Ο Γιώργος Καπετανάκης είναι μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης «Η Αγία Αικατερίνη», που ζει  με την οικογένεια του στη Κατερίνη και δραστηριοποιείται  στο τομέα των χρηματιστηριακών υπηρεσιών. Νόσησε προ 5ετίας από αιματολογικό καρκίνο, που υπήρξε η αιτία για την ενεργή ενασχόληση του με τη την υποστήριξη των  ασθενών με καρκίνο και τη συνηγορία για τα δικαιώματα των ασθενών.

Ο Γιώργος έχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα, και διείδε νωρίς την ανάγκη συσπείρωσης και συνεργασίας όλων,  προκειμένου να υπάρξει μία Ομοσπονδία με ενιαία και δυνατή φωνή. Υπέρμαχος της άποψης ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ογκολογικών ασθενών στη χώρα μας πρέπει να έχει και Ευρωπαϊκή προοπτική, εργάζεται και ενθαρρύνει, τη συμμετοχή και την ενδυνάμωση της Ελληνικής παρουσίας και αντιπροσώπευσης στην ECPC (European Cancer Patient Coalition) και σε άλλα Ευρωπαϊκά fora.

Ως Γραμματέας της ΕΛΛ.Ο.Κ. συνέβαλε ουσιαστικά στο έργο της Δ.Ε. και προσπάθησε να βρίσκει λύσεις πρακτικές και βιώσιμες. Η επαγγελματική του εμπειρία και η ικανότης χειρισμού του γραπτού και προφορικού λόγου στην Ελληνική και Αγλλική γλώσσα αποδείχθηκε πολύ χρήσιμη για το έργο της ΕΛΛ.Ο.Κ.

Ως  μέλος της Ομάδας ΤeamECPC, δηλ. της ομάδας «Καρκίνος και  Αθληση» της ΕCPC-European Cancer Patient Coalition, συμμετείχε ως δρομέας το Σεπτέμβριο 2014, στον αγώνα 5 χλμ “The color run” που έγινε στις Βρυξέλες εκπροσωπώντας τη χώρα μας και  ταυτόχρονα  θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας σε όλους τους ασθενείς.

Είναι ενεργό μέλος και Εθελοντής Δράσης του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας».