ

Σωτηρόπουλος Δαμιανός

Αιματολόγος – Διευθυντής Αιματολογικής κλινικής,
Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών,
Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Δρ. Τοπαλίδου Μαρία

Ακτινοθεραπευτής – Ογκολόγος
Διευθύντρια
Ακτινοθεραπευτικό τμήμα Γ.Ν.Θ. “ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”

Τραγιαννίδης Θανάσης

Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας, ΑΠΘ

Φωτακίδης Στυλιανός

Εθελοντής Δότης Αιμοποιητικών Κυττάρων
Χατζηγεωργίου Σταύρος
Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Μυελού Οστών – ΠΑΣΜΜΟ

Δρ. Τοπαλίδου Μαρία

Ακτινοθεραπευτής – Ογκολόγος
Διευθύντρια
Ακτινοθεραπευτικό τμήμα Γ.Ν.Θ. “ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”