Επιλογή Σελίδας

Ο Γιώργος Καπετανάκης είναι ο Γραμματέας του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ και Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας.

Από το Μάιο του 2022 εξελέγη στη Θέση του Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου της European Cancer Patient Coalition – ECPC.

Η εμπειρία του 12 χρόνια νωρίτερα με τον καρκίνο ήταν ο καταλύτης για να ξεκινήσει μια διαδικασία ενεργού συμμετοχής και ενασχόλησης με την υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών. Μαζί με άλλους ασθενείς που είχαν το ίδιο όραμα, εργάστηκε από το 2015 με συνέπεια για τη δημιουργία και ανάπτυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, ως το κεντρικό δευτεροβάθμιο φορέα των Οργανώσεων ασθενών με καρκίνο στη χώρα μας.

Είναι ενεργός εθελοντής και μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Δωρεάς Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», προωθώντας την εθνική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών. Είναι υπέρμαχος της ευρωπαϊκής προοπτικής, ως αναγκαία και ικανή συνθήκη, για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι σύγχρονες προκλήσεις για τη φροντίδα του καρκίνου και να μειωθούν οι ανισότητες που υπάρχουν. Επιπλέον, πιστεύει ότι η συνεργασία οργανώσεων ασθενών με καρκίνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να δώσει αποτελεσματικά λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι καρκινοπαθείς σε όλη την Ευρώπη. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο χώρο παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.