Μέλη
Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας

Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας ιδρύθηκε στην Πάτρα το 2001 με σκοπό την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών και των οικείων τους. Έχει ήδη 400 μέλη, 200 Εκπαιδευμένους Εθελοντές και Εθελόντριες, Επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, Επιστημονική Επιτροπή κι Επαγγελματία Κοινωνικό Λειτουργό.

Σήμερα υλοποιεί τα εξής προγράμματα: 

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών σε θέματα που αφορούν τον Καρκίνο και την αξιοποίησή τους στη συνέχεια για την ενίσχυση των προγραμμάτων του Ομίλου «ΑγκαλιάΖΩ».

Πρόγραμμα Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου με τη διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων, λειτουργία ενημερωτικών περιπτέρων με διανομή έντυπου υλικού, οργάνωση δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, με στόχο την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την έγκαιρη διάγνωση και την απομυθοποίηση του καρκίνου. Επιπροσθέτως, κάθε χρόνο πραγματοποιούμε ενημερωτικές εκστρατείες στις παραλίες της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, όπου και ενημερώνουμε τους λουόμενους για τους κινδύνους της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία και διανέμουμε έντυπο υλικό και δείγματα αντηλιακών. 

Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους μέσα σε κλίμα ασφάλειας, εμπιστοσύνης κι εχεμύθειας.

Πρόγραμμα Ενδονοσοκομειακής Στήριξης για την ηθική υποστήριξη ογκολογικών ασθενών στο χώρο του νοσοκομείου με την καθημερινή και ουσιαστική παρουσία των εθελοντριών μας στις Ογκολογικές Μονάδες.

Πρόγραμμα Σχολείων, κάθε χρόνο ενημερώνουμε τα σχολεία της περιοχής μας, Γυμνάσια και Λύκεια της Πάτρας, σχετικά με τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και τον Ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV, το Κάπνισμα και τον Καρκίνο του Πνεύμονα καθώς και για τη σωστή Διατροφή – Διατροφικές Συνήθειες.

Συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία διανέμονται σε οικογένειες καρκινοπαθών που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.agaliazo.org