Επιλογή Σελίδας

Η Ιωάννα Καραβάνα γεννήθηκε στη Λάρισα, είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως δικηγόρος από το 1993 έως σήμερα. Το χρονικό διάστημα 2014-2017 εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ του Λογαριασμού Ενισχύσεως και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Πρωτοδικείου Λάρισας (Λ.Ε.Α.Δ.Π.Λ). Από το 2015 είναι ενεργή και εκπαιδευμένη από το Gestalt Foundation εθελόντρια του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και εκπρόσωπος του ΣΚΛ στον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό Ασθενών με Καρκίνο (ECPC).

Εκλέχτηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας για πρώτη φορά τον Μάιο του 2016 ενώ ήδη διανύει τη δεύτερη θητεία της στην ίδια θέση για το διάστημα 2019-2022. Το χρονικό διάστημα 2016-2019 εργάστηκε ως νομικός- ειδικός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών. Το 2017 εκλέχτηκε μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου. Από το 2015 συμμετείχε ως οργανώτρια αλλά και ομιλήτρια/εισηγήτρια σε πλήθος συνεδρίων, ενημερωτικών εκστρατειών και άλλων δράσεων πρόληψης και προαγωγής της υγείας καθώς και δράσεων ευαισθητοποίησης και μαζικού αθλητισμού.

 Όραμα και στόχος της είναι η συνεχής και συνεπής διεκδίκηση των δικαιωμάτων ασθενών, η θεσμική αναγνώριση του ρόλου των κοινοτήτων ασθενών με νεοπλασματικές νόσους και η ανάπτυξη και διάδραση των συλλόγων ασθενών με όλους τους φορείς της κάθε τοπικής αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, σύλλογος αμιγώς ασθενών, αποτελεί σήμερα έναν από τους δυναμικότερους συλλόγους της χώρας και λειτουργεί και υποστηρίζεται αποκλειστικά από εθελοντές και υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου. Η Ιωάννα νόσησε από καρκίνο το 2014 και είναι μητέρα ενός ενήλικου γιου, φοιτητή, ο οποίος ανήκει επίσης στην ομάδα εθελοντών του ΣΚΛ.