Επιλογή Σελίδας

Η Μανιώ Κορλέτη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη έχει δύο παιδιά και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα.Το 1969 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Γαλλική Φιλολογία στη Σορβόνη.

Από το 1987 είναι μέλος και Εθελόντρια στον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ σε προγράμματα ενδονοσοκομειακά και πρόληψης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

Από το 1989 έως το 1999 είναι εθελόντρια (τους θερινούς μήνες) στο American Cancer Society Ritchland Washington State σε διάφορα τμήματα της οργάνωσης, όπως fundraising και public relations.

Από το 2003 είναι μέλος της Διοικούσης Επιτροπής και αργότερα Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Europa Donna Ελλάδος μέχρι το 2009. Παράλληλα, είναι μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ επί σειρά ετών. Συμμετείχε σε συνέδρια και workshops για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2011 είναι Αντιπρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ και Υπεύθυνη του Προγράμματος Συνηγορίας & Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών, Υπεύθυνη Ενημέρωσης, καθώς επίσης και Υπεύθυνη για τον Καρκίνο του Μαστού και τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας συμβάλλοντας ενεργά με Πανελλαδικές Δράσεις