Ημερίδες – Εκστρατείες

ΓΝΩΡΙΖΩ, ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου διοργανώνει στις 8 Ιουλίου 2020 διαδικτυακή Ημερίδα (Webinar) με τίτλο «Γνωρίζω – Προλαμβάνω – Αντιμετωπίζω τον καρκίνο του δέρματος», στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Δέρματος, που θα διαρκέσει μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου 2020.

Στόχος της Ημερίδας είναι να συμβάλει στην ανάδειξη των κρίσιμων θεμάτων που αφορούν την προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία, τόσο κατά την εργασία στο ύπαιθρο, όσο και στην παραλία και την πόλη, θέτοντας το πλαίσιο για να αναπτυχθεί εποικοδομητικός διάλογος και να βγουν σημαντικά συμπεράσματα για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος.

Οι καρκίνοι του δέρματος είναι οι πλέον συχνοί καρκίνοι. Ένας στους τρεις καρκίνους που ανιχνεύονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο είναι καρκίνοι του δέρματος, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στη χώρα μας μόνο ο αριθμός των νέων διαγνώσεων π.χ. του μελανώματος μεταξύ 2000 -2018 έχει τετραπλασιαστεί σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Globocan 2018).

Οι μορφές καρκίνου του δέρματος που δεν είναι μελάνωμα, οφείλονται κυρίως στην υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία αλλά και στη μη τήρηση κανόνων προστασίας του δέρματος. Υπάρχουν νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος.

  • Μη μελανωματικός καρκίνος του δέρματος (NMSC):

Είναι ο συχνότερος καρκίνος του δέρματος, με διαφορετικούς τύπους, όπως το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (BCC) και το καρκίνωμα του δέρματος από πλακώδες επιθήλιο (CSCC).

  • Μελάνωμα

 Μία επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος που αναπτύσσεται από τα μελανοκύτταρα (κύτταρα που παράγουν μελανίνη).

  • Καρκίνωμα των κυττάρων Merkel

 Μια επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος, που συνήθως εμφανίζεται ως οζίδιο με χρώμα παρόμοιο του δέρματος ή γαλαζωπό ή ιωδοκόκκινο.

Η Ημερίδα θα προβληθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου και της σελίδας της στο Facebook.

Bristol-Myers Squibb
Εταιρική Παρουσίαση

Η Βristol-Myers Squibb είναι μία διαφοροποιημένη εταιρία καθοδηγούμενη από τη στρατηγική ανάπτυξης βιοφαρμακευτικών προϊόντων, βάσει της οποίας αξιοποιεί τις δυνατότητες και τους πόρους μίας μεγάλης φαρμακευτικής εταιρίας σε συνδυασμό με το επιχειρηματικό πνεύμα και την ευελιξία μίας εταιρίας βιοτεχνολογίας. Εργαζόμαστε καθημερινά για να παρέχουμε καινοτόμα φάρμακα στους ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες σε τομείς όπως η ογκολογία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η ανοσολογία και η ίνωση.  Μέσω του τομέα  Έρευνας & Ανάπτυξης που διαθέτουμε, έχουμε δημιουργήσει μία βιώσιμη γραμμή ανάπτυξης πιθανών θεραπειών και αναπτύσσουμε συνεργασίες ώστε να διευρύνουμε και να επιταχύνουμε την πρόσβαση στην καινοτομία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας, στη διεύθυνση: www.bms-greece.gr

Βristol-Myers Squibb is a differentiated company, led by our unique BioPharma strategy that leverages the reach and resources of a major pharma company paired with the entrepreneurial spirit and agility of a biotech firm. We work every day to deliver innovative medicines for patients with serious and life-threatening diseases.

Each day, our employees around the world work together for patients – it drives everything we do. We are focused on helping millions of patients around the world in disease areas such as oncology, cardiovascular, immunoscience and fibrosis. Through our R&D organization, we have built a sustainable pipeline of potential therapies, and actively partner to access external innovation to broaden and accelerate our work.

