Επιλογή Σελίδας

Η Ιωάννα Καραβάνα γεννήθηκε στη Λάρισα, είναι απόφοιτη του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως δικηγόρος από το 1993 έως σήμερα.

Το χρονικό διάστημα 2014-2017 εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ του Λογαριασμού Ενισχύσεως και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Πρωτοδικείου Λάρισας (Λ.Ε.Α.Δ.Π.Λ) ενώ παράλληλα κατά τα έτη 2016-2019 διετέλεσε ειδικός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Από το 2015 είναι ενεργή και εκπαιδευμένη από το Gestalt Foundation εθελόντρια του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και εκπρόσωπός του στον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό Ασθενών με Καρκίνο (ECPC).

Σήμερα διανύει την 3η θητεία της ως πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας ενώ έχει εκλεγεί ως μέλος στο πρώτο ΔΣ της ΕΛΛΟΚ και ως Αντιπρόεδρος στη συνέχεια.

Η Ιωάννα Καραβάνα είναι μητέρα ενός ενήλικου γιου και αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας μετά την προσωπική εμπειρία της με τον καρκίνο του μαστού. Πιστεύει ότι οι ενημερωμένοι ασθενείς έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία τους και ότι η κατάρτιση και εμψύχωση των διοικήσεων και στελεχών των Συλλόγων ασθενών είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξή τους.

Στόχος της είναι η ανάδειξη και υπεράσπιση των δικαιωμάτων ασθενών και φροντιστών τους. Πιστεύει ότι το αγαθό της δημόσιας υγείας υπερέχει όλων, είναι υπέρτατο και μη διαπραγματεύσιμο και ότι τα εθνικά συστήματα υγείας επιβάλλεται να είναι ισχυρά και προικοδοτημένα με τους απαιτούμενους πόρους, οικονομικούς και ανθρώπινους, χωρίς φειδώ και τη συνήθη υποτίμηση που παρατηρείται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.