Μέλη
Aλέξανδρος Συμεωνίδης - Θεαγένειο

Ο Σύλλογος φίλων του αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεαγενείου ιδρύθηκε από ανθρώπους που νοιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν για την υπόθεση του καρκίνου ώστε να απαλύνουν τον πόνο, την αγωνία και την αμηχανία που σκορπά στους ανθρώπους και στις οικογένειες τους.
Βασικός σκοπός του Συλλόγου μας, που ιδρύθηκε το 2004, είναι να συνδράμει στο σημαντικό έργο που επιτελείται στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεαγένειο στον τομέα της πρόληψης και της θεραπείας του καρκίνου.
Στο Σύλλογο μας, δώσαμε το όνομα Αλέξανδρος Συμεωνίδης για να τιμήσουμε τον Ιδρυτή του νοσοκομείου αλλά συγχρόνως και τον μεγάλο αυτό επιστήμονα και ερευνητή στην υπόθεση του καρκίνου.
Κύριοι στόχοι των δράσεων του Συλλόγου μας είναι η επιμόρφωση, η ενημέρωση και η κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο.
Έτσι στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος μας συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς της πόλης οι οποίοι δραστηριοποιούνται και δίνουν μάχη για την ενημέρωση και την πρόληψη στο θέμα του καρκίνου.
Επίσης, επειδή πιστεύουμε ότι ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητα στοιχεία για μια κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη, ενώ παράλληλα ο εθελοντισμός είναι το εργαλείο που μας επιτρέπει να ζούμε και να εκφράζουμε αυτό που πιστεύουμε. Το 2013 με πρόταση της αειμνήστου πρώην προέδρου μας Δώρας Ευσταθίου και με την βοήθεια ομάδας εθελοντών γιατρών του Θεαγενείου, του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντών φαρμακοποιών δημιουργούμε το Κοινωνικό Ογκολογικό Φαρμακείο αποκλειστικά για ασθενείς ανασφάλιστους ή για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, αντιδρώντας έτσι στο γκρίζο που μας περιβάλλει.
Επειδή, ο εθελοντισμός για μας δεν είναι μόνο αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, αλλά και δείκτης του πολιτισμού μιας κοινωνίας που ενώνει τις δυνάμεις της για την πραγματοποίηση των κοινών στόχων, ο σύλλογος μας συμμετέχει ενεργά σε μια σειρά πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων που απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό και έχουν ως στόχο την πνευματική καλλιέργεια.
Για μας ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη, για αυτό και παράγουμε πολιτισμό σε πείσμα των καιρών.
Γιατί ο πολιτισμός είναι λέξη με ευρύτερη σημασία που περιλαμβάνει την κουλτούρα, την καλλιτεχνική και επιστημονική παραγωγή καθώς και το σύνολο των δραστηριοτήτων του συνόλου των ανθρώπων.
Γιατί πιστεύουμε ότι η ποιότητα στην ζωή των πασχόντων συνανθρώπων μας και η αξιοπρέπεια είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.sfth.gr