Επιλογή Σελίδας

Αθήνα

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος ενημέρωσης του Κοινού για θέματα που αφορούν τη πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου, διοργανώνει ημερίδα εστιασμένη στον Παγκρεατικό Καρκίνο, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας το φαινομενικά αδύνατο» – Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος». Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Παγκρεατικό Καρκίνο και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του Κοινού, ώστε να αντιληφθεί έγκαιρα τα πρώιμα συμπτώματα και να ζητήσει τη βοήθεια του παθολόγου – ογκολόγου. Ο καρκίνος του Παγκρέατος έχει πλέον αυξανόμενα ποσοστά εμφάνισης, διαγιγνώσκεται δε και αντιμετωπίζεται, δύσκολα.

Η εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο και ξεκινά στις 17.30.

Η πρόσβαση για το Κοινό στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, γίνεται από την οδό Αθανασιάδου ή εναλλακτικά από την Βασιλίσσης Σοφίας 127.

Πρόσκληση

Πρόγραμμα

Κρήτη

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. σε συνεργασία με τους Συλλόγους «ΑγκαλιάΖω, Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου» και «ΕΥ ΖΩ με τον καρκίνο,Σύλλογος Στήριξης Ασθενών με Νεοπλασματική Νόσο», διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης του Κοινού για τον Καρκίνο του Παγκρέατος, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στο Ηράκλειο Κρήτης (Επιμελητήριο Ηρακλείου, Αίθουσα «Καστελλάκη», Κορωναίου 9), με τίτλο: «Αντιμετωπίζοντας το φαινομενικά αδύνατο» – Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος. Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Παγκρεατικό Καρκίνο και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του Κοινού, ώστε να αντιληφθεί έγκαιρα τα πρώιμα συμπτώματα και να ζητήσει τη βοήθεια του παθολόγου – ογκολόγου. Ο καρκίνος του Παγκρέατος έχει πλέον αυξανόμενα ποσοστά εμφάνισης, διαγιγνώσκεται δε και αντιμετωπίζεται, δύσκολα.

Πρόσκληση

Πρόγραμμα

Πάτρα

Ο Όμιλος Εθελοντών Kατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Πάτρας, συνδιοργάνωσαν με επιτυχία επιστημονική ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 το απόγευμα στην αίθουσα του ξενοδοχείου Αστήρ με θέμα: «Νοέμβριος μήνας, καρκίνος παγκρέατος, μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε;».

Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς υπολογίζεται πως την παρακολούθησαν περίπου 260 συμπολίτες μας. Oι ομιλίες των ιατρών κάλυψαν ευρέως το φάσμα, τόσο της διαγνωστικής προσέγγισης του καρκίνου του παγκρέατος όσο και της χειρουργικής. Αναλύθηκε η ERCP, μια ενδοσκοπική επέμβαση που γίνεται για την εξέταση και θεραπεία προβλημάτων του παγκρεατικού πόρου και οι τρόποι αντιμετώπισης του ικτέρου. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους στην χειρουργική αντιμετώπιση του παγκρεατκού καρκίνου.

Στόχος της ιατρικής ημερίδας ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου ενώ τονίστηκε η μεγάλη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης.

 

