Επιλογή Σελίδας

MAKESENSECAMPAIGN 2018

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, για δεύτερη χρονιά φέτος συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης MAKESENSECAMPAIGN για τον Καρκίνο Κεφαλής & Τραχήλου (ΚΚ&Τ), 17-21 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Καρκίνος Κεφαλής & Τραχήλου (ΚΚ&Τ) είναι ο 7ος συνηθέστερος στην Ευρώπη και αποτελεί μια ασθένεια με πολλές μορφές για την οποία δεν υπάρχει μεγάλη δημοσιότητα και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση μεταξύ των πολιτών, των ασθενών και των οργανώσεων τους. Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα το 2012, είχαμε 1.350 ασθενείς διαγνωσθέντες με ΚΚ&Τ.

Σκοπός της εκστρατείας είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των ασθενών και του γενικού πληθυσμού για την ανάγκη της έγκαιρης και ορθής διάγνωσης, της θεραπείας της νόσου αλλά και της αποκατάστασης και της επιστροφής του ασθενούς στη κανονική ζωή. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ασθενείς να μιλήσουν για την ασθένεια δίχως προκαταλήψεις και φόβο.

Όλοι έχουν το δικαίωμα στην ζωή,

γιατί να μένεις στην αφάνεια;

 

Στοιχεία σχετικά με τον επιπολασμό, τους παράγοντες κινδύνου, τα σημάδια και τα συμπτώματα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Σχετικά με την  Εκστρατεία Make Sense

Κάθε χρόνο, τον πρώτο μήνα του φθινόπωρου, διεξάγεται πανευρωπαϊκά η εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο Κεφαλής και Τραχήλου, Make Sense.

Η Εκστρατεία Make Sense είναι μια μοναδική και συναρπαστική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κεφαλής και Τραχήλου (European Head and Neck Society, EHNS), με επικεφαλής τον Καθ. Jean Louis Lefebvre και τον Καθ. C. René Leemans. Η EHNS είναι ένας πολυεπιστημονικό φορέας που συσπειρώνει εμπειρογνώμονες από πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων ειδικούς από πολλές ιατρικές ειδικότητες  συμπεριλαμβανομένων ειδικών στον καρκίνο Κεφαλής και Τραχήλου, χειρουργών στόματος και πλαστικών χειρουργών, ακτινοθεραπευτών,  ογκολόγων, εξειδικευμένων ακτινολόγων και παθολογοανατόμων .
Η εταιρεία συσπειρώνει επίσης και άλλους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων λογοθεραπευτών, ογκολογικών νοσηλευτών, ψυχολόγων, φυσιοθεραπευτών, διατροφολόγων, κοινωνικών λειτουργών, βασικών επιστημόνων και οργανώσεων ασθενών που εμπλέκονται σε οποιαδήποτε πτυχή του Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου.
Στόχος της εκστρατείας Make Sense, είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τον καρκίνο της κεφαλής και του τραχήλου και, απώτερα, η βελτίωση της έκβασης των ασθενών που πάσχουν από τη νόσο.  Αυτό θα γίνει με την:

  • Εκπαίδευση σχετικά με την πρόληψη της νόσου.
  • Προώθηση της κατανόησης των σημείων και των συμπτωμάτων της νόσου.
  • Ενθάρρυνση της πιο έγκαιρης επίσκεψης σε ιατρό, διάγνωσης και παραπομπής των ασθενών.

Μέσω της εκστρατείας Make Sense, η EHNS ελπίζει να προωθήσει την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των ειδικών του καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου, του ευρύτερου κοινού και άλλων ειδικοτήτων περίθαλψης.