For more information visit our website www.bms-greece.gr

SANOFI
Εταιρική Παρουσίαση

Σχετικά με τη Sanofi

Η Sanofi έχει αφοσιωθεί στην υποστήριξη των ανθρώπων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων υγείας. Είμαστε μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία που εστιάζει στην ανθρώπινη υγεία. Προλαμβάνουμε τις ασθένειες με εμβόλια καιπροσφέρουμε καινοτόμες θεραπείες οι οποίες αμβλύνουν τον πόνο και βελτιώνουν τη διαχείριση της εκάστοτε νόσου. Στεκόμαστε δίπλα τόσο στους λίγους που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις, όσο και στα εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν με χρόνιες παθήσεις ανά την υφήλιο. Με περισσότερους από 100.000 εργαζομένους σε 100 χώρες, η Sanofi μετατρέπει την επιστημονική καινοτομία σε λύσεις υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Sanofi Ελλάδας προσφέρει καινοτόμες λύσεις για ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων υγείας, από την πρόληψη μέχρι και την θεραπεία, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ασθενών. Προσφέρουμε θεραπευτικές λύσεις για τον Διαβήτη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τις σπάνιες παθήσεις, την πολλαπλή σκλήρυνση, την Ογκολογία, την Ανοσολογία και τα καταναλωτικά προϊόντα υγείας. Συνεργαζόμαστε με όλους τους επαγγελματίες υγείας και τους υγειονομικούς φορείς για να διασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στην κατάλληλη θεραπεία, αλλά και για να βελτιώσουμε την υγεία του τοπικού πληθυσμού.

Η εταιρία μας έχει δυναμική παρουσία στην Ελλάδα για περισσότερα από 40 χρόνια. Ο οργανισμός μας αποτελείται από 200 Έλληνες εργαζόμενους που συνεισφέρουν καθημερινά στη βελτίωση της υγείας στη χώρα μας.

Η Sanofi Ελλάδας κάνει σημαντικές επενδύσεις σε  κλινικές μελέτες που προσφέρουν στα ελληνικά ερευνητικά κέντρα την απαραίτητη τεχνογνωσία και στους Έλληνες ασθενείς πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες.

Η Sanofi στην Ελλάδα είναι 1η σε όγκο πωλήσεων και 4η σε  αξία πωλήσεων1, σε σχέση με τις υπόλοιπες φαρμακοβιομηχανίες της χώρας.

Η εταιρία στοχεύει στη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην Ελλάδα και στη συνεχή υποστήριξη των περισσότερων από 1 εκατομμυρίου ασθενών σε διάφορες θεραπευτικές κατηγορίες, διασφαλίζοντας παράλληλα την πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες.

1IMS Total retail Market Year 2018. Hospital sales are not included

www.sanofi.com

www.sanofi.gr

Καίτη Αποστολίδου

Πρόεδρος ΕΛΛ.Ο.Κ., Πρόεδρος ΕCPC – European Cancer Patient Coalition

Αιμίλιος Λάλλας

Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ

Prof. Swen Malte John, MD, PhD

Πρόεδρος του Τμήματος Δερματολογίας, Περιβαλλοντικής Ιατρικής, του Πανεπιστημίου του Osnabrueck, του Ινστιτούτου Διεπιστημονικής Δερματολογικής Πρόληψης και Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου του Osnabrueck και του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Δερματολογίας της Κάτω Σαξωνίας

Ειρήνη Μπαρδάνη

Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας – ΕΛΙΝΥΑΕ

Αλέξανδρος Ι. Στρατηγός

Kαθηγητής Τμήματος Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κωνσταντίνα Φραγκιά – Τσίβου MD, Ph.D

Παθολογοανατόμος, Επιστημονικά Υπεύθυνη HistoBio Diagnosis (HBD) Α.Ε.