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Πάτρα

Ο Όμιλος Εθελοντών Kατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας, στο πλαίσιο του Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων ΗΠΙΟΝΗ 2018, διοργάνωσε επιτυχώς τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 στην Αγορά Αργύρη ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Η Έγκαιρη Διάγνωση του Παχέος Εντέρου» Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου. Αυτό επετεύχθει με τις εμπεριστατωμένες ομιλίες των τριών ιατρών οι οποίοι κάλυψαν ευρέως όλο το φάσμα  της θεραπείας και της αντιμετώπισης του. Αναλυτικά, ανέπτυξαν τη συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του παχέος εντέρου, τις ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς και τις μεθόδους ελέγχου του πληθυσμού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σταδιοποίηση της θεραπείας και στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Καθώς στην ημερίδα παρευρίσκονταν πολίτες οι οποίοι δυστυχώς νοσούν, έγινε εκτενής αναφορά για τα συναισθήματα των ασθενών όταν έρχονται αντιμέτωποι με τον καρκίνο καθώς η διατήρηση της ελπίδας και της προσδοκίας για μια ευνοϊκή έκβαση είναι έννοιες ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση του επιπέδου της ποιότητας της ζωή τους και την αντιμετώπιση των ψυχολογικών επιπτώσεων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον αιδεσιμολογιότατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Σκιαδαρέση, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Κο Κατσιφάρα Απόστολο, τους Ομίλους και τα Σωματεία της πόλης μας, το προεδρείο και τους ομιλητές της εκδήλωσης, οι οποίοι πραγματοποίησαν εμπεριστατωμένες ομιλίες και κάλυψαν ευρέως όλο το φάσμα της θεραπείας και της αντιμετώπισης του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Στιγμιότυπο από την ημερίδα

Άργος

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Αργολίδας  (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» υποστηρίζοντας τις δράσεις της 1ης ΤΟΜΥ Αργους συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα  Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», με θέμα «Πρόληψη των καρκίνων του πεπτικού συστήματος». Η εκδήλωση αποτέλεσε μέρος του Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων-ΗΠΙΟΝΗ που για το 2018 ασχολείται με τους καρκίνους του πεπτικού συστήματος Τον ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» εκπροσώπησε ως μέλος του Προεδρείου της ημερίδας αλλά και ως εισηγήτρια , το μέλος της επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου, κ. Ελισάβετ Γεωργίου-ψυχολόγος, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Καρκίνος στην 3η ηλικία: Ψυχολογικές διαστάσεις». Να αναφέρουμε ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αργους-Μυκηνών και με συνδιοργανωτές την 1η ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ,  Κ.Υ. ΑΣΤΡΟΥΣ,  ΣΥΚΑΦΙΑΡ «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» , Κ.Υ. ΑΡΓΟΥΣ .

Στιγμιότυπο από την ημερίδα

 

Στιγμιότυπο από την ημερίδα

Έβρος

Δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Νόμο Έβρου για την πλήρη ενημέρωση για τον Καρκίνο στο Παχύ Έντερο.  Η πρώτη εκδήλωση έγινε στο Σουφλί την Παρασκευή 16/11/2018, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σουφλίου και η δεύτερη στη Ν.Βύσσα στις 3/12/18 σε συνεργασία με τον “Πολιτιστικό Σύλλογο Στεφανου Καραθεοδωρή” και το Σύλλογο Γυναικών Ν.Βύσσας. Ομιλητής και στις δύο εκδηλώσεις, ο κύριος Γεώργιος Μινόπουλος Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής του “Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης” και μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου “ΣυνεχίΖΩ”. Στις ομιλίες αυτές τονίστηκε η σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης, της σωστής διατροφής με κύριο άξονα την Μεσογειακή διατροφή, καθώς και ο τρόπος χειρουργικής αντιμετώπισης της νόσου. Το ενδιαφέρον από τον κόσμο αποδείχθηκε τεράστιο, μιας και τέτοιου είδους επιστημονικής αλλά απολύτως κατανοητής πληροφόρησης, δεν είναι συχνές στο Νόμο Έβρου. Ο εξαιρετικός ομιλητής και χρόνια “Δάσκαλος” στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ, ανέπτυξε το θέμα με έναν ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, που ενθουσίασε τους πάντες! Ο Σύλλογος “ΣυνεχίΖΩ”, θα συνεχίσει τις εκδηλώσεις ενημέρωσης σε όλο το Νομό αξιοποιώντας κάθε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς του Έβρου, ώστε το μήνυμα της έγκαιρης διάγνωσης και της απομυθοποίησης του καρκίνου να φτάσει παντού!

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση